ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Τραγανή τυρόπιτα με φύλλο κρούστας σε φόρμα του κέικ

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Η τυρόπιτα στεφάνι αποτελεί μια εντυπωσιακή και νόστιμη επιλογή για το οικογενειακό τραπέζι. Φτιαγμένη με φύλλο κρούστας, φέτα και κεφαλοτύρι, αυτή η συνταγή συνδυάζει την τραγανή υφή του φύλλου με τη πλούσια γεύση των τυριών.

Διαβάστε επίσης: Πεντανόστιμη συνταγή: Πίτσα με κοτόπουλο και ανανά

Υλικά

  • φύλλο κρουστας 1 συσκευασία
  • καλαμποκέλαιο 1-2 σφηνάκια

Για τη γέμιση

  • φέτα 200 γραμμάρια περίπου
  • κεφαλοτύρι 150 γραμμάρια περίπου
  • γκούντα 150 γραμμάρια περίπου
  • πιπέρι κατά βούληση

Για το άλειμμα

  • αυγά 3
  • καλαμποκέλαιο 100 ml
  • σόδα 330 ml αναψυκτικό

Εκτέλεση

Αρχικά παίρνουμε μία στρογγυλή φόρμα του κέικ και την λαδώνουμε παντού με το καλαμποκέλαιο. Στη συνέχεια ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο εργασίας. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την θρυμματισμένη φέτα, το τριμμένο κεφαλοτύρι, το τριμμένο γκούντα και το πιπέρι.

Παίρνουμε το πρώτο φύλλο και το πασπαλίζουμε με μία χούφτα από τα τριμμένα τυριά. Σουρώνουμε το φύλλο σαν βεντάλια και το τοποθετούμε στην φόρμα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση, βάζοντας τις βεντάλιες μας πότε εδώ και πότε εκεί στη φόρμα.

Έπειτα σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το καλαμποκέλαιο και την σόδα. Κάνουμε μερικές χαρακιές με το μαχαίρι στη πίτα και την περιλούζουμε με το μείγμα των αυγών. Την αφήνουμε για λίγο να σταθεί και έπειτα ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.