Αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια: Το υλικό στον κιμά που τα απογειώνει

Μοσχοβολάει το σπίτι
Ποιος αντιστέκεται όταν μπει στο σπίτι και μοσχομυρίζουν καλοψημένα μπιφτέκια; Πώς όμως θα πετύχουν τα σπιτικά μπιφτέκια και στη γεύση και στην υφή; Δείτε μια συνταγή που θα σας βοηθήσει να πετύχετε τον στόχο. Με την ευκαιρία δείτε Πανδαισία γεύσεων: Αφράτα μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες και κόκκινες πιπεριές
Υλικά
- 1 κιλό κιμάς (700 γρ. μοσχαρίσιος και 300 γρ. χοιρινός)
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα (ή και στο multi, αλλά να κρατάει λίγο)
- 2 ντομάτες τριμμένες (+ στο multi)
- 5-6 κ.σ. γάλα
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη (ή και στο multi, αλλά να κρατάει λίγο)
- 2 κ.σ. ξίδι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3-4 κ.σ. μουστάρδα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κ.σ. ρίγανη
- Καρύκευμα mix κρεάτων
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Τριμμένη φρυγανιά
- Βρώμη
- Προαιρετικά 1 αβγό
Εκτέλεση
- Βάζω τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνω το κρεμμύδι στο μούλτι και το ψιλοκόβω χωρίς όμως να το λιώσω τελείως (πρέπει να κρατάει λίγο) και το ρίχνω στον κιμά.
- Έπειτα βάζω τις ντομάτες (εγώ τις ξεφλουδίζω πρώτα) μαζί με τα σκόρδα στο multi και τα πολτοποιώ και τα ρίχνω και αυτά μέσα στον κιμά.
- Ψιλοκόβω την πιπεριά και τον μαϊντανό και τα προσθέτω.
- Ρίχνω όλα τα υπόλοιπα υλικά μου μέσα και αρχίζω με τα χέρια μου και τα ενοποιώ.
- Στο τέλος ρίχνω τη φρυγανιά και τη βρώμη. Ρίχνω τόσο όσο, μέχρι να μπορώ να τα πλάσω.
- Αρχίζω και πλάθω μπιφτέκια ανάλογα με το μέγεθος που μου αρέσει. Ψήνω στο φούρνο όσα μπιφτέκια θέλω στους 180 βαθμούς και τα υπόλοιπα τα φυλάω μέσα σε σακουλάκια στην κατάψυξη και τα έχω έτοιμα για την επόμενη φορά που θα θελήσω να φάω μπιφτέκια.
- Μπορώ να τα συνοδεύσω στο φούρνο με πατάτες συνοδευόμενες από αλατοπίπερο, ρίγανη, ελαιόλαδο και λεμόνι ή από πουρέ πατάτας!
Tip: Το γάλα και το ξίδι βοηθούν τα μπιφτέκια μας να είναι αφράτα και ζουμερά!
Πηγή: cookpad