Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Εύβοια: Η άγνωστη παραλία που θυμίζει πολύ τα Σεϊτάν Λιμάνια της Κρήτης!

Μια επίσκεψη σίγουρα θα σας πείσει!

28 Ιουνίου 2021 13:09
Εύβοια: Η άγνωστη παραλία που θυμίζει πολύ τα Σεϊτάν Λιμάνια της Κρήτης!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι περισσότεροι γνωρίζουν τη φημισμένη παραλία «Σεϊτάν Λιμάνια» στην Κρήτη κοντά στα Χανιά αλλά δεν γνωρίζουν την άγνωστη σχετικά παραλία της Εύβοιας που είναι σχεδόν ίδια με τη κρητική παραλία! Πρόκειται για έναν πραγματικό παράδεισο και μάλιστα κοντά στην Αθήνα. Στην Εύβοια λοιπόν μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας στα «Σεϊτάν Λιμάνια»! Παράλληλα δείτε και την μαγευτική παραλία της Λευκάδας που λίγοι γνωρίζουν!

Αν δεν μπορείτε να πάτε μέχρι την Κρήτη, τότε αυτή η λύση ακούγεται μοναδική, αφού είναι πολύ κοντά στην Αθήνα. Τα περίφημα Σεϊτάν Λιμάνια της Κρήτης είναι μια παραλία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς. Σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη, αλλά επίσης σίγουρα είναι πολύ πιο εύκολο και γρήγορο αρχικά να πάτε σε αυτή την παραλία της Εύβοιας που θα σας τα θυμίσει σίγουρα!

Την παραλία αυτή που είναι μόλις 2 ώρες από την Αθήνα, θα την συναντήσετε στη Βόρεια Εύβοια, δίπλα από τη δημοφιλή παραλία της Αγίας Άννας. Το κανονικό όνομα της παραλίας είναι Σαρακήνικο (όπου παραλίες τύπου φιόρδ υπήρχαν και πειρατές…). Πρόκειται για μια «κρυμμένη» παραλία χωρίς πολύ κόσμο με μαγευτικά χρώματα, η οποία οφείλει το χρώμα της και στο βυθό, αλλά και στο μαγευτικό πράσινο τοπίο από πεύκα που την περιβάλλει. Αξίζει να την επισκεφθείτε!

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

Τα περίφημα Σεϊτάν Λιμάνια της Κρήτης

Ένας πραγματικός επίγειος παράδεισος, μια παραλία με κρυστάλλινα, σμαραγδένια νερά και όνομα -αν και παράδεισος- του…σατανά!

Παραλία που μοιάζει με τα Σεϊτάν Λιμάνια

Η πανέμορφη παραλία «Του Στεφάνου» βρίσκεται 22 χιλιόμετρα βορειοανατολικά των Χανίων της Κρήτης και 2 χιλιόμετρα ανατολικά του χωριού Χορδάκι, δίπλα στην περιοχή Σεϊτάν Λιμάνια.

Το όνομα της περιοχής (Σεϊτάν=Σατανάς στα Τούρκικα) σημαίνει Καταραμένα Λιμάνια και προέρχεται από το γεγονός ότι φτάνουν απόνερα στην περιοχή τα οποία είναι επικίνδυνα. Παραδίπλα βρίσκονται τρεις παράλληλοι στενόμακροι όρμοι, πολύ καλά προστατευμένοι από το κύμα. Μέσα στο άγριο τοπίο με τους κάθετους βράχους και τη άγρια ομορφιά, υπάρχει κάτι που σε γαληνεύει: Η μικροσκοπική φανταστική παραλία με τα βαθιά βαθυγάλανα νερά.

Η άγνωστη παραλία της Εύβοιας που θυμίζει πολύ τα Σεϊτάν Λιμάνια της Κρήτης!

Η παραλία έχει χαλίκι και άμμο, που μεταφέρονται από τα γειτονικά νταμάρια μέσω του φαραγγιού Διπλοχάχαλο. Δεξιά κι αριστερά υψώνονται τεράστιοι μαρμάρινοι βράχοι, προστατεύοντας το κόλπο από τις καιρικές συνθήκες. Είναι (ευτυχώς) σχετικά άγνωστη ακόμη στο ευρύ κοινό. Είναι όμως γνωστή στους κατοίκους του Χορδακίου, οι οποίοι προσπαθούν να την κρατήσουν καθαρή και όμορφη. Αν δεν διαθέτετε σκάφος, η πρόσβαση στην παραλία δεν είναι δύσκολη, καθώς απαιτείται σχετικά σύντομη κατάβαση 15-20 λεπτών μέσω βατού μονοπατιού από το κοντινότερο σημείο στάθμευσης (με άσφαλτο).

Εύβοια παραλία

Κατά την κατάβαση θα δείτε μια πόρτα βοσκού, την οποία παρακαλείστε να κλείνετε, για να μην ξεφύγουν τα κατσίκια της περιοχής! Την παραλία μπορεί να την ακούσετε κι ως Άγιος Ραφαήλ, από την ομώνυμη εκκλησία που βρίσκεται στην αρχή του φαραγγιού, αλλά κι ως Άγιος Σπυρίδωνας από την παλιά μικρή εκκλησία που είναι κτισμένη μέσα στον βράχο.

Κάποιοι έμπειροι canyoners επιχειρούν την κατάβαση μέσα από το απότομο Διπλοχάχαλο, το οποίο καταλήγει στην παραλία. Αν ασχολείστε με canyoning μετά από 1-1.5 ώρα καταρρίχησης μέσα σε ένα βραχώδες τοπίο και με αρώματα θυμαριού να σας περιτριγυρίζουν, θα νομίζετε ότι βρίσκεστε στον παράδεισο.

Το μεγαλύτερο ραπέλ (καταρράκτης) έχει ύψος 38m, ενώ ελάχιστοι γνωρίζουν ότι στο μέσο του υπάρχει ένα άγνωστο σπήλαιο με εξαιρετικό διάκοσμο μήκος περίπου 20 μέτρων!

Η άγνωστη παραλία της Εύβοιας που θυμίζει πολύ τα Σεϊτάν Λιμάνια της Κρήτης!

Πηγή: Travelstyle.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share