Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024

Εσύ το ήξερες; Αυτό είναι το θαλασσινό τρόφιμο που «γιατρεύει» όλες τις φλεγμονές στο σώμα

Δεν είχαμε ιδέα!

30 Ιουνίου 2023 13:26
Εσύ το ήξερες; Αυτό είναι το θαλασσινό τρόφιμο που «γιατρεύει» όλες τις φλεγμονές στο σώμα
Πηγή: unsplash.com
Από Ελεωνόρα - Βασιλική Πατρικαλάκη

Είναι γνωστό ότι η κατανάλωση ψαριών και θαλασσινών μπορεί κάνει πολύ καλό στην υγεία.

Μια θαλασσινή υπερτροφή που βρίσκεται στο βυθό της θάλασσας, θεωρείται σαν μία τρομερή τροφή για την υγεία μας. Μπορεί να καταπολεμήσει την φλεγμονή και να σου δώσει απίστευτη ενέργεια. Καταναλώνεται κυρίως στην Ασία και είναι λιγότερο γνωστή στην Ελλάδα. Κι όμως όλοι την γνωρίζουμε.

Αυτή η τροφή υπόσχεται να σε κάνει και πάλι νέο και να σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις οποιαδήποτε φλεγμονή στο σώμα σου. Αυξάνει την ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου και χαρίζει ευελιξία στους μυς.

Μετά από πειράματα που έγιναν στην Κίνα, τα χιτωνόζωα ή ουροχορδωτά μπορούν να καθυστερήσουν κατά πολύ την διαδικασία του γήρατος. Τα ευρήματα της μελέτης ανέλυσε η Καθηγήτρια Μυοσκελετικής Γήρανσης, Δρ Ilaria Bellantuono, από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ.

Μέσα στα πλαίσια του πειράματος τρωκτικά έφαγαν τη συγκεκριμένη ουσία η οποία περιέχεται σε τροφές όπως τα χτένια και τα μύδια.

Εσύ το ήξερες; Αυτό είναι το θαλασσινό τρόφιμο που «γιατρεύει» όλες τις φλεγμονές στο σώμα
Πηγή: unsplash.com

Τα πλασμαλογόνα μπορούν να βελτιώσουν την λειτουργία όλου του εγκεφαλικού δικτύου και να ελαττώσουν κατά πολύ τα συμπτώματα των φλεγμονών στο σώμα.

Αν κάποιος πάσχει από νόσο Αλτσχάιμερ δεν έχει καθόλου πλασμαλογόνα στο αίμα του, όπως επίσης και σε άτομα προχωρημένης ηλικίας ο αριθμός τους είναι μειωμένος.

Αυτό το τρόφιμο έτρωγε πάντα η Αλίκη Βουγιουκλάκη για να διατηρεί τη σιλουέτα της

Για την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τις συνήθειες που είχε στη διατροφή της, μίλησε ο Γιάννης Καλατζόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν εγκλωβισμένη στην εικόνα της, αποκάλυψε ο Γιάννης Καλατζόπουλος

Γιατί δεν συνεργαστήκατε ξανά με την Αλίκη;

Η Αλίκη είχε ήδη πάει στη Φίνος Φιλμ και εγώ ήμουν σε άλλες εταιρίες. Ξανασυναντηθήκαμε έπειτα από 15 χρόνια, όταν εγώ είχα ήδη ενηλικιωθεί. Με πήγε, λοιπόν, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ στο καμαρίνι της. Έπαιζε τότε στο «Καίσαρ και Κλεοπάτρα». Η χαρά της ήταν τεράστια. Κάποια στιγμή με ρωτάει: «Πόσο είσαι, Γιαννάκη;» Της απαντάω ότι είμαι 18. «Και πόσο ήσουν, Γιαννάκη, όταν παίζαμε μαζί;» Της λέω εγώ: «Πεντέμισι». Γυρίζει και μου λέει: «Ε, όχι και πεντέμισι. Ήσουν 13, γιατί ήσουν μπασμένο» (σ.σ.: γέλια). Ήθελε να δείχνει πάντα πολύ μικρότερη. Ωστόσο κάναμε αρκετή παρέα τα επόμενα χρόνια, λόγω των συνδικαλιστικών του ΣΕΗ. Θυμάμαι σε μια διαδρομή, που περπατούσαμε μέχρι το σπίτι της με τα πόδια, γυρίζει λυπημένη και μου λέει: «Πιστεύεις πως εγώ δεν θέλω να παίξω άλλους ρόλους, πιο δυνατούς, πιο δύσκολους; Δυστυχώς, όμως, είμαι εγκλωβισμένη στην εικόνα μου».

Όταν ο Γιάννης Καλατζόπουλος είδε τελευταία φορά την Αλίκη Βουγιουκλάκη δεν ένιωθε καλά

Αυτό το τρόφιμο έτρωγε πάντα η Αλίκη Βουγιουκλάκη για να διατηρεί τη σιλουέτα της

Πότε την είδατε τελευταία φορά;

Στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Εγώ ήμουν στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και εκείνη έφευγε από τη Θεσσαλονίκη για την Αθήνα. Έπαιζε τότε στη «Μελωδία της ευτυχίας» και πετούσαμε με την ίδια πτήση. Με αγκαλιάζει και μου λέει: «Γιάννη, δεν είμαι καλά. Θα σταματήσω να παίζω. Είμαι πλέον πολύ κουρασμένη». Είχε ήδη αρχίσει για εκείνη η αντίστροφη μέτρηση!

Η μυστική διατροφή της Αλίκης Βουγιουκλάκη σύμφωνα με τον Γιάννη Καλατζόπουλο

Αλίκη ή Τζένη;

Άλλο πράγμα η μία, άλλο η άλλη. Η Αλίκη ήταν εγκλωβισμένη στην εικόνα που ήθελε ο κόσμος για εκείνη. Πριν από την παράσταση έτρωγε μόνο ένα αβγό και ένα μαρουλόφυλλο για να κρατάει τη σιλουέτα της. Δεν μπορούσε να καπνίσει, δεν μπορούσε να πιει ούτε ένα ποτό. Φοβόταν για τα πάντα. Μόνο λίγα χρόνια προτού φύγει από τη ζωή είχε αρχίσει να καταλαβαίνει πόσο μικρή είναι η ζωή και άρχισε να ξεδίνει. Ενώ η Τζένη έζησε τη ζωή σε όλες τις πτυχές της.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share