Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024

Δεν είναι μόνο το γάλα: 3 φυσικά tips για να μην μυρίζει η αναπνοή σας μετά την σκορδαλιά

Θα σας σώσουν!

25 Μαρτίου 2024 17:18
Δεν είναι μόνο το γάλα: 3 φυσικά tips για να μην μυρίζει η αναπνοή σας μετά την σκορδαλιά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είτε σε σάλτσα ζυμαρικών είτε σε ψητά, αλείμματα ή ορεκτικά, όπως η σκορδαλιά την 25η Μαρτίου, το σκόρδο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μυρωδικά-καρυκεύματα στη μαγειρική ωστόσο, η έντονη μυρωδιά του στην αναπνοή μας μετά την κατανάλωσή του δεν είναι και τόσο ευχάριστη.

Εκτός από βούρτσισμα, καραμέλες και τσίχλες, υπάρχουν τρεις, επιστημονικά αποδεδειγμένοι, τρόποι για να καταναλώσετε σκόρδο χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό από τον περίγυρό σας.

Τρώτε ωμά μήλα

Όλοι γνωρίζουμε ότι αν κόψουμε ένα μήλο και το αφήσουμε χωρίς να το ραντίσουμε με λίγο λεμόνι θα μαυρίσει. Αυτό προκαλείται από ένα ένζυμο το οποίο όχι μόνο κάνει το φρούτο λιγότερο ελκυστικό όταν δεν καταναλωθεί άμεσα αλλά λειτουργεί και ως φυσικό αποσμητικό ενάντια στην κακή αναπνοή που προκαλούν οι σουλφίδες που περιέχει το σκόρδο.

Δεν είναι μόνο το γάλα: 3 φυσικά tips για να μην μυρίζει η αναπνοή σας σκόρδο μετά την σκορδαλιά

Πίνετε χυμό λεμονιού

Το κιτρικό οξύ του λεμονιού εξουδετερώνει την αλινάση, ένζυμο που απλευθερώνεται κατά το κόψιμο ή πολτοποίηση του σκόρδου, το οποίο ευθύνεται επίσης για την έντονη μυρωδιά.

Πίνετε πράσινο τσάι

Είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικά που, όπως και τα ένζυμα στα μήλα, καλύπτουν την οσμή που προκαλούν οι χημικές ενώσεις του σκόρδου.

Δεν είναι μόνο με πατάτα: Εναλλακτική συνταγή για σκορδαλιά με μαϊντανό και ασυναγώνιστο άρωμα

Αγαπημένο ελληνικό ντιπ που συνοδεύει με μεγάλη επιτυχία πολλά πιάτα και ειδικά τον μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου δεν είναι άλλο από την σκορδαλιά.

Με την ευκαιρία, δείτε τι πρέπει να κάνετε για να μην μυρίζει η αναπνοή σας σκόρδο.

Στο άρθρο που ακολουθεί θα δείτε μια πρωτότυπη συνταγή με μαϊντανό σαν μαϊντανοσαλάτα.

Υλικά

  • 1 ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 χοντρές φέτες ψωμί μπαγιάτικο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 20ml ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 200ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Δεν είναι μόνο με πατάτα: Εναλλακτική συνταγή για σκορδαλιά με μαϊντανό και ασυναγώνιστο άρωμα

Εκτέλεση

  • Μουλιάζετε το ψωμί σε νερό για 15 λεπτά και στη συνέχεια το στύβετε πολύ καλά, βγάζετε την κόρα και κρατάτε την ψίχα στην άκρη.
  • Βάζετε στο μπλέντερ τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα πολτοποιείτε. Στη συνέχεια προσθέτετε το ψωμί, τον χυμό λεμονιού, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και πολτοποιείτε, ενώ συγχρόνως προσθέτετε το ελαιόλαδο, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Για τη σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια: Μουλιάζετε το ψωμί σε νερό για 15 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια το στύβετε καλά και το βάζετε στο μπλέντερ. Κρατάτε το νερό μήπως χρειαστεί.
  • Προσθέτετε στο μπλέντερ τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιείτε. Στη περίπτωση που βγει πολύ σφιχτή η σκορδαλιά προσθέτετε λίγο νερό από το μούλιασμα του ψωμιού.
  • Για τη σκορδαλιά με πατάτα και παντζάρι: Βάζετε τις πατάτες σε βραστό, αλατισμένο νερό και τις αφήνετε να βράσουν για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσουν.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τυλίγετε τα παντζάρια σε αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε στο φούρνο για 40-45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  • Βάζετε στο μπλέντερ την πατάτα, τα παντζάρια, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, το ξίδι και το μισό ελαιόλαδο. Χτυπάτε πολύ καλά ενώ συγχρόνως προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, μέχρι να γίνει μια λεία σκορδαλιά.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share