ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μόλις με 6 υλικά: Η πιο εύκολη συνταγή για τυρόπιτα με φύλλο κρούστας

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Αν λατρεύετε τις τραγανές τυρόπιτες με αφράτη γέμιση, αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας! Με φύλλο κρούστας που ψήνεται τόσο τέλεια ώστε να γίνεται χρυσαφένιο και τραγανό και με μια γέμιση που λιώνει στο στόμα χάρη στην κρέμα γάλακτος και τη φέτα.

Υλικά

  • φύλλο κρούστας 1 πακέτο
  • ελαιόλαδο 1-2 ποτηράκια του κρασιού

Για τη γέμιση

  • φέτα 1/2 κιλό
  • μιξ τυριών 350 γραμμάρια που λιώνουν
  • αυγά 6
  • κρέμα γάλακτος 330 ml
  • σόδα 1/2 ποτήρι αναψυκτικό

Διαβάστε επίσης: Τυρόπιτα χωρίς φύλλο: Συνταγή για την μοναδική τεμπελόπιτα

Εκτέλεση

Λαδώνουμε το ταψί της κουζίνας. Στρώνουμε 4 φύλλα κρούστας στον πάτο, λαδωμένα ανάμεσα. Βάζουμε άλλο ένα φύλλο λαδωμένο από πάνω. Στη συνέχεια ανακατεύουμε την φέτα θρυμματισμένη με το μιξ τυριών. Στρώνουμε λίγη γέμιση πάνω από τα φύλλα.

Κλείνουμε με άλλα 3 φύλλα λαδωμένα μεταξύ τους. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και έπειτα προσθέτουμε την σόδα.

Περιχύνουμε με το μείγμα την τυρόπιτα, να πάει παντού. Αφήνουμε για 10 λεπτά στην άκρη και έπειτα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς Κελσίου, στο αερόθερμο.