Σούπα τραχανά με πάπρικα και κουρκουμά

Ο,τι πιο νόστιμο
Ιδανική συνταγή για τον χειμώνα εκτός από τις κλασικές σούπες που όλοι μας τρώμε, υπάρχει και μια άλλη υπέροχη σούπα. Τραχανάς με πάπρικα και κουρκουμά!
Σούπα τραχανά με πάπρικα και κουρκουμά
Υλικά
- κρεμμυδι 1 ξερό
- ελαιολαδο 2 κουταλιές της σούπας
- τραχανάς 250 γραμμάρια
- νερό 1.500 ml
- βουτυρο 100 γραμμάρια
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- λεμονι Χυμός από 1
- κουρκουμας Κατά βούληση
- πάπρικα 1-2 κουταλάκια του γλυκού
Εκτέλεση
Αρχικά βάζουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να κάψει. Τρίβουμε το ξερό κρεμμύδι και το μεταφέρουμε στη κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε με μία κουτάλα και μόλις γυαλίσει το κρεμμύδι προσθέτουμε τον τραχανά, το νερό, το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι, τον κουρκουμά, την πάπρικα και τον χυμό λεμονιού.
Δείτε επίσης: Θεσπέσιος μεζές: Σαλιγκάρια γιαχνί
Ανακατεύουμε ξανά με την κουτάλα και χαμηλώνουμε την φωτιά. Βράζουμε για 10 λεπτά και ανακατεύουμε συχνά για να μην μας κολλήσει. Μόλις χυλώσει και δέσει η σούπα, αποσύρουμε από την φωτιά.