Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Οικονομική «σφαλιάρα» στη Ryanair - Σε απόγνωση η εταιρεία

Άσχημα τα νέα...

9 Αυγούστου 2022 12:32
Οικονομική «σφαλιάρα» στη Ryanair - Σε απόγνωση η εταιρεία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια οικονομική «σφαλιάρα» ήρθε για τη Ryanair, με τη low cost αεροπορική εταιρεία να βλέπει ένα κράτος να της επιβάλλει «τσουχτερό» πρόστιμο και να την φέρνει σε δύσκολη θέση.

Συγκεκριμένα, η Ουγγαρία επέβαλε πρόστιμο στην στην ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χθες (8/8), επειδή μετακύλισε στους πελάτες το κόστος του ειδικού φόρου που επέβαλε η Βουδαπέστη σε ορισμένες εταιρείες ως απάντηση στον αυξανόμενο πληθωρισμό.

Στην ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους επιβλήθηκε πρόστιμο 300 εκατομμυρίων φιορίντων (780.000 δολάρια) λόγω «παραβίασης του νόμου, καθώς η αεροπορική εταιρεία παραπλάνησε τους καταναλωτές μέσω αθέμιτων επιχειρηματικών πρακτικών», έγραψε στο Facebook η Υπουργός Δικαιοσύνης Judit Varga, τη στιγμή που οι άνθρωποι της Ryanair μάθαιναν ευχάριστα νέα για το μέλλον της.

Ο λόγος του μεγάλου προστίμου

Η Varga είπε ότι ήθελε να «προστατέψει τον ουγγρικό λαό» από το αυξανόμενο κόστος ζωής εν μέσω υψηλού πληθωρισμού και του πολέμου στην Ουκρανία.

Η κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν επέβαλε τον έκτακτο φόρο σε ορισμένες εταιρείες για να χρηματοδοτήσει την πολιτική του να βάλει ανώτατο όριο στις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων.

Ryanair οικονομική σφαλιάρα

Ο φόρος έχει προσθέσει μεταξύ 10 και 25 ευρώ (10,2 και 25,5 $) ανά εισιτήριο από την 1η Ιουλίου. Η Ryanair έχει μετακυλίσει το κόστος στους πελάτες της.

Η Ryanair ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι δεν έχει λάβει επίσημη ειδοποίηση από τις ουγγρικές αρχές, αλλά ότι θα ασκήσει αμέσως έφεση για «οποιοδήποτε αβάσιμο πρόστιμο».

Ανέφερε ότι οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιτρέπουν στις αεροπορικές εταιρείες να ορίζουν τις τιμές των εισιτηρίων χωρίς καμία παρέμβαση από τις εθνικές κυβερνήσεις και θα προσφύγουν στα δικαστήρια της ΕΕ εάν χρειαστεί.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Μάικλ Ο' Λίρι, χαρακτήρισε τον φόρο ως «ηλίθιο» και «ληστρικό», λέγοντας ότι θα οδηγήσει σε «δραματική» πτώση της εναέριας κυκλοφορίας στην Ουγγαρία.

TAGS
 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share