Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

«Βόμβα» από την EasyJet - Η κίνηση-ματ κατά του κορωνοϊού

Τι έκανε η αεροπορική εταιρεία

27 Οκτωβρίου 2020 13:02
«Βόμβα» από την EasyJet - Η κίνηση-ματ κατά του κορωνοϊού
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Η EasyJet πούλησε και άλλα αεροσκάφη της σε εκμισθωτές αεροσκαφών, λαμβάνοντας περί τα 400 εκατ. δολάρια, ενισχύοντας έτσι τα ταμειακά διαθέσιμά της για τη μάχη ενάντια στις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού. Επίσης, οι εκπληκτικές προσφορές της Ryanair συνεχίζονται! Η τελευταία προσφορά της low cost αεροπορικής, σπάει... τα ταμεία, καθώς μπορείτε να κλείσετε το εισιτήριό σας στη ΜΙΣΗ ΤΙΜΗ!

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους πούλησε εννέα Airbus SE A320 σε δύο χωριστές συναλλαγές, ενώ θα επινοικιάσει τα ίδια αεροσκάφη για περίπου 10 χρόνια, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η εταιρεία θα έχει στην ιδιοκτησία της 152 αεροσκάφη ή το 44% του συνολικού στόλου της, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν πληγεί βαρύτατα από τις επιπτώσεις της πανδημίας, η οποία συνέτριψε τα έσοδά τους. Η συμφωνία της EasyJet για την πώληση των αεροσκαφών τής παρέχει επιπλέον ρευστότητα για περίπου ενάμιση μήνα, σύμφωνα με σημείωμα αναλυτών της Morgan Stanley.

«Η συναλλαγή είναι θετική, παρά το γεγονός ότι είναι μικρή, καθώς αντανακλά την αξία των περιουσιακών στοιχείων της EasyJet και τη δυνατότητά της για διαφοροποιημένες πηγές χρηματοδότησης» σημειώνουν.

Πλην της σημερινής συμφωνίας, η EasyJet έχει αντλήσει 2,4 δισ. βρετανικές λίρες (3,1 δισ. δολ.), μεταξύ αυτών 608 εκατ. λίρες από ανάλογες πωλήσεις αεροσκαφών και 419 εκατ. λίρες από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Χάος στην EasyJet - Έπεσε η «βόμβα»

Χάος υπήρξε στην EasyJet, με τη «βόμβα» να πέφτει και, μάλιστα, στον αέρα για τη γνωστή εταιρεία, που αντιμετώπισε μια εξαιρετικά δύσκολη συνθήκη.

Συγκεκριμένα, μια επιβάτης σε πτήση της EasyJet προς το Εδιμβούργο αναγκάστηκε από το προσωπικό του αεροπλάνου να εγκαταλείψει την πτήση, αφού, αρνούμενη να φορέσει μάσκα, άρχισε να βρίζει και να βήχει πάνω στους υπόλοιπους επιβάτες, ενώ πρόσφατα επικράτησε ένα θρίλερ με πτήση ελληνικής ομάδας.

Ένας υπεύθυνος του Διεθνούς Αερολιμένα του Μπέλφαστ ανέφερε ότι γύρω στις 4:30 το απόγευμα της Κυριακής, η αστυνομία του αεροδρομίου έκανε λόγo για μια «ταραχοποιό επιβάτιδα».

Όλα ξεκίνησαν όταν το πλήρωμα της πτήσης ζήτησε από τη γυναίκα, η οποία είχε ήδη αγνοήσει τις τυπικές οδηγίες που δίνονται από τα μεγάφωνα, να φορέσει μάσκα.

Σε σοκαριστικό βίντεο που δημοσιεύθηκε από άλλους επιβάτες της πτήσης, η γυναίκα άρχισε να φωνάζει, αντιστεκόμενη στο αίτημα του πληρώματος: « Όλοι θα πεθάνουμε, το ξέρετε αυτό! Όλοι θα πεθάνουμε, γ….το. Είτε από τον κορωνοϊό είτε από κάτι άλλο. Όλοι θα πεθάνουμε».

Όταν οι αεροσυνοδοί την ανάγκασαν να σηκωθεί προκειμένου να αποβιβαστεί από την πτήση λόγω της μη συμμόρφωσής της, η γυναίκα πέρασε ανάμεσα στα καθίσματα βήχοντας επίτηδες πάνω στους επιβάτες που βρίσκονταν στον δρόμο της.

Η γυναίκα συνελήφθη αμέσως μετά την αποβίβασή της και ερευνάται επίσημα από την αστυνομία.

Έκτακτη ανακοίνωση από την Aegean

Με επίκεντρο τους επιβάτες και την προστασία τους και σκοπό να παραμείνει το αεροπορικό ταξίδι ασφαλές, η AEGEAN βρίσκει τρόπους για να προσφέρει επιπλέον ασφάλεια!

Η AEGEAN κάνει περισσότερο ασφαλή τα ταξίδια, συστήνοντας στο επιβατικό κοινό τους... διαβάστε την συνέχεια στο Travelstyle.gr.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share