Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022

Ζαρούχλα: Ένας παράδεισος μόλις 2,5 ώρες από την Αθήνα

Ιδανικό για ένα mini city break!

6 Οκτωβρίου 2021 11:46
Ζαρούχλα: Ένας παράδεισος μόλις 2,5 ώρες από την Αθήνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το φθινόπωρο είναι εδώ και η ταξιδιωτική μας πυξίδα αναζητά πλέον ανάλογους προορισμούς για τα Σαββατοκύριακα… και τι καλύτερο από το να πάρετε την παρέα σας και να κατευθυνθείτε προς την όμορφη Πελοπόννησο!

Και συγκεκριμένα σε ένα χωριό κοντά την Αθήνα που μπορεί να μην είναι ανάμεσα στα “διάσημα” της Πελοποννήσου αλλά έχει μπει με τον καιρό ανάμεσα στους προορισμούς της Ορεινής Πελοποννήσου και είναι ιδανικό για ένα mini city break!

Η Ζαρούχλα λοιπόν, είναι μια από τις ομορφότερες περιοχές της ορεινής Πελοποννήσου, πνιγμένη στο πράσινο και “κρυμμένη” μέσα σε καστανιές και έλατα. Ακόμη το Athensmgazine.gr σου προτείνει να δεις 4+1 χωριά για παραμυθένια διήμερα στην Ορεινή Αρκαδία!

Το χωριό είναι χτισμένο σε υψόμετρο που ξεπερνά τα χίλια μέτρα, στις νοτιοανατολικές πλαγιές των Αροανίων, κοντά στα όρια με τον νομό Κορινθίας, και αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Αχαΐας ενώ παράλληλα βρίσκεται σχετικά κοντά στην Αθήνα, αφού απέχει 180 χιλιόμετρα, περίπου δηλαδή οδικώς 2,5 ώρες.

Ζαρούχλα: Ένας παράδεισος μόλις 2,5 ώρες από την Αθήνα

Οι ρίζες του χωριού φτάνουν πολλούς αιώνες πίσω, αν και είναι άγνωστο το πότε ξεκίνησε ο οικισμός. Οι δύο ναοί που βρίσκονται κοντά στο χωριό, ένας του 12ου κι ένας του 13ου αιώνα, είναι οι μάρτυρες της ύπαρξης του χωριού επί Φραγκοκρατίας.

Τα πέτρινα σπίτια του οικισμού αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα της αρχιτεκτονικής της περιοχής ενώ εντυπωσιακά είναι τα πυργόσπιτα της Ζαρούχλας. Ορισμένα συντηρημένα, να συνδέουν το παρόν με το παρελθόν και να διηγούνται την ιστορία του τόπου. Άλλα, παρατημένα, αποτυπώνουν το αδυσώπητο πέρασμα του χρόνου. Υπάρχουν επίσης βυζαντινοί ναοί αλλά και εκκλησίες με βυζαντινές τοιχογραφίες.

Με αφετηρία την όμορφη Ζαρούχλα, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να εξερευνήσει και να απολαύσει την ευρύτερη περιοχή. Μην παραλείψετε μια επίσκεψη στη λίμνη Τσιβλού αλλά και το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, αν βρεθείτε τον χειμώνα.

Δείτε το όμορφο βίντεο από την περιοχή:

Πηγή: Travelstyle.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share