ΑΡΧΙΚΗ LIFE TRAVEL

Κλείνουν αεροδρόμια λόγω κορωνοϊού

Κλείνουν αεροδρόμια λόγω κορωνοϊού
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Διάφορες ευρωπαϊκές χώρες αρχίζουν να κλείνουν αεροδρόμια λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού. Επίσης, γνωστή αεροπορική εταιρεία έχει ακυρώσει τις πτήσεις της προς ευρωπαϊκούς προορισμούς λόγω του ιού. 

Πιο αναλυτικά, το αεροδρόμιο της Ρώμης Τσιαμπίνο, που εξυπηρετεί κυρίως αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, θα κλείσει από αύριο εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού ενώ εκείνο του Φιουμιτσίνο, το οποίο εξυπηρετεί κυρίως διεθνείς πτήσεις, θα περιορίσει την δραστηριότητά του από την Τρίτη, ανακοίνωσε σήμερα η διαχειρίστρια εταιρεία του.

Στη Γαλλία, η εταιρεία ADP, η οποία διαχειρίζεται τα αεροδρόμια Ορλί και Ρουασί-Σαρλ-ντε-Γκολ στο Παρίσι, ανακοίνωσε ότι πιθανόν να κλείσει έναν από τους τρεις τερματικούς του Ρουασί για να μειώσει το κόστος καθώς σημειώνεται πτώση στις αεροπορικές μετακινήσεις εξαιτίας του ιού, μετέδωσε σήμερα ο γαλλικός ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1. Ενώ, και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προωθεί ειδικό νομοθετικό πλαίσιο που θα προστατεύσει τις αεροπορικές εταιρείες από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού. 

H Νορβηγία εξετάζει αν θα κλείσει αρκετά αεροδρόμιά της στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό του ιού, ανακοίνωσε σήμερα η διαχειρίστρια εταιρεία Avinor μέσω του δημόσιου σταθμού NRK. Στο αεροδρόμιο του Όσλο, το μεγαλύτερο της χώρας, θα κλείσει ένας από τους διαδρόμους προσγείωσης-απογείωσης, είπε ο επικεφαλής της Avinor Νταγκ Φαλκ-Πέτερσεν.

«Βόμβα» από την Alitalia – Ανακοίνωση-σοκ της αεροπορικής εταιρείας

«Βόμβα» από την αεροπορική εταιρεία Alitalia, η οποία αναστέλλει όλες τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού από και προς το αεροδρόμιο του Μιλάνου, Μαλπένσα, από αύριο. Έκτακτη ανακοίνωση και από την αεροπορική εταιρεία Lufthansa λόγω κορωναϊού

Την ίδια ώρα και μετά την απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να επιβάλει καραντίνα στην Λομβαρδία και σε άλλες δώδεκα μεγάλες πόλεις της χώρας, πολλοί Ιταλοί οι οποίοι ζουν στο Μιλάνο αλλά κατάγονται από άλλες περιοχές, προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε τρένα με προορισμό τον ιταλικό Νότο. Στους δυο κύριους σταθμούς του Μιλάνου (Τσεντράλε και Πόρτα Γκαριμπάλντι) την περασμένη νύχτα, καταγράφηκαν στιγμές έντασης, διότι δεν μπόρεσαν να ανέβουν στα βαγόνια όλοι οι πολίτες οι οποίοι το επιθυμούσαν. «Αισθανόμαστε σαν πρόσφυγες, προτιμούμε να γυρίσουμε σπίτι μας», δήλωσαν ορισμένοι επιβάτες στους ιταλούς δημοσιογράφους.

Ιταλία “σφραγίζει” θέατρα, κινηματογράφους και μουσεία

Εκτός από την καραντίνα, στην οποία έθεσε εκατομμύρια Ιταλούς στο βόρειο τμήμα της χώρας, η κυβέρνηση διέταξε να κλείσουν από σήμερα και μέχρι τις 3 Απριλίου οι κινηματογράφοι, τα θέατρα, τα μουσεία, οι παμπ, οι αίθουσες παιγνιδιών, οι σχολές χορού, οι ντισκοτέκ και άλλοι παρόμοιοι χώροι στο σύνολο της εθνικής επικράτειας, σύμφωνα με το κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησης.

Οι πολίτες θα εξακολουθήσουν να μπορούν πάντως να κάνουν τα ψώνια τους τις καθημερινές ή να πηγαίνουν σ’ ένα μπαρ ή σ’ ένα εστιατόριο, με την προϋπόθεση πάντως ότι θα σέβονται την απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον ενός μέτρου που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των πελατών.

«Λουκέτο» πασίγνωστης αεροπορικής εταιρείας λόγω κορωναϊού – «Βόμβα» στον τουριστικό κλάδο!

Μια από τις πιο δημοφιλείς αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους έβαλε «λουκέτο» λόγω του κορωναϊού! Τα αεροπλάνα της καθηλώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στα βρετανικά αεροδρόμια.

Η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία, εδώ και καιρό αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα καθώς και εκείνη είχε επηρεαστεί από την μεγάλη κάμψη στις κρατήσεις λόγω κορωναϊού. Επίσης το Booking.com προχώρησε σε μια έκτακτη ανακοίνωση για τον κορωναϊό! Μπορείτε να δείτε εδώ τι ισχύει για ακυρώσεις και προκαταβολές;

Μέσα σε όλα βρέθηκε και μπροστά στην άρνηση της βρετανικής κυβέρνησης να της χορηγήσει δάνειο 100 εκατομμυρίων λιρών. Σύμφωνα με τους Financial Times, πηγές με γνώση της κατάστασης έλεγαν ότι η εταιρεία έχει πόρους για να επιβιώσει έως το τέλος Μαρτίου. Ο λόγος για την Flybe που βρισκόταν στα σχοινιά εδώ και καιρό, με τις τελευταίες εξελίξεις να την οδηγούν στο αδιέξοδο.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου