Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

«Μάγκας» ο Σπύρος Σούλης: Το πανέξυπνο κόλπο με τις ταμπλέτες για να αστράφτει η λεκάνη της τουαλέτας

Ανεπανάληπτο αποτέλεσμα!

16 Απριλίου 2024 08:14
«Μάγκας» ο Σπύρος Σούλης: Το πανέξυπνο κόλπο με τις ταμπλέτες για να αστράφτει η λεκάνη της τουαλέτας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Σπύρος Σούλης πολλές φορές μας βρίσκει λύσεις στα θέματα του σπιτιού, μοιράζοντας τις δικές του μικρές «βόμβες» καθαριότητας. Αυτή τη φορά αποκάλυψε τη μυστική συνταγή για να λάμπει σαν καινούργια η λεκάνη της τουαλέτας.

Ο ίδιος μοιράστηκε μια πανεύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι αυτές τις εκπληκτικές ταμπλέτες για να καθαρίζετε και να απολυμαίνετε εύκολα και γρήγορα την τουαλέτα σας. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο του Σπύρου Σούλη για να πείτε τέλος στα άλατα σε μπάνιο και κουζίνα.

Θα χρειαστείτε

Το πανέξυπνο κόλπο με τις ταμπλέτες για να αστράφτει η λεκάνη της τουαλέτας

1 φλ. μαγειρική σόδα
1/4 φλ. κιτρικό οξύ (θα το βρείτε σε μαγαζί με μπαχαρικά)
1 κ.σ. υγρό απορρυπαντικό πιάτων
1 παγοθήκη
1 άδειο βαζάκι

Ανακατέψτε όλα τα υλικά καλά μέσα σε ένα μπολ και στη συνέχεια τοποθετήστε το μείγμα στις παγοθήκες. Στη συνέχεια αφήστε το μείγμα να σταθεροποιηθεί καλά 4-5 ώρες και μετά αφαιρέστε τις ταμπλέτες από τις παγοθήκες.

Για να καθαρίσετε την τουαλέτα και να διώξετε τις δυσάρεστες οσμές ρίξτε μέσα στην τουαλέτα μια ταμπλέτα. Αμέσως η ταμπλέτα θα αρχίσει να αφρίζει και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Σημαίνει πως λειτουργεί σωστά και καθαρίζει την τουαλέτα σας. Μόλις η ταμπλέτα λιώσει τελείως και αφού περάσουν λίγα λεπτά μπορείτε να τραβήξετε το καζανάκι.

Αυτό ήταν! Η τουαλέτα σας τώρα είναι καθαρή και χωρίς δυσάρεστες οσμές.

Tip: Για ολοκληρωμένη καθαριότητα μόλις η ταμπλέτα λιώσει χρησιμοποιήστε το πιγκάλ για να τρίψετε και τα γύρω τοιχώματα της τουαλέτας σας.

Βρόμικη μπανιέρα; Το περίεργο κόλπο του Σπύρου Σούλη για να μένει πεντακάθαρη

Η μπανιέρα είναι ένα μέρος το οποίο βρομίζει πολύ εύκολα από την καθημερινή χρήση, γι' αυτό ο Σπύρος Σούλης μοιράστηκε το περίεργο κόλπο του για να μένει πεντακάθαρη.

Η μπανιέρα είναι από τα δυσκολότερα σημεία του μπάνιου - αλλά και ολόκληρου του σπιτιού - για καθάρισμα. Ειδικά όταν πρόκειται για παλιά σπίτια, τότε είναι πολύ πιθανόν οι μπανιέρες να είναι φθαρμένες, γεμάτες άλατα και μούχλα.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά καθαριστικά που προορίζονται για το καθάρισμά της, λίγα είναι όμως αυτά που οδηγούν σε έναν ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους: αφενός υπάρχουν δύσκολα σημεία και αφετέρου η μπανιέρα καταλαμβάνει μια αρκετά μεγάλη επιφάνεια, πράγμα που κάνει το καθάρισμα με το σφουγγάρι ένα ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα.

Ωστόσο, εμείς σας έχουμε ένα πολύ αποτελεσματικό tip που μπορεί να σας φανεί περίεργο αλλά το σίγουρο είναι ότι θα καθαρίσει τη μπανιέρα σας στην εντέλεια: χρησιμοποιήστε υγρό πιάτων.

Το υγρό πιάτων έχει τη μοναδική ιδιότητα να απομακρύνει ακόμα και τις πιο δύσκολες βρομιές, όπως για παράδειγμα το ξεραμένο σαπούνι που έχει κολλήσει στους αρμούς, και θα κάνει την μπανιέρα σας να γυαλίσει. Όμως υπάρχει ακόμα ένα πράγματα που πρέπει να συνδυάσετε με το υγρό πιάτων: αντί να χρησιμοποιήσετε το κλασσικό σφουγγάρι τρίψτε την με μια σκούπα.

Ο συνδυασμός σκούπα και υγρό πιάτων είναι ο πιο ξεκούραστος και αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσει η μπανιέρα, καθώς δεν χρειάζεται να σκύψετε για να την τρίψετε, όπως θα κάνατε με ένα σφουγγάρι. Δοκιμάστε το και θα την δείτε να λάμπει από καθαριότητα!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share