ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σούπα μπρόκολο: Η απόλυτη συνταγή για να την φτιάχνεις όλο τον χειμώνα!

Θα μας θυμηθείτε!

Ο έρωτας με τις σούπες είναι κάτι που δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε πολύ. Η αίσθηση της ζεστασιάς και της κρεμώδους υφής είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται μια κρύα μέρα ή απλά όταν θέλουμε να νιώσουμε άνεση. Κι αν αυτές οι σούπες περιέχουν και τυρί, τότε μιλάμε για τον απόλυτο συνδυασμό. Ωστόσο, για όσους αναζητούν μια πιο υγιεινή και φυτική προσέγγιση, η ανακάλυψη νέων υλικών μπορεί να φέρει την ίδια γεύση και υφή, χωρίς τις «επιπτώσεις» των παραδοσιακών συστατικών.

Η σημερινή συνταγή για τη κρεμώδη σούπα μπρόκολο είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να απολαύσετε ένα υγιεινό, γευστικό και θρεπτικό φαγητό.

Παράλληλα, δείτε τη συνταγή για φακές σούπα από τον Πέτρο Συρίγο.

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Η σούπα φυλάσσεται καλυμμένη στο ψυγείο για 3-4 μέρες.

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 2 μεσαίες πατάτες, σε κύβους
  • 2 καρότα, σε φέτες
  • 1 μεγάλο μπρόκολο (τις φλορέτες)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 80 γρ. ωμά κάσιους
  • 1 λίτρο ζεστό ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 5-6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 250 ml ρόφημα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 50 γρ. διατροφική μαγιά
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • μπούκοβο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  • Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα αλάτι (λίγο αν χρησιμοποιούμε αλατισμένο ζωμό) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το μπρόκολο, το σκόρδο και τα κάσιους, σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και περιχύνουμε με το ζεστό ζωμό (ή το νερό). Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τα φυλλαράκια από τα μισά κλωναράκια θυμάρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισο-καλύπτουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το ρόφημα αμυγδάλου και πολτοποιούμε πολύ καλά με ραβδομπλέντερ (ή σε κανονικό μπλέντερ με θερμοανθεκτική κανάτα).
  • Προσθέτουμε τη διατροφική μαγιά και το χυμό λεμονιού. Δοκιμάζουμε προσεκτικά και προσαρμόζουμε το αλάτι και το πιπέρι.
  • Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, γαρνίροντας με τα υπόλοιπα φυλλαράκια θυμάρι και -αν θέλουμε- λίγο μπούκοβο.

Πηγή: MadameGinger