Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023

Το έχουμε όλοι σπίτι μας αλλά τελικά είναι γρουσούζικο - Aυτό είναι το φυτό που φέρνει μαυρίλα στη ζωή μας

Θα πρέπει να το αποφύγεις!

20 Σεπτεμβρίου 2023 22:20
Το έχουμε όλοι σπίτι μας αλλά τελικά είναι γρουσούζικο - Aυτό είναι το φυτό που φέρνει μαυρίλα στη ζωή μας
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Τα φυτά είναι ένας εύκολος και όμορφος τρόπος για να διακοσμήσεις το σπίτι σου, οποιοδήποτε και αν είναι το στυλ που σου αρέσει και σε εμπνέει, ωστόσο και σε αυτά υπάρχουν σωστές και λάθος επιλογές.

Μερικά από αυτά μπορεί να βοηθήσουν την ενέργειά σου, να σου προσφέρουν καλή τύχη και ευημερία, ενώ άλλα μπορεί να σε "καταστρέψουν", φέρνοντας γρουσουζιά και "μαυρίλα" στη ζωή σου. Ενώ, αυτό είναι το φυτό που θα φέρει οικονομική ευημερία στο σπίτι σας.

Aυτό είναι το φυτό που φέρνει μαυρίλα στη ζωή μας

Ένα από αυτά, ίσως είναι και ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά των τελευταίων χρόνων, καθώς δεν χρειάζεται πολύ προσοχή, κάτι που το κάνει εύκολο στη διατήρησή του. Ο λόγος για τον κάκτο. Δεν χρειάζεται πολύ νερό, μόνο ελάχιστο ήλιο και τα καταφέρνει.

Παρόλα αυτά, θα πρέπει να το αποφύγεις! Μαζί με τα αγκάθια του φέρνει κακή τύχη, νεύρα και τσακωμούς. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον μύθο, αυτό συμβαίνει από τη φύση του κάκτου.

Aυτό είναι το φυτό που φέρνει μαυρίλα και γρουσουζιά στη ζωή μας

Όπως αυτός δεν έχει ανάγκη για ενυδάτωση, αλλά αυτό το φυτό μπορεί να ζει σε ένα ξηρό και αδιάφορο περιβάλλον, έτσι μπορεί να μεταφέρει και αρνητική ενέργεια. Μάλιστα, τα αγκάθια του αποτελούν μια “μεταφορά” για τα προβλήματα που υπάρχουν στις σχέσεις. Γι’ αυτό και αν έχετε κάκτο στο σπίτι σας μπορεί να παρατηρείτε πως οι τσακωμοί είναι καθημερινοί. Ξέρετε τι πρέπει να κάνετε λοιπόν!

Αυτό είναι το επικίνδυνο φυτό που προκαλεί τύφλωση εγκαύματα και ουλές - Αν το δείτε μην το αγγίξετε

Αυτό είναι το επικίνδυνο φυτό που μπορεί να προκαλέσει τύφλωση, εγκαύματα και ουλές. Ο χυμός του μπορεί να προκαλέσει επώδυνες φουσκάλες. Αν το δείτε μην το αγγίξετε! . Με την ευκαιρία, δείτε το θαλασσινό τρόφιμο που «γιατρεύει» όλες τις φλεγμονές στο σώμα

Τι είναι το γιγαντιαίο ηράκλειο το σφονδύλιο

Heracleum mantegazzianum είναι η επιστημονική ονομασία του χωροκατακτητικού φυτού γιγαντιαίο ηράκλειο το σφονδύλιο. Είναι εγγενές στη δυτική περιοχή της Ευρασίας και εισήχθη στη Βρετανία αρχικά ως καλλωπιστικό φυτό.

Μερικά από τα είδη του βρίσκονται σε ορισμένες περιοχές της Ευρώπης, των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά. Εκτός από το ότι είναι ένα όμορφο ανθοφόρο φυτό, προκαλεί στον άνθρωπο φυτοφωτοδερματίτιδα, η οποία έχει καυστικό αποτέλεσμα και πολύ πόνο. Όχι μόνο ο χυμός του μπορεί να προκαλέσει επώδυνες φουσκάλες, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει και σε μόνιμη τύφλωση.

επικίνδυνο φυτό

Αυτό το τοξικό φυτό μπορεί να φτάσει σε ύψος 5 μέτρων υπό ιδανικές συνθήκες. Τα άνθη είναι ως επί το πλείστον λευκά ή πρασινωπά, σχηματίζοντας ένα σχήμα ομπρέλας στην κορυφή του.

Συνέπειες από το άγγιγμα του φυτού

Ο χυμός του φυτού είναι φωτοτοξικός, που σημαίνει ότι μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα τρίτου βαθμού και ερεθισμό στο δέρμα. Για ένα τοξικό φυτό, είναι απροσδόκητα όμορφο και κάποιος που δεν γνωρίζει τις επικίνδυνες συνέπειές του θα ήθελε να το αγγίξει. Πρόσφατα υπήρξε έντονη ευαισθητοποίηση σχετικά με τις επικίνδυνες επιπτώσεις του.

Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι εξακολουθούν να μην γνωρίζουν τις συνέπειες του αγγίγματος αυτού του φυτού. Αφού έρθει σε άμεση επαφή με το χυμό, μπορεί μέσα σε 15 λεπτά να προκαλέσει εγκαύματα στο δέρμα κατά την έκθεση στο ηλιακό φως. Το χειρότερο, υπάρχει κίνδυνος τύφλωσης εάν πέσει στα μάτια σας.

ηράκλειο το σφονδύλιο

Οι αντιδραστικές χημικές-φωτοευαισθητοποιητικές φουρανοκουμαρίνες μπορούν να προκαλέσουν δερματική αντίδραση, η οποία είναι εξαιρετικά ευαίσθητη στο φως. Μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνια ευαισθησία στο ηλιακό φως και οι ουλές μπορεί να διαρκέσουν έως και έξι χρόνια. Εάν κατά τύχη αγγίξετε το φυτό, πρέπει να πλύνετε τα χέρια σας με ήπιο σαπούνι και να αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο το συντομότερο. Εάν είστε έξω, προσπαθήστε να εφαρμόσετε λίγο αντηλιακό στο δέρμα για να αποτρέψετε περαιτέρω αντιδράσεις.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share