Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Μοσχοβολιστός νεροχύτης: Το σπιτικό μείγμα με λεμόνι και 2 ακόμα υλικά για άρωμα φρεσκάδας

Το σπιτικό tip για άμεσα αποτελέσματα

18 Απριλίου 2024 13:24
Μοσχοβολιστός νεροχύτης: Το σπιτικό μείγμα με λεμόνι και 2 ακόμα υλικά για άρωμα φρεσκάδας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλές φορές ο νεροχύτης μας βγάζει δυσάρεστες μυρωδιές αλλά υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να τις περιορίσετε. Δείτε πώς να φτιάξετε εύκολα ένα οικολογικό μείγμα που θα διώξει τις άσχημες μυρωδιές. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό του Σπύρου Σούλη για πεντακάθαρο καναπέ.

Τι θα χρειαστείτε

Για να φτιάξετε το μείγμα σας θα χρειαστείτε 1/2 φλ. χυμό λεμονιού και 1/2 φλ. μαγειρική σόδα. Με αυτά τα δύο υλικά μόνο, θα έχετε καθαρούς νεροχύτες με όμορφη μυρωδιά.

Πολλές φορές ο νεροχύτης μας βγάζει δυσάρεστες μυρωδιές αλλά υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να τις περιορίσετε. Δείτε πώς να φτιάξετε εύκολα ένα οικολογικό μείγμα που θα διώξει τις άσχημες μυρωδιές.

Τι θα χρειαστείτε

Για να φτιάξετε το μείγμα σας θα χρειαστείτε 1/2 φλ. χυμό λεμονιού και 1/2 φλ. μαγειρική σόδα. Με αυτά τα δύο υλικά μόνο, θα έχετε καθαρούς νεροχύτες με όμορφη μυρωδιά.

Χρησιμοποιήστε το ίδιο μείγμα για να καθαρίσετε τους νεροχύτες και την μπανιέρα σας αλλά και τις υδρορροές στο μπαλκόνι.

Αν η μυρωδιά επιμένει μπορείτε να δοκιμάσετε να ανακατέψετε παγάκια με αλάτι. Ρίξτε τα παγάκια με το αλάτι μέσα στο νεροχύτη και στη συνέχεια ρίξτε από πάνω χυμό λεμονιού.

Μαγειρική σόδα: Τέλος τα προβλήματα με τον καθαρισμό του φούρνου σας - Έτσι θα τον καθαρίσετε σε βάθος

O φούρνος είναι μια από τις βασικότερες ηλεκτρικές συσκευές της κουζίνας μας, η οποία όμως υποφέρει πολύ από επίμονους λεκέδες φαγητού.

Από σάλτσες που χύνονται μέχρι τυριά που λιώνουν και καίγονται. Και δυστυχώς, είναι φορές που δυσκολευόμαστε ιδιαίτερα να ξεφορτωθούμε τους λεκέδες και να καθαρίσουμε ικανοποιητικά τον φούρνο μας.

Ο καθαρισμός του φούρνου, όμως, δεν χρειάζεται να μοιάζει με άθλο.

Μπορεί να γίνει μια πολύ πιο ξεκούραστη διαδικασία, αν αντί να δοκιμάζετε το ένα καθαριστικό μετά το άλλο, δοκιμάσετε να ενώσετε τις δυνάμεις του ξυδιού και της μαγειρικής σόδας.

Όχι μόνο θα καθαρίσουν άψογα τον φούρνο, αλλά σε αντίθεση με τα καθαριστικά που περιέχουν χημικές ουσίες, δεν θα αφήσουν υπολλήματα που μπορούν να μας βλαψουν στην επόμενη χρήση του.

Η σόδα είναι φυσικό αλκαλικό και το ξίδι φυσικό οξύ, κάτι που καθιστά και τα δύο ασφαλή για επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με τροφές.

Καθαρισμός φούρνου κουζίνας

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζω τον φούρνο;

Η σωστή απάντηση είναι ανάλογη της χρήσης που κάνουμε στον φούρνο μας. Μία φορά τον μήνα είναι μια ασφαλής επιλογή.

Ακόμη κι αν ο φούρνος είναι αυτοκαθαριζόμενος, και πάλι πρέπει να του κάνουμε ανά διαστήματα βαθύ καθαρισμό.

Δείτε το περισσότερο ως συντήρηση μιας συσκευής για την οποία ξοδέψατε ένα σεβαστό ποσό, και όχι σαν αγγαρεία που δεν μπορείτε να αποφύγετε.

Ποια είναι τα βήματα του καθαρισμού του φούρνου μας

Φτιάχνουμε πάστα

Αναμειγνύουμε 3/4 του φλιτζανιού μαγειρική σόδα με 1/4 του φλιτζανιού ζεστό νερό. Αν έχετε πολύ μεγάλο φούρνο ίσως χρειαστείτε μεγαλύτερη ποσότητα.

Αν θέλετε να μυρίσει ωραία ο φούρνος μετά το καθάρισμα, προσθέστε στο μείγμα κάποιο αιθέριο έλαιο.

Δύο με τρεις σταγόνες είναι αρκετές.

Ξεκινάμε με τις σχάρες

Αφαιρούμε τις σχάρες και τις αφήνουμε μερικές ώρες σε νερό με καθαριστικό πιάτων για να μαλακώσουν οι λεκέδες.

Στη συνέχεια τρίβουμε με την πράσινη μεριά από το σφουγγαράκι των πιάτων.

Ξεπλένουμε και αφήνουμε να στεγνώσουν.

Αν είναι πολύ λερωμένες, χρησιμοποιήστε την πάστα, αρκεί οι σχάρες να είναι από ανοξείδωτο ατσάλι, αλλιώς το αλουμίνιο θα αποχρωματιστεί.

Ώρα για την πάστα

Γεμίστε όποιες οπές μπορεί να έχει ο φούρνος σας στο εσωτερικό του με αλουμινόχαρτο.

Μετά, με μία οδοντόβουρτσα, απλώστε την πάστα, αποφεύγοντας κάθε μεταλλική επιφάνεια και την πόρτα του φούρνου. Αφήνουμε την πάστα μέχρι την επόμενη μέρα.

Ώρα για καθάρισμα

Αφαιρούμε την πάστα με πλαστική ξύστρα κουζίνας. Καθαρίζουμε με ένα νωπό ύφασμα/πετσέτα και επαναλαμβάνουμε.

Για την πόρτα

Αναμειγνύουμε ίσες ποσότητες από νερό και λευκό ξίδι και καθαρίζουμε την πόρτα με ένα μαλακό πανί. Αποφεύγουμε να βρέξουμε το λάστιχο της πόρτας του φούρνου.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share