«Yummy» γλυκό ψυγείου: Το πιο εύκολο μπανόφι με ζαχαρούχο γάλα που φτιάξατε ποτέ

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι
Τι πιο δροσιστικό από ένα γλυκό ψυγείου με μπανόφι. Το άπαιχτο υλικό που κάνει τη διαφορά στη συνταγή είναι το ζαχαρούχο γάλα καραμέλας! Θ α ερωτευτούν μικτοί και μεγάλοι. Γιατί ο έρωτας περνάει από το στομάχι!! Με την ευκαιρία δείτε «Παραδεισένιο» μπισκοτογλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα
Υλικά
- 250 γρ (1 πακέτο) μπισκότα πτι μπερ
- 2 μπανάνες
- 100 γρ βιτάμ
- 1 ζαχαρούχο καραμέλας
- 1 σαντιγί
- κακάο
Εκτέλεση
- Βάζουμε το βιτάμ να λιώσει σε ένα ζεστό μπρίκι.
- Το βγάζουμε από τη φωτιά και περιμένουμε πάρει θερμοκρασία δωματίου.
- Παράλληλα βάζουμε στο μίξερ τα μπισκότα το βιτάμ και μια μικρή μπανάνα και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσουν.
- Τα βάζουμε στο ταψί και τα πατάμε μέχρι να γίνουν μάζα.
- Για να δέσει πιο καλά η βάση τη βάζουμε στο φούρνο στους 100 βαθμούς για 15 λεπτά και μετά στο ψυγείο για 30λεπτα.
- Περνούμε το ζαχαρούχο καραμέλα και το ζεστάνουμε είτε στο φούρνο μικροκυμάτων είτε βάζουμε λίγο νερό σε ένα μπρίκι και βάζουμε το τενεκέ μέσα.
- Μόλις γίνει υγρό το ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα.
- Κόβουμε τη μπανάνα σε ροδέλες και τη βάζουμε από πάνω.
- Μετά ρίχνουμε τη σαντιγί και το κακάο και είναι έτοιμο.
Συμβουλή: Καλό θα ήταν να μπει στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν σερβίρουμε ώστε να δέσουν όλα τα υλικά μαζί.