ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φτιάξε μόνη σου Red Velvet Cake!

Φτιάξε μόνη σου Red Velvet Cake!
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Τούρτα με αφράτο κέικ σε εντυπωσιακό κόκκινο χρώμα, καλυμμένο με βελούδινη σαντιγί. Ιδανική πρόταση και για την ημέρα των ερωτευμένων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Αναλυτικές προβλέψεις της ημέρας (17/11) από την Άντα Λεούση!

Υλικά

Για το κέικ

230γρ. αλεύρι σκληρό
7γρ. μπέικιν πάουντερ
280γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
80γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
4 αβγά
120ml κρέμα γάλακτος
25ml κονιάκ
1 πρέζα αλάτι
10 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχ/κής
Για τη διακόσμηση

500ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί
Για τη σάλτσα φράουλας

500γρ. φράουλες φρέσκες
150γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέθανε ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος, ο καπετάνιος της ναυτικής τραγωδίας στην Αίγινα που σκότωσε 4 άτομα!

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ºC. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα για κέικ.

Ρίχνετε τη ζάχαρη με τα αβγά στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι το μίγμα να αφρατέψει. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος με το κονιάκ και συνεχίζετε το ανακάτεμα.

Ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα. Τέλος, ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο και το χρώμα ζαχαροπλαστικής, κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα και στη συνέχεια το ρίχνετε στη φόρμα που ετοιμάσατε. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.

Ξεφορμάρετε το κέικ ενώ είναι ακόμα χλιαρό και μόλις κρυώσει εντελώς το κόβετε παράλληλα στη μέση και το χωρίζετε σε δυο δίσκους.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα φράουλα: Bράζετε τις φράουλες με τη ζάχαρη σε μεσαία φωτιά για περίπου 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σάς κολλήσει το μίγμα στον πάτο της κατσαρόλας. Αδειάζετε τη σάλτσα σε ένα σκεύος και την αφήνετε να κρυώσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θυμάστε την βίλα από τα “Μαύρα Μεσάνυχτα”; Πωλείται σε αστρονομική τιμή! (photos)

Συναρμολογείτε το γλυκό σας: Τοποθετείτε τον πρώτο δίσκο σε πιατέλα σερβιρίσματος κι απλώνετε πάνω του λίγη σάλτσα φράουλας. Αφού την απορροφήσει το κέικ κάνετε μια στρώση με 150γρ. σαντιγί περίπου. Σκεπάζετε με το δεύτερο δίσκο και καλύπτετε όλη την επιφάνεια και τα πλαϊνά με την υπόλοιπη σαντιγί. Αφήνετε την τούρτα στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί. Σερβίρετε το κέικ κόβοντας σε κομμάτια και συνοδεύετε με την υπόλοιπη σάλτσα φράουλας.

Πηγή:olivemagazine

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου