Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021

2+1 ελληνικές παραλίες που βρίσκονται στην κορυφή του EBD με τις ασφαλέστερες στην Ευρώπη

Μήπως πρέπει να τις επισκεφτείτε το καλοκαίρι;

23 Ιουνίου 2021 08:53
2+1 ελληνικές παραλίες που βρίσκονται στην κορυφή του EBD με τις ασφαλέστερες στην Ευρώπη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την λίστα με τις πιο ασφαλείς παραλίες της Ευρώπης δημοσίευσε ο οργανισμός EBD (European Best Destination - Καλύτεροι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί) και ανάμεσα στις παραλίες αυτές βρίσκονται και 3 ελληνικές. Οι χώρες του Νότου πρωταγωνιστούν στην λίστα, ενώ ανάμεσα τους ξεχωρίζει η Ελλάδα, η Μάλτα και η Πορτογαλία. Παράλληλα δείτε και 3 υπέροχες παραλίες στην Εύβοια που πρέπει να επισκεφτείτε οπωσδήποτε.

Οι ελληνικές παραλίες που «τραβάνε» τα βλέμματα

Ο πρώτος προορισμός που θεωρείται ιδανικός για καλοκαιρινές διακοπές, σύμφωνα με την λίστα του EBD, είναι οι Εγκρεμνοί στη Λευκάδα. Η ελληνική παραλία επιλέχθηκε με γνώμονα το γεγονός πως η χώρα μας είναι από τις πρώτες που έθεσαν σε λειτουργία το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Σύμφωνα με τον οργανισμό η συμβουλή προς τους ταξιδιώτες είναι να κάνουν τον περίπατο από τους Εγκρεμνούς έως το Πόρτο Κατσίκι. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως η μαγευτική παραλία συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων με τα πιο γαλανά νερά στον κόσμο.

Εγκρεμνοί στη Λευκάδα

Εγκρεμνοί στη Λευκάδα παραλία

Δεύτερη κατά σειρά μεταξύ των ελληνικών παραλιών συναντάμε τo Μονολίθι στην Πρέβεζα. Αν και δεν αποτελεί τον κλασικό τουριστικό προορισμό, η πόλη της δυτικής Ελλάδας ανήκει στα μέρη που επηρεάστηκαν λιγότερο από την πανδημία του κορωνοϊού.

Μονολίθι στην Πρέβεζα

Το EBD προτείνει τη βασική παραλία της Πρέβεζας, το Μονολίθι με την ατελείωτη αμμουδιά. Η παραλία εκτείνεται σε μήκος 22 χιλιομέτρων, ενώ έχει πλάτος 80 μέτρων, καθιστώντας τη μια από τις πιο μακρές στην Ευρώπη, καθώς ξεπερνά το 1.500.000 τετραγωνικά μέτρα. Το στοιχείο αυτό από μόνο του την καθιστά ιδιαίτερα ασφαλή, αφού δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να τηρήσει με άνεση την απαραίτητη απόσταση από τους υπολοίπους.

Είναι ενδιαφέρον πως το EBD χαρακτηρίζει την πόλη της Πρέβεζας ως το αντίπαλον δέος του Σαν Τροπέ, στη Γαλλική Ριβιέρα, και ένα μέρος που προσφέρει πληθώρα εστιατορίων και καφέ σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές. Στο δημοσίευμα τονίζεται πως οι ξαπλώστρες στην Πρέβεζα είναι δωρεάν, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν απολυμαίνονται κάθε φορά μετά από τη χρήση.

Μονολίθι παραλία Πρέβεζα

Η τελευταία επιλογή του EBD δεν είναι άλλη από την Κέρκυρα. Η παραλία Χαλικούνα είναι μία από τις πιο δημοφιλείς στο Νησί των Φαιάκων, φημισμένη για το άγριο τοπίο της και εκτείνεται σε μήκος 3 χιλιομέτρων, ιδανικό για την τήρηση αποστάσεων φέτος το καλοκαίρι.

Η Κέρκυρα όπως και η πλειονότητα των ελληνικών νησιών εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία», στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της κυβέρνησης για Covid-free προορισμούς φέτος το καλοκαίρι. Το γεγονός αυτό, πως οι περισσότεροι κάτοικοι των νησιών έχουν εμβολιαστεί πλήρως, τονίζεται ιδιαίτερα από τον EBD στα θετικά των ελληνικών προορισμών.

Παραλία Χαλικούνα

Χαλικούνα παραλία

Πηγή: Travelstyle.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share