Θυμίζει τυρόψωμο: Συνταγή για τυρόπιτα με φύλλο σαν ψωμί και πλούσια γέμιση τυριού

Γευστικό «ποίημα»
Συνταγή για μια αλλιώτικη τυρόπιτα που θυμίζει την θρακιώτικη συνταγή, κάτι ανάμεσα σε τυρόπιτα και τυρόψωμο Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για αρωματική ανατολίτικη τυρόπιτα.
Υλικά
- 1 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κύβους νωπή μαγιά ή 2 φακελάκια ξερή μαγιά
- 2 πρέζα/ες ζάχαρη
- 1 κ.σ. αλάτι
- 600 γρ. νερό χλιαρό περίπου
- 300 γρ. φέτα η κεφαλοτύρι
- Λίγη ρίγανη
- Λίγο ελαιόλαδο
- Σουσάμι για την επικάλυψη
Εκτέλεση
- Αρχικά ενεργοποιούμε τη μαγιά που θα χρησιμοποιήσουμε για το τυρόψωμο Θράκης. Εάν χρησιμοποιήσετε ξερή μαγιά, μπορείτε να τη βάλετε κατευθείαν στα υλικά.
- Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, την μαγιά την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε νερό και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να είναι απαλή, εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.
- Την βάζουμε σε λαδωμένο μπολ την σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο να διπλασιαστεί για περίπου 1 ώρα (ανάλογα με την θερμοκρασία του χώρου). Αν τη βάλουμε κοντά στο καλοριφέρ θα φουσκώσει γρήγορα αν την αφήσουμε απλά στον πάγκο θα πάρει περισσότερο χρόνο.