Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023

Αμμόγλωσσα: Η μαγευτική παραλία της Λευκάδας που λίγοι γνωρίζουν (Video)

Η παραλία με τα "χίλια πρόσωπα"

27 Ιουνίου 2021 14:35
Αμμόγλωσσα: Η μαγευτική παραλία της Λευκάδας που λίγοι γνωρίζουν (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η παραλία Αμμόγλωσσα βρίσκεται αρκετά κοντά στην πόλη της Λευκάδας, 15' με τα πόδια, στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, ενώ λίγα μόλις μέτρα την χωρίζουν από την πλωτή γέφυρα της πόλης, απέναντι ακριβώς από το κάστρο της Αγίας Μαύρας.

Πρόκειται για μια πανέμορφη πάλλευκη γλώσσα άμμου που μπαίνει στη θάλασσα και σβήνει αργά στο Ιόνιο Πέλαγος, αφήνοντας πίσω της όλες τις αποχρώσεις του μπλε. Παράλληλα σας παρουσιάζουμε και 9 υπέροχες παραλίες της Αττικής για να κάνετε τις βουτιές σας τα Σαββατοκύριακα.

Αμμόγλωσσα: Η μαγευτική παραλία της Λευκάδας που λίγοι γνωρίζουν

Με την ονομασία της να προδίδει και την φυσιολογία της, η παραλία της Αμμόγλωσσας αν την κοιτάξει κανείς από ψηλά μοιάζει με μια μικρή λωρίδα χρυσαφένιας αμμουδιάς που «εισβάλλει» στα νερά του Ιονίου, μοιάζοντας έτσι με γλώσσα και δημιουργώντας εντυπωσιακές εικόνες.

Αμμόγλωσσα παραλία

Στην άκρη, λοιπόν, του καναλιού που συνδέει την Λευκάδα με την υπόλοιπη Ελλάδα, η μικρή γλώσσα άμμου, που αποτελεί δημοφιλή επιλογή και για τους κατοίκους του νησιού, προσφέρεται για απολαυστικές βουτιές κατά την διάρκεια του καλοκαιριού για εκείνους που βρίσκονται στο νησί με τις οικογένειές τους, καθώς τα νερά στην εσωτερική πλευρά της παραλίας που «βλέπει» στο κάστρο της Αγίας Μαύρας είναι αρκετά ρηχά.

παραλία Αμμόγλωσσα

Θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται για μια παραλία με «χίλια πρόσωπα», καθώς τα ρεύματα στην περιοχή που λειτουργούν σαν «γλύπτης» με πρώτη ύλη την άμμο, μετακινούν τους χρυσαφένιους κόκκους της αλλάζοντας την μορφολογία της. Παρόλο αυτά είναι μια από τις λιγότερο γνωστές παραλίες της Λευκάδας, αποτελώντας ένα μυστικό που κυρίως οι ντόπιοι απολαμβάνουν. Τα “πρόσωπά” της αλλάζουν συνεχώς λόγω των ρευμάτων και της άμμου που σαν γλύπτης μετακινείται και αλλάζει τη μορφολογία της.

Δείτε την παραλία μέσα από το video:

Πηγή: Travelstyle.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share