Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

8+1 υπέροχες παραλίες στην Αττική για να κάνετε τις βουτιές σας

Ιδανικές επιλογές!

25 Ιουνίου 2021 10:48
8+1 υπέροχες παραλίες στην Αττική για να κάνετε τις βουτιές σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σύμφωνα με τις προγνώσεις για τον καιρό, αυτές τις μέρες η θερμοκρασία θα χτυπήσει κόκκινο, καθώς ο υδράργυρος θα ξεπεράσει ακόμα και τους 40 βαθμούς! Μάλιστα ο καύσωνας θα κρατήσει μέρες οπότε εδώ σας βρήκαμε τις καλύτερες κοντινές αλλά και ερημικές (για να τηρήσετε άλλωστε και την κοινωνική αποστασιοποίηση) παραλίες στην Αττική. Παράλληλα δείτε τις top παραλίες του Ιονίου αλλά και δυο ακόμη που τα νερά τους θυμίζουν Χαβάη.

Πόρτο Ράφτη

Οι προτάσεις μας για το Πόρτο Ράφτη είναι: Ερωτοσπηλιά, Αγ. Μαρίνα, Άγ. Σπυρίδωνας, Αυλάκι. Όλες οι παραλίες είναι κατάλληλες και καθαρές. Θα συναντήσετε ένα μικρός κόλπο με σπηλιές και αμμουδιά. Κυρίως στην Αγία Μαρίνα είναι εξαιρετικά τα νερά

Info: Απόσταση από το κέντρο της Αθήνας: 43,3 χλμ., 52 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Σχινιάς

Ο Σχινιάς ή Σχοινιάς είναι παραθαλάσσια περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής και μικρός οικισμός. Βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του κάμπου του Μαραθώνα, στην παράκτια ζώνη, και διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες παραλίες της Αττικής. Πρόκειται για μια μαγευτική παραλία καθώς βρίσκεται κυριολεκτικά στην άκρη ενός κατάφυτου πευκοδάσους, του οποίου τα δέντρα φθάνουν έως τα καταγάλανα νερά της.

Info: Απόσταση από το κέντρο της Αθήνας: 43 χλμ., 40 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Κακιά Θάλασσα, Κερατέα

Μία παραλία με ψιλό βότσαλο έξω και άμμο μέσα, κατάλληλη και αρκετά καθαρή. Οι αθλητικοί τύποι μπορούν να παίξουν ρακέτες ή μπάσκετ στα διπλανά γήπεδα. Αν πάλι ψάχνετε για αξιοθέατα, θα βρείτε τα πολλά αρχαία που έχουν εντοπιστεί στο Σπήλαιο του Κίτσου.

Info: Απόσταση από το κέντρο της Αθήνας: 52,1 χλμ., 1 ώρα με το αυτοκίνητο.

Λεγραινά

Ή ΚΑΠΕ ή κάτω από το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Είναι κατάλληλη και καθαρή παραλία, μόνο να μην έχει νοτιά. Άμμος παντού και γαλάζια νερά. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και όσοι την έχουν επισκεφτεί συνιστούν να ξεκινήσετε νωρίς, γιατί μετά πλακώνει κόσμος. Επίσης, αν δεν θέλετε πολύ λαό, καλύτερα να πάτε καθημερινή. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να ανοιχτούν λίγο με τη μάσκα τους και ν’ ανακαλύψουν τις σπηλιές και πιο μικρούς κολπίσκους γύρω από την παραλία.

Info: Απόσταση από το κέντρο της Αθήνας: 62,7 χλμ., 1 ώρα και 15 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Λιμανάκια, Βουλιαγμένη

Τα Λιμανάκια έχουν καθαρά νερά και είναι κατάλληλα για μπάνιο. Σαν παραλία δεν είναι οργανωμένη. Εδώ δεν θα βρείτε άμμο, αλλά μόνο βράχια και πολλοί Αθηναίοι τα προτιμούν γιατί είναι κοντά. Στο τέλος, μπορείτε να πάτε και για υδροθεραπεία στη μυθική λίμνη της Βουλιαγμένης.

Info: Απόσταση από το κέντρο της Αθήνας, 20,7 χλμ., 30 λεπτά με το αμάξι.

Ψάθα

Η Ψάθα δίνει την ψευδαίσθηση διακοπών. Όσοι τολμηροί αποφασίσουν να κάνουν το μακρινό ταξίδι για να κολυμπήσουν στα υπέροχα κρυστάλλινα νερά της θα την λατρέψουν. Τα 2,5 χλμ. της βοτσαλωτής ακτής της, ωστόσο, δίνουν τη δυνατότητα πλήρους χαλάρωσης με θέα τον Κορινθιακό κόλπο και φόντο το μαγευτικό πευκόδασος του όρους Πατέρας. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη κι έτσι αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις του ελεύθερου κάμπινγκ τα Σαββατοκύριακα

Info: Απόσταση από το κέντρο της Αθήνας, 66 χλμ., 1 ώρα και 29 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Καβούρι

Η παραλία Καβούρι, είναι μια μικρή χερσόνησος λίγο πριν την Βουλιαγμένη με πολλά πανέμορφα κομμάτια παραλίας που μπορείτε να λιαστείτε ελεύθερα! Αρκετοί είναι η Αθηναίοι που την προτιμούν για τα καλοκαιρινά μπάνια τους και όχι μόνο. Είτε προτιμάτε το χαλίκι στην παραλία είτε την άμμου, η χερσόνησος «Καβούρι» μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη.

Info: Απόσταση από το κέντρο της Αθήνας: 10 χλμ., 15 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Μυλοκοπή

Η διπλή παραλία της Μυλοκοπής, αποτελεί προϊόν αρχαίου σεισμού στην περιοχή. Χαρίζει απίστευτη θέα στον Κορινθιακό κόλπο και συνδυάζει κυριολεκτικά βουνό και θάλασσα. Για να φτάσει κανείς εδώ, χρειάζεται τετρακίνητο όχημα μιας και ο χωματόδρομος που οδηγεί σε αυτήν γίνεται δυσπρόσιτος. Εναλλακτικά, μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας στο δάσος και να περπατήσετε μέχρι την ακτή.

Info: Απόσταση από το κέντρο της Αθήνας: 98,8 χλμ., 1 ώρα και 36 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Αλθέα (Σκαλάκια)

Η παραλία Σκαλάκια (γνωστή ως Αλθέα) είναι η πιο κοντινή μυστική παραλία της Αττικής. Ο γραφικός κολπίσκος της Αλθέας αρχίζει να ξεδιπλώνεται στο τέλος της σκάλας που οδηγεί σε αυτόν και θυμίζει κυκλαδίτικο τοπίο: από τα βράχια που τον περιτριγυρίζουν μέχρι την την αμμώδη ακτή και τα κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά της.

Info: Απόσταση από το κέντρο της Αθήνας: 33,5 χλμ., 39 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Πηγή: Travelstyle.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share