Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Οι δυο υπέροχες φυσικές πισίνες στην Ελλάδα με τα σμαραγδένια νερά

Το Athensmagazine.gr σας τις παρουσιάζει!

4 Ιουνίου 2021 07:26
Οι δυο υπέροχες φυσικές πισίνες στην Ελλάδα με τα σμαραγδένια νερά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτές είναι οι 2 ομορφότερες φυσικές πισίνες της Ελλάδας, που βρίσκονται ανάμεσα στις ομορφότερες της Ευρώπης! Εδώ θα δείτε δύο από τις πιο όμορφες ελληνικές παραλίες για να επισκεφτείτε αυτό το καλοκαίρι, που μοιάζουν πραγματικά με πισίνες και έχουν σμαραγδένια νερά! Πρόκειται για φυσικές πισίνες ( παραλίες ) μέσα στη θάλασσα!

Πρέπει να πάτε, για την απόλαυση του τοπίου, για το κολύμπι, για τις βουτιές και για να αναρωτηθείτε και να νιώσετε ευγνωμοσύνη για το «χέρι», που σκάλισε μέσα στα βράχια το πιο αναπάντεχο υδάτινο «καταφύγιο» για εκείνους που αναζητούν στις διακοπές τους αυτή τη μία εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη! Παράλληλα δείτε και την μεγαλύτερη πισίνα με θαλασσινό νερό στην Ευρώπη που βρίσκεται στην Ελλάδα.

Γκιόλα παραλία στην Θάσο

Παραλία Γκιόλα Θάσος

Γκιόλα, Θάσος

Η μία εξ αυτών βρίσκεται στη Θάσο και δεν είναι άλλη από την Γκιόλα με τα διάφανα σμαραγδένια νερά. Η Θάσος είναι ένας επίγειος παράδεισος με εκπληκτικές παραλίες και υπέροχο φυσικό πλούτο. Στο άκουσμα της λέξης παραλία, οι περισσότεροι φέρνουν στο νου κάποια απέραντη αμμουδιά, ή μια ακρογιαλιά με το κύμα να σκάει στα βότσαλα. Η φύση όμως είναι ανεξάντλητη, και σμιλεύει, σε βράχια και ακτές, παραλίες που δεν εμπίπτουν στον συνήθη ορισμό της λέξης.

Μια τέτοια είναι και η Γκιόλα, η εκθαμβωτική φυσική πισίνα της Θάσου σε μία βραχώδη ακτή άγριας ομορφιάς. Η Γκιόλα είναι μία φυσική πισίνα μέσα σε βράχο, ένα πραγματικό μικρό θαύμα, με κρυστάλλινα νερά μια ανάσα από το μπλε του Αιγαίου. Οι βουτιές εδώ μένουν πραγματικά αξέχαστες στον επισκέπτη. Βράχια, που φτάνουν σε ύψος και τα οκτώ μέτρα, μεταμορφώνονται σε αυτοσχέδιους βατήρες για τους τολμηρούς.

Άλλα βράχια, πιο χαμηλά, σμιλεμένα κλιμακωτά, μετατρέπονται σε αυτοσχέδια σκαλοπάτια. Και στη μέση, τα διάφανα νερά της Γκιόλας, προσκαλούν σε ατελείωτες βουτιές ή χαλαρωτικό κολύμπι. Είναι γνωστή και ως το «Δάκρυ της Αφροδίτης». Ο θρύλος λέει ότι την πισίνα αυτή τη δημιούργησε ο Δίας για να κολυμπά η Αφροδίτη. Άλλος θρύλος θέλει η λίμνη να ήταν το μάτι του Δία με το οποίο παρακολουθούσε την ερωμένη του.

Γκιόλα, Θάσος

Σαρακήνικο, Μήλος

Η δεύτερη παραλία βρίσκεται στη Μήλο και φυσικά είναι το Σαρακήνικο, μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες ολόκληρης της χώρας. Το ιδιαίτερο σεληνιακό τοπίο του - η φήμη του κάνει το γύρο του κόσμου και συγκεντρώνει κάθε χρόνο στο νησί αμέτρητους τουρίστες που έρχονται να το ανακαλύψουν από κοντά - οφείλεται στους ενδιαφέροντες βραχώδεις σχηματισμούς των ασβεστολιθικών πετρωμάτων. Χαρακτηριστικές, μάλιστα, είναι και οι σπηλιές που δημιουργούνται από την διείσδυσή των βράχων στα νερά του Αιγαίου.

Σαρακήνικο, Μήλος

Μήλος Σαρακήνικο

Παραλία Σαρακίνικο Μήλος

Πηγή: travelstyle.gr

Μήλος: Τα Διεθνή Μέσα της πλέκουν το εγκώμιο

Η Μήλος φιγουράρει για μια ακόμη φορά σε Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, καθώς της πλέκουν το εγκώμιο και την αποθεώνουν για τα γραφικά σπίτια της, τις τέλειες παραλίες της και το υπέροχο ηλιοβασίλεμά της.

Το Κυκλαδίτικο νησί, ξεχωρίζει ανάμεσα στα πανέμορφα νησιά της χώρας μας και όχι άδικα, αφού οι ομορφιές του είναι αυτές που το κατατάσσουν στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των επισκεπτών.

Συγκεκριμένα, το πλέον αξιόπιστο περιοδικό Conde Nast Traveller φιλοξενεί στην ηλεκτρονική του έκδοση, τη Μήλο και το χωριό Κλήμα σαν ένα από τα ωραιότερα χωριά της Ελλάδας . Παράλληλα, δείτε τα 9 μέρη που μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας στην Αθήνα.

Αφιέρωμα στη Μήλο κάνει και το Αυστραλιανό τηλεοπτικό κανάλι tvblackbox, αναφέροντας στο intro “… Το καλύτερα φυλαγμένο μυστικό στα ελληνικά νησιά περιμένει τους επισκέπτες στη Μήλο, όπου λευκοί ηφαιστειακοί βράχοι καμπυλώνουν σαν μάρμαρο σε έντονες γαλάζιες θάλασσες”.

Παράλληλα η blogger DYMPHE με πάνω από 80 χιλιάδες ακολούθους στο Instagram γράφει : “… Η Πλάκα είναι η πρωτεύουσα του νησιού και σίγουρα το πιο όμορφο χωριό της Μήλου. Θα βρείτε εδώ όλα τα είδη γραφικών λευκών ελληνικών σπιτιών. Η βόλτα εδώ είναι μια υπέροχη και πολύ χαλαρωτική δραστηριότητα. Αυτό που είναι υπέροχο, είναι ότι δεν επιτρέπονται αυτοκίνητα στο χωριό, γεγονός που κάνει το περπάτημα εδώ καλύτερο.”

Ο γνωστός στους Έλληνες blogger Dave που εστιάζει στην Ελλάδα και το Bike Touring αναφέρεται στη Μήλο σαν «ένα μικρό νησί με μερικές από τις καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα και ένα από τα μέρη που έχει ευλογηθεί από τη Μητέρα Φύση με ένα φανταστικά μοναδικό τοπίο.»

Τέλος, μια αναδημοσίευση του Conde Nast Traveller για τη Μήλο στο επίσημο Facebook site του περιοδικού ενθουσίασε τους φανατικούς αναγνώστες του.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share