ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Υπέροχη συνταγή: Στριφτή πίτα με φανταστική φέτα

Θα ξετρελάνει τους πάντες!

Μια υπέροχη παραλλαγή της παραδοσιακής τυρόπιτας με φέτα. Η μαλακή και ζουμερή ζύμη της θα σας εντυπωσιάσει. Μπορείτε να την κάνετε για πρωινό ή για το βραδυ. Ακόμα μπορείτε να αντικαταστήσετε το ψωμί σε ένα γεύμα με την τυρόπιτα αφού δεν είναι καθόλου “βαρετή” η γεύση της.

Στριφτή πίτα με φανταστική φέτα

Υλικά

Για την ζύμη

  • 900 γρ. αλεύρι
  • 400 ml. Γάλα
  • 2 αυγά+ 1 ασπράδι
  • 6 κ.σ. λάδι
  • 6 κ.σ. γιαούρτι
  • 40 γρ. φρέσκα μαγιά
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 2 κ.γ. αλάτι

Λίγα ακόμα

  • 100 γρ. Μαργαρίνη
  • 400 γρ. τυρί τύπου φέττα
  • 1 κροκάδι και λίγο γάλα για να αλείψετε την πίττα σας πριν το ψήσιμο

Προετοιμασία

Τοποθετείται όλα τα υλικά για την ζύμη μέσα σε κοσκινισμένο αλεύρι και ζυμώνεται την ζύμη. Η ζύμη σας θα είναι μαλακή. Αφήνεται την ζύμη σε ζεστό μέρος για μία ώρα για να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.

Χτυπάτε τη μαργαρίνη (θερμοκρασίας δωματίου) για να μαλακώσει και να μπορείτε να αλείψετε την ζύμη σας. Αν το τυρί σας δεν είναι αλμυρό, αλατίστε το.

Χωρίζεται την ζύμη σας σε 4 μέρη και ανοίγεται το κάθε μέρος σε ομοιόμορφα ορθογώνια πάχους 1 εκατοστού.

Αλείφεται την ζύμη με την μαργαρίνη και μετά βάζετε την φέτα.

Συνεχίζεται την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλα. Δεν βάζετε τίποτε στο τελευταίο κομμάτι ζύμης.

Δείτε επίσης: Τυρόπιτα χωρίς φύλλο: Συνταγή για την μοναδική τεμπελόπιτα

Με τα χέρια σας πιέζεται απαλά την ζύμη για να ανοίξει μέχρι να έχει διαστάσεις 28*40 εκατοστά περίπου.

Μοιράζεται την ζύμη στην μέση και στην συνέχεια το κάθε μέρος σε δύο ώστε να πάρετε 6 λωρίδες ζύμης. Παίρνεται την λωρίδα και γυρίζεται την πάνω πλευρά στα δεξιά και την κάτω προς τα αριστερά για να έχει το σχήμα της φωτογραφίας.

Ακολουθείται την ίδια διαδικασία για όλες της λωρίδες. ΜΗΝ ΤΡΑΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝOIΞΕΙ!!

Ετοιμάζεται το ταψί με διάμετρο 30 με 32 εκατοστά. Δεν πρέπει να είναι πιο μεγάλο ή πιο μικρό. Στην μέση τοποθετείται την γωνιακή λωρίδα που έχετε τυλίξει πρώτα.

Ακολουθείται την ίδια διαδικασία για όλες της λωρίδες. ΜΗΝ ΤΡΑΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝOIΞΕΙ!!

Ετοιμάζεται το ταψί με διάμετρο 30 με 32 εκατοστά. Δεν πρέπει να είναι πιο μεγάλο ή πιο μικρό. Στην μέση τοποθετείται την γωνιακή λωρίδα που έχετε τυλίξει πρώτα.

Αφήνεται την πίτα σε ζεστό μέρος για περίπου μισή ώρα πριν να την ψήσετε στους 180 βαθμούς
γύρω 45 λεπτά.