ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

2+1 λάθη που κάνετε όταν φτιάχνετε μπιφτέκια – Έτσι θα είναι πιο γευστικά από ποτέ

Το γνωρίζατε;

Πολλά λάθη γίνονται όταν μαγειρεύετε μπιφτέκια, με αποτέλεσμα να βγαίνουν στεγνά και καθόλου αφράτα. Σας βρήκαμε τρία από τα πιο συνηθισμένα.

Σίγουρα τα έχετε κάνει, για αυτό μην κρύβεστε. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και θα φτιάξετε τα πιο ονειρικά μπιφτέκια. Δοκιμάστε τα κόλπα στην παρακάτω συνταγή για γεμιστό μπιφτέκι με φέτα, και θα πάθετε πλάκα.

  • Για να γίνουν φουσκωτά τα μπιφτέκια, πρέπει και το μείγμα κιμά να είναι αφράτο. Αν χρησιμοποιήσεις κιμά με ικανοποιητική ποσότητα λίπους, λίγο μπαγιάτικο ψωμί, τριμμένη φρυγανιά ή βρώμη αρκούν. Αν χρησιμοποιείς σχετικά στεγνό κιμά, τότε θα χρειαστεί να μουσκέψεις το ψωμί ή τη φρυγανιά. Μπορείς να δώσεις υγρασία προσθέτοντας λαχανικά όπως φρέσκια ντομάτα, κολοκύθι, πράσο ή πιπεριά.
  • Το αλάτι μπαίνει πάντα τελευταίο, λίγο πριν το πλάσιμο, για να μην απορροφήσει τα υγρά του κιμά, τα οποία τον κρατούν μαλακό και αφράτο.
  • Πρέπει να έχουν όλα ίδιο μέγεθος και πάχος. Αυτό θα επιτρέψει να ψηθούν όλα ομοιόμορφα και στον ίδιο χρόνο.

Μην τρώτε μπιφτέκια στις ταβέρνες – Υπάλληλοι εστιατορίων προειδοποιούν

Ονειρεύεστε τις καλοκαιρινές σας διακοπές και ανυπομονείτε για αυτές; Είναι γνωστό ότι στις διακοπές οι περισσότεροι επιλέγουν να τρώνε σε ταβέρνες, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξετε για να μην σας βγουν…ξινές.

Αν συνηθίζετε να τρώτε στις διακοπές σε ταβέρνες δείτε ποια πράγματα δεν πρέπει να τρώτε σε αυτές σύμφωνα με πρώην υπαλλήλους εστιατορίων.

Κιμάς

Οι περισσότεροι το γνωρίζετε ήδη πως ο κιμάς είναι επικίνδυνη τροφή εκτός σπιτιού γιατί μπορεί να είναι αλλοιωμένος. Μάλιστα πολλοί κρεοπώληδες αναφέρουν πως πρέπει να προσέχετε από πού παίρνετε τον κιμά σας ακόμα και όταν μαγειρεύετε στο σπίτι. Ο βοδινός κιμάς κατέχει τη δεύτερη θέση στην κατηγορία με τα πιο επικίνδυνα κρέατα, με το βακτήριο E.Coli να οδηγεί σε πολλές γαστρεντερολογικές ασθένειες. Μπορείτε να δείτε εδώ πώς να τα μαγειρέψετε μόνοι σας με ασφάλεια, χωρίς να κάνετε αυτό το μεγάλο λάθος.

Έξτρα tip: Αν συνηθίζετε να τρώτε στις διακοπές σε εστιατόρια fast food και όχι σε ταβέρνες, σας έχουμε μια επιπλέον πληροφορία που ίσως δεν ξέρετε. Οι γραμμές που έχουν πάνω τους τα μπιφτέκια και μοιάζουν σαν να μαγειρεύτηκαν σε σχάρα είναι ψεύτικες και σχεδιάζονται τεχνητά στα εργοστάσια.

Γεμιστά μπιφτέκια με μαλακό τυρί – Εύκολη και λαχταριστή συνταγή

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα και αφράτα μπιφτέκια με μαλακό τυρί κρέμα και ντομάτα τριμμένη. Απολαύστε τα ζεστά από το φούρνο με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα και προαιρετικά συνοδέψτε τα με πατάτες φούρνου ή τηγανιτές. Μια συνταγή για ένα πλούσιο, χορταστικό και πεντανόστιμο πιάτο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι σας. Σε περίπτωση όμως, που σας φαίνεται περίπλοκη συνταγή, δείτε εδώ μια άλλη, ακόμα πιο εύκολη.

Υλικά

  • 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 300 γρ. κιμά χοιρινό
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 3-4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • σόδα αναψυκτικό (αν χρειαστεί)
  • 400 γρ. μαλακό τυρί κρέμα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα μεγάλο ταψί και το αφήνετε στην άκρη.
  • Ετοιμάζετε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια, μουσκεύετε και στύβετε πολύ καλά το ψωμί. Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά της συνταγής για τα μπιφτέκια (εκτός από το τυρί) και τα ζυμώνετε πολύ καλά. Αν η ζύμη σας δεν είναι πολύ αφράτη αλλά είναι σφιχτή προσθέστε λίγη σόδα (αναψυκτικό) ή λίγο νερό και ζυμώστε ξανά να ενσωματωθεί.
  • Πλάθετε μεγάλα στρογγυλά μπιφτέκια (160 γρ. περίπου το ένα). Τα τοποθετείτε ένα ένα σε ένα βαθύ πιάτο και κάνετε με τα χέρια σας μια μικρή γούβα, στην οποία τοποθετείτε μια γεμάτη κουταλιά μαλακό τυρί κρέμα.
  • Παίρνετε προσεχτικά το μπιφτέκι και σκεπάζετε με τον κιμά το τυρί το οποίο βρίσκετε στο κέντρο του μπιφτεκιού.
  • Τοποθετείτε τα μπιφτέκια στο ταψί πάνω στο χαρτί ψησίματος και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 1/2 ώρα περίπου, ανάλογα με το μέγεθός τους.