Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024

Ξεραμένα λίπη στον απορροφητήρα: Το κόλπο για να εξαφανίσετε τους επίμονους λεκέδες και να γίνει σαν καινούργιος

Πώς να τον κάνετε λαμπίκο βήμα-βήμα

24 Αυγούστου 2023 13:20
Ξεραμένα λίπη στον απορροφητήρα: Το κόλπο για να εξαφανίσετε τους επίμονους λεκέδες και να γίνει σαν καινούργιος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχουν ξεραμένα λίπη στον απορροφητήρα σας; Μην ανησυχείτε καθόλου, καθώς σας έχουμε το κόλπο για να εξαφανίσετε τους επίμονος λεκέδες και να γίνει σαν καινούργιος.

Ένας βρώμικος απορροφητήρας και φίλτρο γίνονται λιγότερο αποτελεσματικά, οπότε πρέπει να τα καθαρίζετε συχνά. Δείτε πώς να κάνετε τον απορροφητήρας αστραφτερό σαν καινούριο, βήμα-βήμα.

Ο καθαρισμός του απορροφητήρα είναι μια πολύ σημαντική «αγγαρεία», που όμως παραλείπουμε συχνά να κάνουμε. Με την ευκαιρία, δείτε τι θα συμβεί αν τρίψετε τον πάγκο της κουζίνας με μαγειρική σόδα.

Μπορεί όλα στην κουζίνα να αστράφτουν, αλλά ξεχνάμε πολλές φορές να καθαρίσουμε τόσο την επιφάνεια όσο και το εσωτερικό του απορροφητήρα.

Αν υπολογίσουμε ότι τραβάει μυρωδιές από το φαγητό που μαγειρεύουμε, τότε σίγουρα είναι ένα βρώμικο σημείο, όπου συσσωρεύονται λίπη.

Πώς όμως μπορούμε να τον καθαρίσουμε εύκολα αλλά και γρήγορα ώστε να μυρίζει φρεσκάδα και καθαριότητα;

Υπάρχει τρόπος!

καθάρισμα απορροφητήρα

Καταρχάς, ο εξωτερικός καθαρισμός του απορροφητήρα πρέπει να γίνεται καθημερινά ή τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Ο γενικός και εσωτερικός καθαρισμός, όμως, που χρειάζεται περισσότερη ώρα μπορεί να γίνεται μια φορά τον μήνα.

Δείτε την διαδικασία βήμα – βήμα:

1.Κατεβάστε τον γενικό διακόπτη

Βγάλτε τον απορροφητήρα από το ηλεκτρικό ρεύμα αλλιώς κλείστε απλά την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, κατεβάζοντας τον γενικό διακόπτη.

2. Αφαιρέστε ότι πρέπει να καθαρίσετε

Βγάλτε το μεταλλικό προστατευτικό πλέγμα και τα φίλτρα, καθώς χρειάζονται καθαρισμό και συντήρηση, εκτός από το εσωτερικό του απορροφητήρα που θα καθαρίσετε τοπικά.

3. Καθαρίστε τον απορροφητήρα εσωτερικά

Πάρτε ένα πανάκι με οινόπνευμα και καθαρίστε το εσωτερικό μέρος του απορροφητήρα. Αποφύγετε τα
βαριά απορρυπαντικά που μπορεί να κάνουν περισσότερο κακό στον απορροφητήρα.

 Ξεραμένα λίπη στον απορροφητήρα

4. Φίλτρα

Τα μεταλλικά φίλτρα καθαρίζονται με ζεστό νερό και μαγειρική σόδα. Βάλτε πάνω στο μάτι της κουζίνας ένα κατσαρολάκι με νερό και αφήστε το να ζεσταθεί. Βάλτε τα φίλτρα μέσα στην κατσαρόλα με το ζεστό νερό και δύο κουταλάκια μαγειρική σόδας για λίγα λεπτά και στη συνέχεια γυρίστε τα και από την άλλη. Βγάλτε τα κρατώντας τα με μια πετσέτα και τρίψτε τα λίπη με ένα σφουγγαράκι. Τα λίπη θα εξαφανιστούν πολύ εύκολα χωρίς πολύ τρίψιμο. Αν έχετε φίλτρα από υαλοβάμβακα και άνθρακα, δεν πλένονται αλλά αλλάζονται κάθε 2-4 μήνες.

5. Καθαρίστε τον απορροφητήρα εξωτερικά

Χρησιμοποιήστε ένα πανάκι με λίγο νερό για να καθαρίσετε τον απορροφητήρα εξωτερικά. Μπορείτε αν θέλετε, σύμφωνα με το www.bovary.gr να βάλετε λίγο υγρό πιάτων, προσέχοντας να μην πιέζετε στα σημεία που βρίσκονται οι διακόπτες και τα κουμπιά του απορροφητήρα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share