Τώρα δε θα έχετε δικαιολογία: Ο πιο γρήγορος μουσακάς από τον Άκη Πετρετζίκη!

Έτοιμος σε μόλις 20 λεπτά
Κάπου εδώ τελειώνουν οι δικαιολογίες για τον χρόνο παρασκευής του μουσακά, αφού ο Άκης Πετρετζίκης έχει τη συνταγή που λύνει τα χέρια. Με την ευκαιρία, δείτε συνταγή για μακαρονάδα στο πι και φι: Καρμπονάρα στο τηγάνι σε 10 λεπτά από τον Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
TIP: Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μελιτζάνα
- αλάτι
- πιπέρι
- 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, μαγειρεμένο με σάλτσα, που έχει περισσέψει
- 3 φέτες ψωμί για τοστ
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 50 γρ. γάλα πλήρες
- 2 αυγά, μέτρια
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
μαϊντανό, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
TIP: Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Κόβουμε τη μελιτζάνα σε κυβάκια 2 εκ. και αλατοπιπερώνουμε.
- Σοτάρουμε τα κομμάτια της μελιτζάνας στο τηγάνι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσαφίσουν.
- Προσθέτουμε τον μαγειρεμένο κιμά στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
- Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι 18×18 εκ.
- Κόβουμε την κόρα από το ψωμί του τοστ και καλύπτουμε τον πάτο του ταψιού με το ψωμί.
- Αδειάζουμε τον κιμά πάνω στο ψωμί και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το γάλα, τα αβγά, το μοσχοκάρυδο, πιπέρι και τη μισή γραβιέρα.
- Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, πάνω από τον κιμά.
- Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει το τυρί.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
akispetretzikis.com