ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

«Έκρηξη» στον ουρανίσκο: Τυρόπιτα «ξεσκέπαστη» με φέτα και φρέσκια μυζήθρα

Δε θα αντισταθεί κανένας

Υπάρχει καλύτερο έδεσμα από την τυρόπιτα; Δεν υπάρχει!! Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τη συγκεκιρμένη συνταγή με φέτα και φρέσκια μυζήθρα. Θα σου κλέψει την καρδιά! Ή και το στομάχι! Με την ευκαίρια δείτε την Πανεύκολη και έτοιμη σε ελάχιστο χρόνο: Η τυρόπιτα της τεμπέλας σε 3 βήματα!

Υλικά

  • 300γρ. φύλλο για πίτες
  • 250γρ. φέτα τριμμένη
  • 150γρ. μυζήθρα φρέσκια, τριμμένη
  • 5 αβγά
  • ½ φλιτζάνι μαργαρίνη λιωμένη + 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 αβγό ανακατεμένο με ½ φλιτζάνι γάλα, για το άλειμμα
  • σουσάμι, για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.
  • Στρώνετε τα φύλλα της πίτας σε λαδωμένο ταψί, αφήνοντας να εξέχουν από τις άκρες του και τα αλείφετε ενδιάμεσα με τη μαργαρίνη και το ελαιόλαδο.
  • Ανακατεύετε τα αβγά με τα τυριά και τα στρώνετε πάνω από τα φύλλα.
  • Διπλώνετε τα φύλλα που περισσεύουν από τις άκρες έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα χοντρό τοίχωμα στις άκρες του ταψιού.
  • Αλείφετε την επιφάνεια με το αβγό και το γάλα και την πασπαλίζετε με σουσάμι.
  • Ψήνετε την πίτα στο φούρνο για 45-50 λεπτά, μέχρι να κάνει κρούστα και να ροδίσουν τα φύλλα της.

Πηγή: CANTINA