Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2022

Τέλος εποχής στη Ryanair - Πανικός για τους επιβάτες με την ανακοίνωση

Τα νέα δεν είναι καλά...

11 Αυγούστου 2022 11:10
Τέλος εποχής στη Ryanair - Πανικός για τους επιβάτες με την ανακοίνωση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια νέα εποχή ξεκινά το επόμενο χρονικό διάστημα για τη Ryanair, διαρκώντας ίσως τουλάχιστον μια πενταετία, αφού τα ακριβά καύσιμα αναγκάζουν την εταιρεία να καταργήσει τα πολύ φθηνά εισιτήρια έως 10 ευρώ.

Σε συνέντευξή του στο πρόγραμμα Today του BBC Radio 4, ο Michael O'Leary είπε ότι αναμένει πως ο μέσος ναύλος της Ryanair θα αυξηθεί κατά περίπου 10 ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια, από περίπου 40 ευρώ (33,75 λίρες) πέρυσι σε περίπου 50 ευρώ έως το 2027.

Όπως είπε, «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τους πραγματικά φθηνούς διαφημιστικούς ναύλους μας – του ενός ευρώ, ακόμη και των 9,99 ευρώ – δεν θα τους ξαναδείτε τα επόμενα χρόνια».

Αν και οι αυξανόμενες τιμές των καυσίμων που επηρεάζουν τους ναύλους της αεροπορικής εταιρείας προκαλούν επίσης όλεθρο στο διαθέσιμο εισόδημα των ανθρώπων, ο κ. O'Leary είναι βέβαιος ότι ο αριθμός των πελατών θα παραμείνει σταθερός.

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ταξιδιώτες θα συρρέουν μαζικά σε εναλλακτικές λύσεις χαμηλού κόστους όπως η Ryanair και η EasyJet.

«Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να πετούν συχνά», είπε, με την εταιρεία να έχει δεχθεί κι άλλο οικονομικό «πλήγμα».

Ryanair τέλος εποχής

Η αισιοδοξία παρά την κατάργηση των φθηνών εισιτηρίων

Στο τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου η εταιρεία είχε ανακοινώσει κέρδη ύψους 170 εκατ. ευρώ. Η ιρλανδική εταιρεία, που είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη μα βάση τον αριθμό των επιβατών, δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να κάνει μία πρόβλεψη για τα κέρδη του οικονομικού έτους της, το οποίο τελειώνει στις 31 Μαρτίου 2023.

Τα κέρδη ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν 157 εκατ. ευρώ, αλλά χαμηλότερα από τα 243 εκατ. ευρώ που κατέγραψε στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.

«Αν και παραμένουμε αισιόδοξοι ότι το υψηλό ποσοστό εμβολιασμών στην Ευρώπη θα επιτρέψει στον αεροπορικό και τον τουριστικό κλάδο να ανακάμψουν πλήρως και τελικά να αφήσουμε πίσω μας την COVID-19, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τον κίνδυνο νέων μεταλλάξεων του κορονοϊού το φθινόπωρο του 2022», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

«Κάθε πρόβλεψη υπόκειται σε μία ταχεία μεταβολή απρόσμενων γεγονότων, τα οποία είναι εκτός του ελέγχου μας κατά τη διάρκεια μίας πολύ ισχυρής αλλά εύθραυστης ανάκαμψης», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Ryanair.

TAGS
 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share