Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024

Σκόρος στις ντουλάπες: Το κόλπο των ειδικών για να σώσετε τα ρούχα σας

Αντιμετωπίστε το άμεσα και αποτελεσματικά

2 Οκτωβρίου 2023 15:13
Σκόρος στις ντουλάπες: Το κόλπο των ειδικών για να σώσετε τα ρούχα σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν σας ταλαιπωρεί ο σκόρος στις ντουλάπες σας, εμείς σας παρουσιάζουμε το μυστικό κόλπο των ειδικών για να σώσετε τα ρούχα σας.

Στο εμπόριο θα βρείτε πολλούς και δραστικούς τρόπους απομάκρυνσης των απειλητικών αυτών εντόμων από τα ρούχα σας. Αν όμως δεν συμπαθείτε το άρωμά τους και έχετε μια φιλοσοφία πιο οικολογική υπάρχουν και οι φυσικοί τρόποι. Παράλληλα, δείτε πώς να εξαφανίσετε τη μούχλα από τα ρούχα.

Η λεβάντα, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, τα σανδαλόξυλο και άλλα. Μπορείτε να βάλετε λίγες σταγόνες από τα αιθέρια έλαιά τους σε ένα μπαμπάκι και να τα τοποθετήσετε σε διάφορα σημεία μέσα στην ντουλάπα. Όσο υπέροχα και αν είναι για εσάς τα αρώματά τους τόσο χάλια είναι για τον σκόρο.

τρύπες στα ρούχα από σκόρο

Σκόρος: Αυτά είναι τα πράγματα που απεχθάνεται

Φλούδες κέδρου

Αυτό το αρωματικό δέντρο είναι θαυματουργό εναντίον του σκώρου. Απλά βάλτε μερικές φλούδες κέδρου σε ένα σακουλάκι και κρεμάστε το στην ντουλάπα σας. Ο σκώρος θα απομακρυνθεί εύκολα και γρήγορα!

Ξύλινες και πλαστικές κρεμάστρες

Οι ξύλινες κρεμάστρες απωθούν τον σκώρο και είναι η καλύτερη επιλογή για το κρέμασμα των ρούχων αλλά και για την αποθήκευσή τους. Επειδή είναι λίγο πιο ακριβές από τις πλαστικές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μερικές πλαστικές ώστε να μην είναι όλες ξύλινες.

Θερμοκρασία

Ένας ακόμα εχθρός του σκώρου είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτό συμβαίνει επειδή οι σκώροι γονιμοποιούνται στη ζέστη.

Καθαριότητα

Αν καθαρίζετε, αερίζετε και φροντίζετε την ντουλάπα σας τακτικά τότε ο σκώρος δεν πρόκειται να εμφανιστεί ποτέ στις ζωές σας! Επίσης, θέλει προσοχή στην αποθήκευση των ρούχων ώστε να μην μαζεύετε ρούχα που δεν έχετε προηγουμένως πλύνει και αερίσει.

Μπαχαρικά

Βάλτε λίγο γαρίφαλο μέσα σε κάθε τσέπη παντελονιού, παλτού και γενικά σε διάφορα ρούχα. Το γαρίφαλο μυρίζει όμορφα και θα δώσει ένα διακριτικό άρωμα στα ρούχα σας ενώ ταυτόχρονα θα απωθήσει τον σκώρο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share