Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Φυσικό εντομοκτόνο: Διώξτε τις κατσαρίδες για πάντα με 3 δραστικά κόλπα που θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους

Ξεχάστε όσα ξέρατε!

19 Φεβρουαρίου 2024 13:31
Φυσικό εντομοκτόνο: Διώξτε τις κατσαρίδες για πάντα με 3 δραστικά κόλπα που θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους
pixabay
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν υπάρχει πιο ενοχλητικό και αηδιαστικό έντομο από την κατσαρίδα. Τώρα ειδικά που καλοκαιριάζει, το πιο ανεπιθύμητο έντομο κάνει την εμφάνισή του μιας και το ζεστό περιβάλλον και η υγρασία το προσελκύουν. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με την ζάχαρη και 1 ακόμα υλικό για να εξολοθρεύσετε τις κατσαρίδες μια και καλή.

Πέρα, όμως, από το ζεστό περιβάλλον και την υγρασία, το σκοτάδι και τα υπολείμματα τροφών είναι δύο από τα «πράγματα» που αγαπούν οι κατσαρίδες. Για να τις εξολοθρεύσετε με φυσικό τρόπο υπάρχουν αρκετές λύσεις.

  • Μαγειρική σόδα

Ρίξτε μπόλικη μαγειρική σόδα σε σημεία του σπιτιού που θεωρείτε ύποπτα (φωταγωγοί, πόρτες και παράθυρα) και αφήστε την να δράσει. Μην την σκουπίσετε. Απλά αφήστε την να κάνει τη δουλειά της.

Φυσικό εντομοκτόνο: Διώξτε τις κατσαρίδες για πάντα με 3 δραστικά κόλπα που θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους
Πηγή: Pixabay

  • Φύλλα δάφνης

Πάρτε μερικά φύλλα δάφνης και ρίξτε τα μέσα σε 1/2 λίτρο νερού το οποίο έχετε προηγουμένως βράσει. Ρίξτε το νερό, αφού αφαιρέσετε τα φύλλα, μέσα στον κουβά σφουγγαρίσματος. Προσθέστε κανονικά και το απορρυπαντικό σας και σφουγγαρίστε με το μείγμα το σπίτι σας.

  • Μείγμα από βορικό οξύ και αλεύρι

Ένα επίσης πολύ καλό απωθητικό για τις κατσαρίδες είναι ένα μείγμα από βορικό οξύ (το οποίο θα προμηθευτείτε από φαρμακεία), ζάχαρη και αλεύρι. Ανακατέψτε καλά το μείγμα και φτιάξτε με αυτό μικρές μπαλίτσες. Βάλτε τις μπαλίτσες σε διάφορα σημεία του σπιτιού από τα οποία θεωρείτε πως μπαίνουν οι κατσαρίδες στο σπίτι σας. Εκείνες με το που θα καταπιούν το μείγμα, θα δηλητηριαστούν.

Πετσέτες σαν «βαμβάκι»: Το κόλπο στο πλυντήριο για αφράτο και μυρωδάτο αποτέλεσμα που διαρκεί

Την πετσέτα τη χρησιμοποιείς πάντα μετά το μπάνιο σου, επομένως είναι λογικό να σκεφτείς πως όσο πιο συχνά τη χρησιμοποιείς, τόσο πιο συχνά πρέπει και να την πλένεις. Η φροντίδα τους φαίνεται να είναι πολύ απλή υπόθεση, όμως στην πραγματικότητα δεν είναι.

Οι πετσέτες σου χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα και συχνό πλύσιμο καθώς μαζεύουν αρκετά βακτήρια. Ποιος είναι όμως ο σωστός τρόπος για να τις πλύνεις; Υπάρχουν κάποια βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις, στο πλύσιμό τους, τα οποία θα σου προσφέρουν και καλύτερα αποτελέσματα. Με την ευκαιρία, δείτε πως θα κάνετε τις πετσέτες σας να μην μυρίζουν μούχλα.

Πλύνε τις πετσέτες πριν από την χρήση

Το πρώτο βήμα για τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των πετσετών σου ξεκινά κιόλας από την αγορά τους. Φρόντισε να πλένεις τις πετσέτες σου πριν τις χρησιμοποιήσεις, καθώς αυτό θα ανοίξει τις ίνες. «Εάν οι ίνες δεν είναι ανοιχτές, δεν θα είναι τόσο απορροφητικές», λέει ομάδα ειδικών στα λευκά είδη. Οι καινούργιες πετσέτες είναι συχνά επικαλυμμένες με μαλακτικά υφασμάτων, ώστε να είναι ωραίες και βελούδινες γι’ αυτούς που θα τις αγοράσουν, αλλά αυτά τα μαλακτικά εμποδίζουν τις πετσέτες να απορροφούν νερό. Τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό; Πρόσθεσε μισό φλιτζάνι λευκό ξύδι στον κύκλο ξεβγάλματος κατά την αρχική πλύση. Επίσης προσπάθησε να μη χρησιμοποιείς μαλακτικό ρούχων κατά το πλύσιμο και το στέγνωμα πετσετών μπάνιου για να διασφαλίσεις ότι θα παραμείνουν όσο το δυνατόν πιο απορροφητικές.

Ο καλύτερος τρόπος για να πλύνεις τις πετσέτες σου

Το πόσο συχνά πρέπει να πλένεις τις πετσέτες σου εξαρτάται από τις προσωπικές σου προτιμήσεις, ωστόσο οι ειδικοί αναφέρουν πως αυτό πρέπει να γίνεται κάθε τρεις ή τέσσερις χρήσεις. Οι περισσότερες πετσέτες απαιτούν ζεστό νερό σε κανονικό κύκλο, αλλά για να είσαι σίγουρη για το σωστό πλύσιμο διάβασε την ετικέτα της. Εάν η ετικέτα για παράδειγμα επισημαίνει πως πρέπει να διαχωρίσεις τα σκούρα χρώματα από τα λευκά καλό θα είναι να το κάνεις. Κάθε πετσέτα διαφέρει ανάλογα με τις ίνες. Αν θέλεις λοιπόν να αποφύγεις να γεμίσεις χνούδι όλα σου τα ρούχα πλύνε τις πετσέτες ξεχωριστά από τα ρούχα.

Ο ιδανικός τρόπος για να τις στεγνώσεις

Βγάλε τις πετσέτες από το πλυντήριο, τίναξε τις λιγάκι και βάλε τις στο στεγνωτήριο σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις στεγνώσουν, βγάλε τις αμέσως και δίπλωσε τις. Για να αποφύγεις μια μυρωδιά μούχλας, βεβαιώσου ότι οι πετσέτες σου είναι εντελώς στεγνές πριν τις διπλώσεις και τις αποθηκεύσεις. Αν πάλι τις στεγνώσεις απλώνοντας τις στο σύρμα, να ξέρεις πως η μέθοδος αυτή κάνει τις ίνες πολύ δύσκαμπτες και σκληρές. Για να αποφύγεις τις ζαρωμένες πετσέτες, βγάλε τις από το στεγνωτήριο μόλις στεγνώσουν 100 %.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share