ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

«Yummy» γλυκό ψυγείου: Το πιο εύκολο μπανόφι με ζαχαρούχο γάλα που φτιάξατε ποτέ

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι

Τι πιο δροσιστικό από ένα γλυκό ψυγείου με μπανόφι. Το άπαιχτο υλικό που κάνει τη διαφορά στη συνταγή είναι το ζαχαρούχο γάλα καραμέλας! Θ α ερωτευτούν μικτοί και μεγάλοι. Γιατί ο έρωτας περνάει από το στομάχι!! Με την ευκαιρία δείτε «Παραδεισένιο» μπισκοτογλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα

Υλικά

  • 250 γρ (1 πακέτο) μπισκότα πτι μπερ
  • 2 μπανάνες
  • 100 γρ βιτάμ
  • 1 ζαχαρούχο καραμέλας
  • 1 σαντιγί
  • κακάο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το βιτάμ να λιώσει σε ένα ζεστό μπρίκι.
  • Το βγάζουμε από τη φωτιά και περιμένουμε πάρει θερμοκρασία δωματίου.
  • Παράλληλα βάζουμε στο μίξερ τα μπισκότα το βιτάμ και μια μικρή μπανάνα και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσουν.
  • Τα βάζουμε στο ταψί και τα πατάμε μέχρι να γίνουν μάζα.
  • Για να δέσει πιο καλά η βάση τη βάζουμε στο φούρνο στους 100 βαθμούς για 15 λεπτά και μετά στο ψυγείο για 30λεπτα.
  • Περνούμε το ζαχαρούχο καραμέλα και το ζεστάνουμε είτε στο φούρνο μικροκυμάτων είτε βάζουμε λίγο νερό σε ένα μπρίκι και βάζουμε το τενεκέ μέσα.
  • Μόλις γίνει υγρό το ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα.
  • Κόβουμε τη μπανάνα σε ροδέλες και τη βάζουμε από πάνω.
  • Μετά ρίχνουμε τη σαντιγί και το κακάο και είναι έτοιμο.

Συμβουλή: Καλό θα ήταν να μπει στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν σερβίρουμε ώστε να δέσουν όλα τα υλικά μαζί.