Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πετσέτες που μυρίζουν μούχλα; Με αυτό το κόλπο θα ξεφορτωθείτε τη μυρωδιά

Το μυστικό κρύβεται σε αυτό το υλικό!

16 Νοεμβρίου 2022 09:40
Πετσέτες που μυρίζουν μούχλα; Με αυτό το κόλπο θα ξεφορτωθείτε τη μυρωδιά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε κανέναν δεν αρέσει όταν βγαίνει από ένα ζεστό κι απολαυστικό μπάνιο να τυλίγεται με μια πετσέτα που μυρίζει, αλλά δυστυχώς την έχουμε πατήσει όλοι μας. Γιατί συμβαίνει αυτό ακόμα και στις φρεσκοπλυμένες πετσέτες μπάνιου;

Παράλληλα, με αυτό το τρόπο θα φτιάξετε μαλλακτικό ρούχων μόνοι σας με 4 υλικά

Οι βασικοί λόγοι είναι δύο: είτε πλένετε τις πετσέτες σας σε χαμηλή θερμοκρασία κι έτσι δεν καθαρίζουν καλά, είτε τις απλώνετε σε κάποιο σημείο που αργούν να στεγνώσουν με αποτέλεσμα να μαζεύουν υγρασία.

Πετσέτες που μυρίζουν μούχλα; Με αυτό το κόλπο θα ξεφορτωθείτε τη μυρωδιά

Όπως κι αν έφτασαν στο σημείο να μυρίζουν, τα νέα είναι καλά μιας και το φρεσκάρισμα τους είναι μια πραγματικά εύκολη υπόθεση.

Για να ξεφορτωθείτε, λοιπόν, την επίμονη και δυσάρεστη οσμή της μούχλας, δεν έχετε παρά να γεμίσετε μια λεκάνη με ζεστό νερό και σε αυτή να διαλύσετε 1-2 φλ. ξίδι. Στη συνέχεια, βάλτε τις πετσέτες στο πλυντήριο και πλύντε τις ξανά χρησιμοποιώντας, ωστόσο, και απορρυπαντικό αυτή τη φορά. Τέλος, μην ξεχνάτε ότι ο χρυσός κανόνας για να μην παίρνουν... υγρασία και -προπάντων- μυρωδιά οι πετσέτες σας είναι να τις απλώνετε μετά από κάθε χρήση ώστε να στεγνώνουν καλά.

Μαλακτικό ρούχων με 4 υλικά! Φτιάξτε το μόνοι σας χωρίς να ξοδέψετε ούτε ευρώ

Έχετε πολλά στο μυαλό σας και δεν είναι καθόλου δύσκολο να ξεχάσετε να αγοράσετε μαλακτικό ρούχων που σας τελείωσε. Τι θα γίνει, όμως, τώρα που θέλετε να βάλετε πλυντήριο και δεν έχετε μαλακτικό ρούχων; Υπάρχει λύση και βρίσκεται στο μπάνιο σας. Δείτε ποια είναι αυτή…

Παράλληλα, δείτε πως θα αφαιρέσετε την επικίνδυνη μούχλα από το πλυντήριό σας

Αν θέλετε να προσθέσετε και λίγο άρωμα στο μαλακτικό σας και να κάνετε τα ρούχα σας να μοσχοβολάνε τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε την παρακάτω συνταγή.

Πετσέτες που μυρίζουν μούχλα; Με αυτό το κόλπο θα ξεφορτωθείτε τη μυρωδιά

Θα χρειαστείτε:

  • 1 λίτρο νερό
  • 1/2 λίτρο λευκό ξίδι
  • 250 γρ. σόδα
  • 20 σταγόνες από αιθέριο έλαιο της επιλογής σας (λεβάντα, λεμόνι, μέντα)

Εκτέλεση

  • Ξεκινήστε ανακατεύοντας όλα τα υλικά μέσα σε ένα πλαστικό μπουκάλι με καπάκι.
  • Σε κάθε πλύση σας προσθέτετε 1/4 φλ. από το μείγμα και βάζετέ το στην υποδοχή του πλυντηρίου που είναι ειδική για μαλακτικό.
  • Πριν από κάθε χρήση μην ξεχνάτε να ανακινείτε το μπουκάλι.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share