Σάββατο, 09 Δεκεμβρίου 2023

Το πλυντήριό σας είναι γεμάτο επικίνδυνη μούχλα; Αφαιρέστε την εύκολα με αυτό το πανέξυπνο κόλπο

Κάνει θαύματα!

31 Ιανουαρίου 2022 10:04
Το πλυντήριό σας είναι γεμάτο επικίνδυνη μούχλα; Αφαιρέστε την εύκολα με αυτό το πανέξυπνο κόλπο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλές φορές, τα ρούχα που πλένουμε στο πλυντήριο έχουν μια περίεργη μυρωδιά μούχλας. Αυτή η μυρωδιά, οφείλεται στο πλυντήριό μας. Με το παρακάτω τέχνασμα όμως, τα ρούχα μας ξαναβρίσκουν τη χαμένη τους φρεσκάδα! Παράλληλα, δείτε ένα φυσικό μαλακτικό ρούχων το οποίο θα κάνει τα ρούχα σας να μοσχοβολάνε.

Αν έχετε αρχίσει να παρατηρείτε μαύρους λεκέδες στους ελαστικούς δακτυλίους του πλυντηρίου ή στον θάλαμο σκόνης, αυτό που βλέπετε είναι στην ουσία μια πολύ επιβλαβής μούχλα που προκαλεί αρκετές ασθένειες στους ανθρώπους.

Βλέπετε, το πλυντήριο σας διατηρεί τις ιδανικές συνθήκες για μούχλα, όπως είναι η υγρασία, η ζεστασιά και μερικά από τα βακτήρια που βρίσκονται στα ρούχα σας.

Αλλά μην φοβάστε – η μούχλα στο πλυντήριο σας δεν σημαίνει ότι πρέπει και να πετάξετε ή να καταστρέψετε ολόκληρο το πλυντήριο.

Μπορείτε να καθαρίσετε το πλυντήριο σας αρκετά εύκολα. Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστείτε τα εξής:

  • Μαγειρική σόδα και ξίδι
  • Ένα σφουγγάρι
  • Λαστιχένια γάντια
  • 25 γραμμάρια αλάτι λεμονιού ή οξαλικό υδροξείδιο του καλίου

Αρχικά, καθαρίστε το εσωτερικό του πλυντηρίου σας με το σφουγγάρι για να αφαιρέσετε τυχόν ακαθαρσίες.

Στη συνέχεια, εφαρμόστε το χλωριωμένο σας απορρυπαντικό πάνω από το λαστιχένιο δαχτυλίδι σας, φροντίζοντας να το διανείμετε ομοιόμορφα. Κλείστε την πόρτα του πλυντηρίου σας μετά από αυτό και περιμένετε για μερικές ώρες.

Στη συνέχεια, ρυθμίστε το πλυντήριο σας σε ένα κύκλο για «ξέβγαλμα» και ρίξτε λίγο αλάτι λεμονιού ή οξαλικό υδροξείδιο του καλίου στο χώρο του απορρυπαντικού και ρυθμίστε το πλυντήριο σας στην υψηλότερη βαθμίδα. Μετά από αυτό, το πλυντήριο σας θα φαίνεται καινούργιο!

Κάντε αυτό κάθε λίγες εβδομάδες, για να εξασφαλίσετε ότι το πλυντήριό σας θα παραμένει φρέσκο. Επίσης να κλείνετε την πόρτα του πλυντηρίου σας μετά από κάθε κύκλο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share