Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ένα ελληνικό νησί κορυφαίο στην Ευρώπη και δεύτερο στον κόσμο - Οι ξένοι μας αποθεώνουν... μέχρι και στη Vogue

Το νησί του Αιγαίου που νίκησε μόνο η Παλαουάν στις Φιλιππίνες

1 Ιουνίου 2021 19:48
Ένα ελληνικό νησί κορυφαίο στην Ευρώπη και δεύτερο στον κόσμο - Οι ξένοι μας αποθεώνουν... μέχρι και στη Vogue
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η χώρα μας φημίζεται για τα υπέροχα νησιά της και ένα εξ αυτών έχει καταφέρει να βρίσκεται σχεδόν στην κορυφή του κόσμου, κάνοντας άπαντες... να παραμιλούν.

Τα βραβεία για τους καλύτερους προορισμούς της χρονιάς απένειμε το γνωστό ταξιδιωτικό περιοδικό «Travel+Leisure». Στην ψηφοφορία πήραν μέρος πολίτες από όλον τον κόσμο και ανέδειξαν τον νικητή κάθε κατηγορίας.

Ειδικότερα, ψήφισαν για τα καλύτερα μέρη για διακοπές, για τα κορυφαία εστιατόρια, για τα ιδανικότερα ξενοδοχεία, αλλά και τα πιο όμορφα νησιά. Φέτος, η ψηφοφορία έκλεισε στις 2 Μαρτίου, πριν τη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού, άρα το αποτέλεσμα δεν επηρεάστηκε από τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν.

Η Ελλάδα, λοιπόν, ήταν η πρωταγωνίστρια, όσον αφορά τα νησιά. Στην ευρωπαϊκή λίστα κατέκτησε την πρώτη θέση με την Πάρο και σκορ 90.55/100 και στην παγκόσμια λίστα το ίδιο νησί πήρε τη δεύτερη θέση. Μάλιστα, οι αναγνώστες του περιοδικού δήλωσαν πως λατρεύουν το κυκλαδίτικο νησί, καθώς έχει τα πάντα. Κάποιοι το χαρακτήρισαν και «ελληνικό παράδεισο». Την πρώτη θέση σημειώνεται ότι κατέκτησε η Παλαουάν στις Φιλιππίνες, με την Πάρο πάντως να αντιμετωπίζει εσχάτως ένα πρόβλημα.

Επίσης, στη λίστα υπάρχει και η Μήλος. Συγκεκριμένα, βρέθηκε στη δεύτερη θέση της ευρωπαϊκής λίστας και στην τρίτη της παγκόσμιας. Υψηλή θέση με τα κορυφαία νησιά του κόσμου κατέλαβαν ακόμη η Κρήτη (Νο15 στον κόσμο και 6 στην Ευρώπη), η Ρόδος (Νο10 στην Ευρώπη), η Σαντορίνη (Νο11 στην Ευρώπη), η Κέρκυρα (Νο18 στην Ευρώπη) και η Μύκονος (Νο20 στην Ευρώπη).

Η αποθέωση των ξένων... και της Vogue για έτερο νησί των Κυκλάδων

Δίπλα σε ξεχωριστά θέρετρα της Ιταλίας και της Γαλλίας, η Ίος εκπροσωπεί επάξια την Ελλάδα σύμφωνα με το άρθρο της Ιταλικής Vogue.

Έπειτα από ενδελεχή έρευνα, ο διαδικτυακός τόπος www.vogue.it με 24 εκατομμύριαμοναδικούς χρήστες σε Ευρώπη ΗΠΑ και Ασία, εντάσσει την Ίο στα “hot entries” των ποιοτικών προορισμών.

«Μετά από χρόνια καθαρής διασκέδασης της «νέας γενιάς«, ο άνεμος έχει… αλλάξει ρότα και το νησί αποκαλύπτεται και αποκαλύπτει, όπως πάντα, την κομψή, χαλαρωτική και δροσερή του πλευρά», επισημαίνεται στο άρθρο, για να συνεχίσει με αναφορές στο εύρος παραλιών που συναντά κανείς από ήρεμες και μοναχικές, μέχρι κοσμικές και να ολοκληρώσει με «την θεαματική παράσταση που δίνει ο ήλιος στο τέλος της ημέρας», παραδίδοντας τα σκήπτρα στη ζωντανή νύχτα του νησιού.

«Η αλλαγή στην εικόνα του νησιού όπως την αντιλαμβάνονται διεθνή ΜΜΕ όπως ηVogue, αποτελεί τη μεγαλύτερη ανταμοιβή των προσπαθειών του Δήμου και των επαγγελματιών για την ανάδειξη των ποιοτικών διαστάσεων του προορισμού», σχολιάζει η κυρία Άντζελα Φάκου, Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Ιητών. Το πρόγραμμα προβολής καταρτίζεται και υλοποιείται από το Δήμο Ιητών, σε συνεργασία με τους επαγγελματίες και την εταιρεία Τουριστικού Consulting Re:make.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share