Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023

Μούχλα στα ρούχα; Εξαφάνισε τη σήμερα με 4 φυσικούς τρόπους!

Εύκολα γρήγορα και απλά....

30 Σεπτεμβρίου 2023 15:40
Μούχλα στα ρούχα; Εξαφάνισε τη σήμερα με 4 φυσικούς τρόπους!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αντιμετωπίζεις προβλήματα με άσχημη μυρωδιά και μούχλα στα ρούχα σου και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Σου έχουμε την λύση!

Οι 4 τρόποι που θα σου λύσουν τα χέρια

Χλωρίνη

Η λύση αυτή μπορεί να σε βοηθήσει, μόνο αν σε ενδιαφέρει ο καθαρισμός λευκών ρούχων. Ίσως να γνώριζες ήδη ότι η χλωρίνη μπορεί να καταπολεμήσει μεγάλη ποικιλία λεκέδων στα λευκά υφάσματα. Γνώριζες, όμως, ότι μπορεί να καταπολεμήσει ακόμα και τη μούχλα στα ρούχα; Τι πρέπει να κάνεις; Γέμισε μια λεκάνη με ζεστό νερό και χλωρίνη και μούλιασε τα λευκά ρούχα. Άφησε τη χλωρίνη να δράσει, έως και για μισή ώρα. Έπειτα, ξέπλυνε τα ρούχα με κρύο νερό και βάλε τα να πλυθούν ξανά στο πλυντήριο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια μεγάλη δόση από το αγαπημένο σου μαλακτικό, για να εξαλειφθεί εντελώς η μυρωδιά της χλωρίνης.

Όμως πρόσεξε: Μη χρησιμοποιήσεις χλωρίνη για να καθαρίσεις χρωματιστά και μαύρα ρούχα, γιατί είναι πολύ πιθανό να καταστραφεί το χρώμα τους.

Λεμόνι & Αλάτι

Πρόκειται για μια πολύ απλή συνταγή που μπορείς να εφαρμόσεις σε λευκά, χρωματιστά και μαύρα ρούχα. Ο μόνος σου περιορισμός πρέπει να είναι το να μην την εφαρμόσεις σε πολύ ευαίσθητα υφάσματα, όπως και καμία άλλη από τις συνταγές που προτείνουμε. Καταλαβαίνεις πως τα πιο ευαίσθητα υφάσματα, έχουν ανάγκη από επαγγελματική φροντίδα, για να επανέλθουν. Αλλά ας επιστρέψουμε στη συνταγή. Θα πρέπει να φτιάξεις μια παχύρρευστη κρέμα από το χυμό μισού λεμονιού, μισό φλιτζάνι αλάτι και ένα ποτήρι νερό. Ανάμειξε καλά το μείγμα σου και στη συνέχεια άπλωσε το πάνω στους λεκέδες μούχλας. Τρίψε καλά τα σημεία αυτά με ένα πανί, ή ένα σφουγγαράκι. Άφησε το μείγμα σου να δράσει, αλλά όχι για περισσότερο από μια ώρα. Τέλος, πλύνε τα ρούχα στο πλυντήριο, σύμφωνα με τις οδηγίες στις ετικέτες τους.

μούχλα και ρούχα

Οινόπνευμα & Απορρυπαντικό

Η συνταγή αυτή δε διαφέρει πολύ με την προηγούμενη ως προς την υλοποίηση, αλλά γενικά συνιστάται για πιο ανθεκτικά υφάσματα, καθώς το οινόπνευμα δεν είναι κάτι που μπορείς να εμπιστευθείς για ευαίσθητα ρούχα. Τι πρέπει να κάνεις; Φτιάξε ένα μείγμα από μισή κούπα οινόπνευμα, 1 κουταλιά της σούπας απορρυπαντικό ρούχων και 3 κούπες χλιαρό νερό. Έχεις 2 βασικές επιλογές. Η πρώτη είναι να τρίψεις το μείγμα πάνω στους λεκέδες μούχλας με ένα καθαρό πανί. Η δεύτερη είναι να τοποθετήσεις το μείγμα μέσα σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα και να ψεκάσεις όπου παρατηρείς μούχλα στα ρούχα. Άφησε τη δραστική ουσία να κάνει το θαύμα της για λίγη ώρα. Δε χρειάζεται να την αφήσεις για πάνω από μισή ώρα. Τέλος, όπως και στις προηγούμενες συνταγές, πλύνε τα ρούχα στο πλυντήριο.

Αν το αποτέλεσμα δε σε ικανοποιήσει, γιατί η δυσάρεστη μυρωδιά από τη μούχλα στα ρούχα δεν έχει υποχωρήσει, υπάρχει κάτι ακόμα που μπορείς να δοκιμάσεις. Μπορείς να επαναλάβεις την πλύση των ρούχων στο πλυντήριο. Ωστόσο, αυτή τη φορά πρόσθεσε ένα μείγμα από λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα και πλύνε με ζεστό νερό, δηλαδή από 40 βαθμούς και άνω. Η δυσάρεστη μυρωδιά, κατά πάσα πιθανότητα, θα νικηθεί κατά κράτος.

Καθαρισμός πλυντηρίου

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, το πλυντήριο σου συγκεντρώνει υγρασία και βακτήρια με το πέρασμα του χρόνου και τις επαναλαμβανόμενες πλύσεις. Συνεπώς, χρειάζεται φροντίδα, για να μην αναπτύξει μούχλα και τη μεταδώσει στα ρούχα σου. Με απλά λόγια, πρέπει να προνοήσεις για τον καθαρισμό του. Μπορείς, μια φορά στις 2 βδομάδες, να βάλεις στο πρόγραμμα μια πλύση με μαγειρική σόδα. Τι εννοούμε; Το πλυντήριο σου έχει ανάγκη να κάνει μια πλύση χωρίς ρούχα μια στο τόσο. Βάλε, λοιπόν λίγη μαγειρική σόδα στο πλυντήριο και άφησε το να λειτουργήσει. Επίσης, θυμήσου να αφήνεις την πόρτα του ανοιχτή για λίγη ώρα μετά από κάθε πλύση, ώστε να αερίζεται επαρκώς. Και φυσικά, προσπάθησε να μην αφήνεις τα ρούχα σου μέσα στο πλυντήριο για πολλές ώρες μετά την πλύση.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share