Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το ελληνικό νησί με τα μυστηριώδη μηνύματα στα βράχια του

Βρίσκεται στην Πελοπόννησο

5 Σεπτεμβρίου 2022 08:35
Το ελληνικό νησί με τα μυστηριώδη μηνύματα στα βράχια του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η νήσος Πρώτη διοικητικά ανήκει στην Πελοπόννησο. Πιο συγκεκριμένα θα τη συναντήσει κανείς στη Μεσσηνία, απέναντι από την Μαραθόπολη και πολύ κοντά στους Γαργαλιάνους. Είναι ένα μικρό και φυσικά ακατοίκητο νησί που έχει όμως τα δικά του μυστικά. Κάποια από αυτά είναι ακόμη χαραγμένα εκεί και μπορεί να τα δει κανείς μάλλον χωρίς να μπορεί να τα ερμηνεύσει. Οι μύθοι και οι θρύλοι λένε πολλά γι’ αυτά. Με την ευκαιρία, δείτε το νησί μια ανάσα απ’ την Αθήνα που αποτελεί την ωραιότερη λύση για τα διήμερα του Σεπτέμβρη

Στη μία πλευρά του, λοιπόν, και συγκεκριμένα σε έναν από τους μικρούς του κόλπους υπάρχουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια κάποια μυστηριώδη μηνύματα χαραγμένα επάνω στους βράχους. Φυσικά οι θεωρίες για το τι είναι αυτά τα μηνύματα δίνουν και παίρνουν.

Άλλοι αναφέρουν ότι πρόκειται για σημειώσεις που αφορούν έναν τεράστιο πειρατικό θησαυρό ενώ κάποιοι άλλοι λένε ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για μηνύματα που σκάλιζαν πριν από χιλιάδες χρόνια οι ναυτικοί. Σκοπός ήταν τότε όπως λέγεται να γράφουν κάποια λόγια για να έχουν καλές θάλασσες. Και φυσικά δεν λείπει η άποψη ότι πρόκειται για μεταφυσικά μηνύματα αγνώστου προελεύσεως.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share