Μούρλια μπισκοτογλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και μπανάνα: Το φρούτο που αρέσει σε όλα τα παιδιά

Θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι
Το καλοκαίρι δε γίνεται να λείπει από το σπίτι ένα δροσερό και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου. Ίσως αυτό να είναι και το πιο νόστιμο που θα φας αυτό το καλοκαίρι.
Διαβάστε επίσης: Εύκολο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα: Έτοιμο σε 5 λεπτά με κόστος λιγότερο από 5 ευρώ
Υλικά
- 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
- 2 συσκευασίες σοκολατένια μπισκότα με γέμιση λευκής κρέμας βανίλιας τριμμένα στο μούλτι σε πούδρα (κρατάμε μερικά ολόκληρα για το στόλισμα του γλυκού)
- 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
- 2 μπανάνες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μέτριες φέτες
- 1 συσκευασία φυτική κρέμα για ζαχαροπλαστική
Εκτέλεση
- Σε σταθερό μίξερ στη δυνατή ταχύτητα χτυπάμε το ζαχαρούχο γάλα με την φυτική κρέμα μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν μια πηχτή κρέμα, για περίπου 10 λεπτά.
- Παράλληλα αναμειγνύουμε σε μπολ τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα στρώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψί 17 εκ.
- Απλώνουμε από πάνω τις μπανάνες και επικαλύπτουμε με την κρέμα.
- Πασπαλίζουμε με χοντροσπασμένα μπισκότα και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για 3 ώρες.
- Σερβίρουμε το μπισκοτογλυκό κρύο.