Το γλυκό της ημέρας: Κλασικό μπισκοτογλυκό με κρέμα και ζελέ ροδάκινο

Μια συνταγή που συνδυάζει στρώσεις από κρέμα, μπισκότα και ζελέ. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;
Συνταγή για μπισκοτόγλυκο με κρέμα βανίλια, μπισκότα πτι μπερ και ζελέ ροδάκινο. Ένα δροσερό μπισκοτόγλυκο με απλά υλικά, με φρουτώδη και ελαφριά γεύση και αφράτη κρέμα.
Κλασικό μπισκοτογλυκό με κρέμα και ζελέ ροδάκινο
Υλικά
- μπισκότα 1 1/2 πακέτο πτι μπερ
- Γάλα φρέσκο 1 κούπα περίπου
- Για την κρέμα
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- άνθος αραβοσίτου 2 φακελάκια με γεύση βανίλια
- ζαχαρη 6 κουταλιές της σούπας κοφτές
- βανίλια 1
Για την επικάλυψη
- ζελέ Διπλή συσκευασία με γεύση ροδάκινο
- ροδακινα 1 λίτρο περίπου χυμός
Εκτέλεση για το κλασικό μπισκοτόγλυκο με κρέμα και ζελέ ροδάκινο
Σε ένα μακρόστενο τάπερ ή πυρέξ στρώνουμε τα μπισκότα πτι μπερ και τα περνάμε με γάλα φρέσκο, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Από πάνω στρώνουμε άλλη μία στρώση μπισκότα και τα περνάμε κι αυτά με γάλα, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Αφήνουμε την βάση στην άκρη.
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το 1 λίτρο φρέσκο γάλα, με το ανθός αραβοσίτου και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
Μόλις δέσει η κρέμα προσθέτουμε την βανίλια και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και αφήνουμε το γλυκό να παγώσει στο ψυγείο. Ετοιμάζουμε το ζελέ ροδάκινο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μόνο που αντί για νερό βάζουμε χυμό ροδάκινο κρύο.
Δείτε επίσης: Το γλυκό της ημέρας: Κορμός σοκολάτας με παντεσπάνι
Μόλις το ζελέ είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε το ζελέ σε θερμοκρασία δωματίου πάνω από την παγωμένη κρέμα. Αφήνουμε το μπισκοτόγλυκο στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά το ζελέ και είναι έτοιμο.