ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γρήγορη συνταγή: Πεντανόστιμη τυρόπιτα έτοιμη για ψήσιμο σε μόλις 5 λεπτά

Θα τους τρελάνεις όλους

Γρήγορη τυρόπιτα με λίγα και απλά υλικά. Ιδανική για κολατσιό στη δουλειά, το σχολείο αλλά και την παραλία το καλοκαίρι.

Πεντανόστιμη τυρόπιτα έτοιμη για ψήσιμο σε μόλις 5 λεπτά

Υλικά

  • 500 γρ. φύλλο κρούστας
  • 1 κουτί Νουνού
  • 100 ml. νερό
  • 1/2 κουταλάκι μπέικιν
  • 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
  • 4 αυγά φρέσκα
  • 5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 350 γρ. μυζήθρα
  • 250 γρ. φέτα θρυμματισμένη

Εκτέλεση

Ξεκινάμε χτυπώντας τα αυγά σε ένα μπωλ, συνεχίζουμε με το γάλα ΝΟΥΝΟΥ.

Στο άδειο κουτί του ΝΟΥΝΟΥ προσθέτουμε 100 γρ. νερό και το αδειάζουμε στο μπωλ, προσθέτουμε το αλάτι, το μπέηκιν, την μυζήθρα, την φέτα, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.

Δείτε επίσης: Πανεύκολη συνταγή για τυρόπιτα σε ρολό με τορτίγιες

Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 30 ή 32 εκ. και στρώνουμε 3 φύλλα κρούστας εναλλάξ λαδώνοντάς τα.

Στη συνέχεια, τσαλακώνουμε και βουτάμε φύλλα κρούστας στο μίγμα του μπωλ, είτε ένα-ένα, είτε 2 ή 3 μαζί, και τα ανακατεύουμε με μία τρυπητή κουτάλα. Τοποθετούμε κατόπιν τα φύλλα αυτά στο ταψί, όπως είναι τσαλακωμένα. Κρατάμε 2 φύλλα κρούστας χωρίς να τα βουτήξουμε στο μίγμα.

Στρώνουμε τα φύλλα ομοιόμορφα στο ταψί.

Οταν τελειώσουμε με τα φύλλα που στρώνουμε στο ταψί, απλώνουμε ένα άλλο στο ταψί, ελαφρώς τσαλακωμένο και μαζεύουμε τις άκρες προς το εσωτερικό του ταψιού.

Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο τα φύλλα και με ένα πινέλο και με το μίγμα από το μπωλ, αλείφουμε την πίτα.

Συνεχίζουμε με το τελευταίο φύλλο, απλώνοντάς το με τον ίδιο τρόπο, ελαφρώς τσαλακωμένο, το πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και με το μίγμα του μπωλ και το πινέλο.

Ψήνουμε στους 180 έως 190 βαθμούς στις αντιστάσεις επάνω- κάτω, στο κάτω μέρος του φούρνου σε σχάρα για 45 λεπτά.