Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024

«Οδοστρωτήρας» ο Σπύρος Σούλης: Άλατα τέλος σε κουζίνα και μπάνιο με μία μόλις κίνηση

Δώστε βάση!

1 Δεκεμβρίου 2023 13:14
«Οδοστρωτήρας» ο Σπύρος Σούλης: Άλατα τέλος σε κουζίνα και μπάνιο με μία μόλις κίνηση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα άλατα είτε στην κουζίνα είτε στο μπάνιο είναι ένα θέμα που απασχολεί τους περισσότερους, καθώς δεν μπορείτε να μπει με τίποτα «φραγή» στους λεκέδες, όσες φορές και αν καθαρίσουμε. Παρ' όλα αυτά, ο Σπύρος Σούλης έχει ένα μοναδικό κόλπο που πρέπει να ακολουθήσεις.

Τα μόνα υλικά που θα χρειαστείτε είναι νερό, υγρό απορρυπαντικό πιάτων και λίγη σόδα. Με την ευκαιρία, δείτε 4 άγνωστα κόλπα από τον Σπύρο Σούλη για σπίτι χωρίς σκόνη.

Ξεκινήστε ζεσταίνοντας το νερό σε ένα κατσαρολάκι. Πρέπει να είναι χλιαρό. Ανακατέψτε μέσα σε αυτό το απορρυπαντικό και τη σόδα και περάστε με το μείγμα τις inox επιφάνειές σας (ψυγείο, φούρνο, φούρνο μικροκυμάτων, βρύσες και νεροχύτες).

Μετά περάστε τις επιφάνειες με ένα μαλακό πανί στο οποίο έχετε βάλει έλαχιστο baby oil. Με αυτόν τον τρόπο θα κάνετε τις συσκευές σας να λάμπουν και να γυαλίζουν για πολύ περισσότερο.

Ένας άλλος τρόπος να καθαρίσετε τις inox επιφάνειές σας εντελώς φυσικά είναι να αναμείξετε ίση ποσότητα νερού και λευκού ξιδιού σ’ ένα μπολ. Περάστε τις επιφάνειες με το μείγμα και αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά. Έπειτα βάλτε ελάχιστο baby oil και κάντε τις συσκευές σας να λάμπουν.

αλατα-σε-κουζινα-και-μπανιο
Άλατα σε μπάνιο και κουζίνα

Μπάνιο: 2+1 λάθη που συνηθίζεις να κάνεις και αποδεικνύονται βλαβερά

Κάποια rituals έχουν γίνει δεύτερη φύση μας, σε σημείο που δεν πάει ο νους μας πως υπάρχει περιθώριο λάθους.

Το μπάνιο είναι ένα από αυτά. Ανοίγεις το ντους, ρυθμίζεις τη θερμοκρασία, στέκεσαι κάτω από το νερό, βάζεις αφρόλουτρο/ σαπούνι, παίρνεις το σφουγγάρι, πλένεις το σώμα σου, βγαίνεις από το ντους…σωστά; Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για να εξαφανίσετε τα άλατα από το τζάμι της ντουζιέρας.

Κι ενώ τα πράγματα δείχνουν/ ακούγονται πολύ απλά, στην πραγματικότητα, τα λάθη είναι πολύ περισσότερα! Από τη λάθος θερμοκρασία στο ντους έως το πλύσιμο του προσώπου μέσα στο μπάνιο! Μην αγχώνεσαι όπως πάντα, είμαστε εδώ μ’ όλες τις λύσεις.

  • Πολύ ζεστό νερό

Μπορεί ειδικά τώρα το χειμώνα, ένα μπάνιο με πολύ ζεστό νερό να είναι αυτό που σε χαλαρώνει, αλλά η επιδερμίδα σου δεν περνάει το ίδιο καλά. Το ζεστό νερό αφυδατώνει την επιδερμίδα μιας και αφαιρεί τα φυσικά έλαια που διασφαλίζουν με τη σειρά τους την απαραίτητη υγρασία. Αποτέλεσμα; Το δέρμα να γίνεται πιο ξηρό, σκασμένο ή να ερεθίζεται εύκολα. Η λύση είναι απλή (στα λόγια τουλάχιστον): Κάνε μπάνιο με χλιαρό νερό. Η επιδερμίδα σου θα σ’ ευγνωμονεί!

  • Δεν αλλάζεις σφουγγάρι

Αν αναρωτιέσαι ακόμη ποια ήταν η τελευταία φορά που άλλαξες σφουγγάρι στο μπάνιο σου, μάλλον αυτή είναι η ιδανικότερη αφορμή να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς ένα καινούργιο! Κι αυτό γιατί το ζεστό περιβάλλον (υδρατμοί κλπ) και η υγρασία που υπάρχει μέσα στο μπάνιο ευνοούν την ανάπτυξη βακτηρίων. Αν λοιπόν χρησιμοποιείς φυσικό σφουγγάρι, θα πρέπει να έχεις στο νου σου να το αλλάζεις κάθε 3-4 εβδομάδες. Plus: Μετά από κάθε μπάνιο φρόντιζε να το κρεμάς/ αποθηκεύεις σ’ ένα μέρος χωρίς υγρασία εφόσον είναι εντελώς στεγνό.

  • Συνδυάζεις το μπάνιο με τον καθαρισμό του προσώπου σου

Μπορεί να σκέφτεσαι πως μ’ αυτό τον τρόπο γλιτώνεις χρόνο καθημερινά, όμως, το να συνδυάσεις τον καθαρισμό του προσώπου σου με το μπάνιο, μπορεί να αποβεί μοιραίο για την επιδερμίδα του προσώπου σου. Κι αυτό γιατί, όπως είπαμε παραπάνω, το ζεστό νερό στο μπάνιο αφυδατώνει την επιδερμίδα, επηρεάζοντας τον προστατευτικό φραγμό του δέρματος, απομακρύνοντας όλα τα φυσικά έλαια που συμβάλλουν στην ενυδάτωσή του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το δέρμα εκτός από κοκκινίλες και ερεθισμούς, να εμφανίζει έντονη ξηρότητα. Αντί αυτού, καλό είναι να πλένεις το πρόσωπό σου εκτός μπάνιου, με χλιαρό προς κρύο νερό και πάντα με τα κατάλληλα προϊόντα!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share