ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

10 μυστικά συστατικά που μπορούν να «απογειώσουν» την γεύση στο φαγητό σας

Εσείς τα γνωρίζετε;

Η τέχνη της μαγειρικής είναι σαν μαγεία — χρησιμοποιούμε τα υλικά σε διαφορετικές αναλογίες και παίρνουμε ένα νόστιμο αποτέλεσμα. Αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι ότι κάποια κοινά καρυκεύματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με εντελώς διαφορετικό τρόπο, με αποτέλεσμα ένα πιάτο με εξαιρετική γεύση. Οι χρήστες του διαδικτύου μοιράστηκαν τα μυστικά συστατικά που τους βοηθούν να μαγειρεύουν σαν τον Τζέιμι Όλιβερ ή τον Γκόρντον Ράμσεϊ.

Τα μυστικά για το καλό φαγητό

  • Βούτυρο

Τα λίπη είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που χρειάζονται για καλή μαγειρική. Προσθέτουν γεύση και πλούτο στο φαγητό. Και το βούτυρο μπορεί να είναι αυτή η πηγή λίπους. Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν υπάρχει τίποτα λάθος με το μαγείρεμα με βούτυρο, απλώς εναλλάξτε το με ελαιόλαδο, για παράδειγμα.

  • Χυμός λεμονιού

Δεν χρησιμοποιούμε συχνά χυμό λεμονιού στη μαγειρική. Μπορεί να στύψουμε λίγο πάνω από τηγανητό ψάρι, για παράδειγμα, αλλά αυτό είναι όλο. Ωστόσο, το λεμόνι είναι εξίσου σημαντικό με το αλάτι. Αναδεικνύει τη γεύση ενός γνωστού πιάτου. Επιπλέον, ο χυμός λεμονιού κάνει το φαγητό λιγότερο λιπαρό και βαρύ.

  • Καπνιστή πάπρικα

Αυτό το μπαχαρικό είναι συγγενής της γλυκιάς πάπρικας, αλλά έχει μια υπέροχη καπνιστή γεύση. Μπορείτε να το προσθέσετε κυριολεκτικά σε όλα: κρέας, πατάτες, γκούλας, ακόμη και scrambled αυγά — αν αγαπάτε την καπνιστή γεύση, φυσικά. Ωστόσο, είναι εύκολο να προσθέσετε πάρα πολύ από αυτό, οπότε αν δεν το έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ, ξεκινήστε με λίγες πρέζες.

  • Σουσαμέλαιο

Το σουσαμέλαιο είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Αλλά πάνω από όλα, είναι διάσημο για τη ασυνήθιστη γεύση του — αυτό το προϊόν μπορεί να προσθέσει ασιατικές νότες σε οποιοδήποτε πιάτο. Έχει ισχυρό άρωμα και γεύση.

  • Σάλτσα ψαριού

Περιέργως, η σάλτσα ψαριού δεν έχει γεύση ψαριού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε πιάτο, όπως σε μαρινάδες, κατά το τηγάνισμα, μπορείτε να την προσθέσετε σε σούπες και φαγητά στο φούρνο, ή να τη χρησιμοποιήσετε για να καρυκεύσετε σαλάτες. Η σάλτσα ψαριού προσθέτει βάθος και γεύση umami στο φαγητό.

  • Κανέλα

“Ποιο είναι το μυστικό;” μπορεί να ρωτήσετε. Όλοι ξέρουν ότι η κανέλα είναι απολύτως απαραίτητη στο ψήσιμο, και σχεδόν κανένα ψωμάκι ή κέικ δεν είναι πλήρες χωρίς αυτήν. Αλλά η κανέλα μπορεί να προστεθεί όχι μόνο σε γλυκά πιάτα: θα προσθέσει επίσης υπέροχη γεύση σε κρέας και πουλερικά.

  • Φινόκιο

Δεν αρέσει σε όλους η γεύση του φινόκιου. Αλλά υπάρχουν ορισμένα φαγητά που γεύονται πολύ καλύτερα με φινόκιο, όπως τα θαλασσινά, για παράδειγμα.

  • Καστανή ζάχαρη

Όπως και η κανέλα, αυτό το συστατικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο στο ψήσιμο και τα γλυκά πιάτα. Προσθέτει την κατάλληλη γλυκύτητα σε σάλτσες, μαρινάδες και ακόμη και μπέικον. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ψήσετε κρέας με μια καταπληκτική κρούστα στο φούρνο ή να γλασάρετε ψητά λαχανικά.

  • Σιρόπι σφενδάμου

Το πραγματικό σιρόπι σφενδάμου είναι καλό για την υγεία σας. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και εύπεπτο — πιο εύκολο από άλλους γλυκαντές. Ίσως έχετε ακούσει για τις τηγανίτες με σιρόπι σφενδάμου, αλλά αυτό το προϊόν είναι πολύ πιο ευέλικτο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σε πιάτα κρέατος και λαχανικών.

Διαβάστε επίσης: Η γιαγιά πάντα ξέρει καλύτερα: Τα 5 μυστικά για τα πιο αφράτα μπιφτέκια

  • Σκαλτσόνια

Τα σκαλτσόνια έχουν πιο ήπια και πιο λεπτή γεύση από τα κανονικά κρεμμύδια, οπότε μπορείτε να τα προσθέσετε άφοβα ωμά σε σαλάτες, ακόμη και αν δεν είστε φαν της έντονης γεύσης και αρώματος του κρεμμυδιού. Μπορούν να μαριναριστούν, καραμελωθούν και τηγανιστούν με τον ίδιο τρόπο που τα κανονικά κρεμμύδια.