«Έκρηξη» στον ουρανίσκο: Τυρόπιτα «ξεσκέπαστη» με φέτα και φρέσκια μυζήθρα

Δε θα αντισταθεί κανένας
Υπάρχει καλύτερο έδεσμα από την τυρόπιτα; Δεν υπάρχει!! Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τη συγκεκιρμένη συνταγή με φέτα και φρέσκια μυζήθρα. Θα σου κλέψει την καρδιά! Ή και το στομάχι! Με την ευκαίρια δείτε την Πανεύκολη και έτοιμη σε ελάχιστο χρόνο: Η τυρόπιτα της τεμπέλας σε 3 βήματα!
Υλικά
- 300γρ. φύλλο για πίτες
- 250γρ. φέτα τριμμένη
- 150γρ. μυζήθρα φρέσκια, τριμμένη
- 5 αβγά
- ½ φλιτζάνι μαργαρίνη λιωμένη + 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 αβγό ανακατεμένο με ½ φλιτζάνι γάλα, για το άλειμμα
- σουσάμι, για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.
- Στρώνετε τα φύλλα της πίτας σε λαδωμένο ταψί, αφήνοντας να εξέχουν από τις άκρες του και τα αλείφετε ενδιάμεσα με τη μαργαρίνη και το ελαιόλαδο.
- Ανακατεύετε τα αβγά με τα τυριά και τα στρώνετε πάνω από τα φύλλα.
- Διπλώνετε τα φύλλα που περισσεύουν από τις άκρες έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα χοντρό τοίχωμα στις άκρες του ταψιού.
- Αλείφετε την επιφάνεια με το αβγό και το γάλα και την πασπαλίζετε με σουσάμι.
- Ψήνετε την πίτα στο φούρνο για 45-50 λεπτά, μέχρι να κάνει κρούστα και να ροδίσουν τα φύλλα της.
Πηγή: CANTINA





