Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024

«Σεισμός» στην easyJet

Τι συνέβη με την αεροπορική εταιρεία

12 Ιανουαρίου 2021 17:03
«Σεισμός» στην easyJet
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η easyJet έλαβε νέο πενταετές δάνειο ύψους 1,87 δισ. δολαρίων, μέρος του οποίου είναι εγγυημένο από τη Βρετανία, εκτονώνοντας τις ανησυχίες που υπήρχαν για τη χρηματοδότηση της αεροπορικής εταιρείας, καθώς η πανδημία συνεχίζει να πλήττει την ταξιδιωτική κίνηση. Επίσης, δείτε την κίνηση-ματ που έκανε κατά του κορωνοϊού.

Όπως οι περισσότερες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, η easyJet ήλπιζε σε μία ανάκαμψη την άνοιξη, αλλά, καθώς η Βρετανία, που είναι η μεγαλύτερη αγορά της, βρίσκεται ξανά σε lockdown, η αεροπορική κίνηση αναμένεται να παραμείνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα για αρκετούς ακόμη μήνες.

Η easyJet ανακοίνωσε ότι το νέο δάνειο βελτιώνει το προφίλ ωρίμανσης του χρέους της και σχεδιάζει να αποπληρώσει και να ακυρώσει την ανακυκλούμενη πίστωση ύψους 500 εκατ. δολαρίων και δάνεια περίπου 400 εκατ. στερλινών στο πρώτο τρίμηνο.

easyJet

Για να επιβιώσει στην πανδημία, η eazyJet μείωσε κατά 4.500 τις θέσεις του προσωπικού της, προσέφυγε στους μετόχους για ρευστότητα και πούλησε δεκάδες αεροπλάνων της, ενώ δεν απέκλεισε τη λήψη και άλλων μέτρων στη σημερινή ανακοίνωσή της.

«Η easyJet θα συνεχίσει να επανεξετάζει τη θέση ρευστότητάς της σε τακτική βάση και θα συνεχίσει να αξιολογεί περαιτέρω τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες» ανέφερε η εταιρεία.

Χάος στην EasyJet - Έπεσε η «βόμβα»

Χάος υπήρξε στην EasyJet, με τη «βόμβα» να πέφτει και, μάλιστα, στον αέρα για τη γνωστή εταιρεία, που αντιμετώπισε μια εξαιρετικά δύσκολη συνθήκη.

Συγκεκριμένα, μια επιβάτης σε πτήση της EasyJet προς το Εδιμβούργο αναγκάστηκε από το προσωπικό του αεροπλάνου να εγκαταλείψει την πτήση, αφού, αρνούμενη να φορέσει μάσκα, άρχισε να βρίζει και να βήχει πάνω στους υπόλοιπους επιβάτες, ενώ πρόσφατα επικράτησε ένα θρίλερ με πτήση ελληνικής ομάδας.

Ένας υπεύθυνος του Διεθνούς Αερολιμένα του Μπέλφαστ ανέφερε ότι γύρω στις 4:30 το απόγευμα της Κυριακής, η αστυνομία του αεροδρομίου έκανε λόγo για μια «ταραχοποιό επιβάτιδα».

Όλα ξεκίνησαν όταν το πλήρωμα της πτήσης ζήτησε από τη γυναίκα, η οποία είχε ήδη αγνοήσει τις τυπικές οδηγίες που δίνονται από τα μεγάφωνα, να φορέσει μάσκα.

Σε σοκαριστικό βίντεο που δημοσιεύθηκε από άλλους επιβάτες της πτήσης, η γυναίκα άρχισε να φωνάζει, αντιστεκόμενη στο αίτημα του πληρώματος: « Όλοι θα πεθάνουμε, το ξέρετε αυτό! Όλοι θα πεθάνουμε, γ….το. Είτε από τον κορωνοϊό είτε από κάτι άλλο. Όλοι θα πεθάνουμε».

Όταν οι αεροσυνοδοί την ανάγκασαν να σηκωθεί προκειμένου να αποβιβαστεί από την πτήση λόγω της μη συμμόρφωσής της, η γυναίκα πέρασε ανάμεσα στα καθίσματα βήχοντας επίτηδες πάνω στους επιβάτες που βρίσκονταν στον δρόμο της.

Η γυναίκα συνελήφθη αμέσως μετά την αποβίβασή της και ερευνάται επίσημα από την αστυνομία.

TAGS
 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share