ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Στο Artisanal οι Δευτέρες σου γίνονται πραγματικά νόστιμες

Στο Artisanal οι Δευτέρες σου γίνονται πραγματικά νόστιμες
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Εντυπωσιακό Design, άψογο service αλλά υποδειγµατικό µενού είναι τα τρία στοιχεία που κάνουν το Artisanal να ξεχωρίζει από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του στην Κηφισιά.

Πλέον το εντυπωσιακό bar restaurant σου δίνει -από την προηγούμενη Δευτέρα 25/01- μια ακόμη αφορμή για να βρεθείς κοντά του και μάλιστα με τον πιο απολαυστικό τρόπο.

Για 4 Δευτέρες, ο σεφ του Artisanal Δημήτρης Δημητριάδης ανοίγει την κουζίνα του και φιλοξενεί από έναν guest σεφ, παρουσιάζοντας κάθε φορά και ένα διαφορετικό μενού, βασισμένο στην ελληνική δημιουργική κουζίνα.

Την Δευτέρα 25/01 βρεθήκαμε στο Artisanal και δοκιμάσαμε τα πιάτα του Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου (Domotel Kastri Hotel) και με βεβαιότητα αλλά και ικανοποίηση σας πληροφορούμε πως οφείλεται να… κάνετε ένα γαστρονομικό δώρο στον εαυτό σας και να βρεθείτε και εσείς σε κάποια από τις επόμενες βραδιές του Φεστιβάλ Φίλων Ελληνικής Δημιουργικής κουζίνας.

To δείπνο μας ξεκίνησε με μια θαυμάσια βελουτέ σούπα με πράσο, σπανάκι, μαστίχα και καλαμάρι. Τόσο η υφή της όσο και η γεύση της μας… προειδοποίησαν για το τί πρόκειται να ακολουθήσει.

Τη σκυτάλη πήρε το παντζάρι, σε ένα πιάτο όπου το συναντήσαμε σε 6 διαφορετικές εκδοχές. Απαραίτητη και φυσικά ταιριαστή συνοδεία του η παλαιωμένη γραβιέρα, η κροκέτα ρυζιού και το ραπανάκι. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως πρόκειται για μια από τις καλύτερες εκτελέσεις του στα εστιατόρια της Αθήνας.

Στη συνέχεια απολαύσαμε την εκδοχή του αυγού, μέσα από τα μάτια του Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου: Αυγό μαγειρεμένο στους 62°C (ιδανική θερμοκρασία για την αναλογία υγρού- στερεού), καπνιστή πατάτα, σουτζούκι και παραδοσιακό ελληνικό τυρί Σύρου Σαν Μιχάλη μπλέκονται σε ένα πεντανόστιμο πάντρεμα με εντυπωσιακό γευστικό αλλά και αισθητικό αποτέλεσμα!

Εν συνεχεία, παραδοθήκαμε στο κυρίως πιάτο μας που ήταν ένα εξαιρετικό δίπολο αρνιού: Μπούτι αρνιού Sous Vide και Φλογέρα Σπάλας, με Ξινόχοντρο, θυμάρι και γιαούρτι. Ακόμη κι αν δεν είσαι ο μεγαλύτερος φαν του κρέατος από αρνί, πιάτα σαν κι αυτό σε κάνουν να αναθεωρείς!

Όσο για το… γλυκό φινάλε δεν θα μπορούσε να είναι κάτι λιγότερο από αυτό που περιμέναμε. Κι αυτό γιατί  ο μπακλαβάς συνάντησε το γαλακτομπούκερο, σε μορφή μιλφέιγ! Νομίζω πως αυτή είναι η πιο ταιριαστή περιγραφή για το καραμελωμένο φύλλο με τους ξηρούς καρπούς και την κρέμα γαλακτομπούρεκου που προσγειώθηκε στο τραπέζι μας για το κλείσιμο ενός πραγματικά αλησμόνητου δείπνου.

 

 

Αν επιθυμείτε λοιπόν παρόμοιες γαστρονομικές… περιπέτειες δεν έχετε παρά να βρεθείτε κάποια από τις επόμενες Δευτέρες στο Artisanal. Σήμερα, 01/02, τον Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο στο πλευρό του Δημήτρη Δημητριάδη διαδέχεται η Κωνσταντίνα Φάκλαρη (Αigialos Hotel, Σαντορίνη). Στη συνέχεια ακολουθούν οι Αλέξανδρος Τσιοτίνης (CTC, Elunda Peninsula Hotel- Κρήτη) και Σταμάτης Μαρμαρινός (Posidonion Grand Hotel, Σπέτσες).

Από τον Μπάμπη Δούκα (cdoukas@dousiscom.gr) / Φωτογραφίες: Χρήστος Τριανταφύλλου

 

 

Ιnfo

Κυρ.-Πέµ. από 11:00 (κουζίνα 13:00-00:30), Παρ. &Σάβ. 13:00-01:00 (η κουζίνα).

Ζηρίνη 2, Κηφισιά,

210 8086111, M. 6936 144744, www.artisanal.gr

Facebook: ARTISANAL

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου