Το κακόβουλο λογισμικό «Petya» έχει προκαλέσει παγκόσμιο κυβερνοτρόμο! – Αρκετές εταιρείες έχουν ήδη δεχθεί επιθέσεις!

Οι ελβετικές αρχές ανακοίνωσαν ότι υπάρχουν ενδείξεις πως επανεμφανίστηκε και πάλι το κακόβουλο λογισμικό Petya, ένα «λυτρισμικό» που χρησιμοποιείται από τους κυβερνοπειρατές για να ζητούν λύτρα από τους χρήστες των υπολογιστών τους οποίους προσβάλλουν.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor – spoiler: Ποιος αποχωρεί την Κυριακή και αρνείται να χαιρετίσει τον Γιώργο Αγγελόπουλο; (video)
Σύμφωνα με το MELANI, το ελβετικό Κέντρο Αναφοράς και Ανάλυσης για την Ασφάλεια της Πληροφορίας, περισσότερο έχουν πληγεί από τον ιό αυτό η Ουκρανία, η Ρωσία, η Βρετανία και η Ινδία. Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία ότι έχουν δεχτεί επίθεση και ελβετικές εταιρείες.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συναγερμός: Ο ΕΦΕΤ αποσύρει επειγόντως εμφιαλωμένο νερό!
Ο ιός Petya είχε πλήξει πολλά συστήματα το 2016.
Στο μεταξύ, η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας της Νορβηγίας, ανακοίνωσε ότι είναι σε εξέλιξη μια επίθεση «παρόμοια με εκείνη στη Maersk». Ανέφερε ότι έχει πληγεί «μία διεθνής εταιρεία», αποφεύγοντας όμως να την κατονομάσει.
Σύμφωνα εξάλλου με το Γαλλικό Πρακτορείο, μια παρόμοια επίθεση αναφέρθηκε επίσης στη γαλλική βιομηχανία Saint-Gobain.






0 ΣΧΟΛΙΑ