Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023

Έριξε μαγειρική σόδα στον πάγκο της κουζίνας και τον έτριψε - Το αποτέλεσμα φανταστικό

Δώστε βάση!

2 Φεβρουαρίου 2023 13:39
Έριξε μαγειρική σόδα στον πάγκο της κουζίνας και τον έτριψε - Το αποτέλεσμα φανταστικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όσοι από εμάς έχουμε τους πάγκους της κουζίνας φτιαγμένους από ξύλο ή μάρμαρο τότε καταλαβαίνουμε το άσχημα θέαμα απο τις γρατζουνιές που εμφανίζονται. Ωστόσο οι ειδικοί έχουν βρεί λύση και για ακόμα μια φορά την έχουμε έτοιμη στο ντουλάπι της κουζίνας μας.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Φίλτρο απορροφητήρα: Μία κουταλιά μαγειρικής σόδα και 1 ακόμα υλικό είναι αρκετά για να διώξετε τα καμένα λίπη

Ο λόγος φυσικά για τη μαγειρική σόδα που πραγματικά κάνει θαύματα σε θέματα καθαριότητας, τρανό παράδειγμα, η χρήση της στο νεροχύτη. Η μαγειρική σόδα, εκτός από το γεγονός ότι είναι χρήσιμη στη μαγειρική, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και για… τις γρατσουνιές!

Είναι οικονομική και αποτελεί ένα φυσικό, μη τοξικό καθαριστικό για τις μεταλλικές, μαρμάρινες και ξύλινες επιφάνειες.

Κοιτάξτε πόσο απλό είναι. Φτιάξτε μια πάστα με νερό και 3 κουταλάκια σόδα. Τρίψτε την επιφάνεια με το μείγμα και καθαρίστε την με νερό.

Έριξε μαγειρική σόδα στο νερό που έβραζε και καθάρισε το πιο δύσκολο σημείο του σπιτιού

Έριξε μαγειρική σόδα στον πάγκο της κουζίνας και τον έτριψε - Το αποτέλεσμα φανταστικό

Μια από τις πιο δύσκολες δουλειές καθαριότητας στην κουζίνα, είναι ο απορροφητήρας. Η λύση που ακολουθεί, όχι μόνο είναι εύκολη, αλλά και πλήρως οικολογική καθώς το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μαγειρική σόδα και νερό.

Ποια ήταν η τελευταία φορά που κοιτάξατε πάνω από την κουζίνα σας για να ελέγξετε το φίλτρο του απορροφητήρα; Αν δεν το έχετε κάνει για καιρό, σας προειδοποιούμε: δεν θα είναι καθόλου όμορφο το όμορφο θέαμα! Το φίλτρο του απορροφητήρα σας δουλεύει πριν από εσάς για εσάς απομακρύνοντας από την κουζίνα σας τις οσμές του φαγητού και συγκεντρώνοντας πάνω του όλα τα λίπη.

Τα λίπη όμως μπορεί να εμποδίσουν σημαντικά την καλή λειτουργία του, μειώνοντας σημαντικά την απόδοσή του.

Κατ’αρχάς, κλείστε τον γενικό διακόπτη του ρεύματος για να αφαιρέσετε το προστατευτικό πλέγμα. Στην συνέχεια, μπορείτε να αφαιρέστε το φίλτρο του απορροφητήρα. Αν το φίλτρο είναι από άνθρακα ή υαλοβάμβακα, φροντίστε να τα αντικαθιστάτε κάθε 4 και 2 μήνες αντίστοιχα, ανάλογα πάντα με τη χρήση που του κάνετε.

Αν, ωστόσο, το φίλτρο του απορροφητήρα σας είναι μεταλλικό, δεν έχετε παρά να γεμίσετε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό.

Λίγο πριν βράσει, ρίξτε στο νερό 1/2 φλ. μαγειρική σόδα σιγά-σιγά γιατί η σόδα θα κάνει το νερό να αφρίσει απότομα. Στη συνέχεια, με την κατσαρόλα ακόμα πάνω στο αναμμένο μάτι.

Βουτήξτε το μισό φίλτρο μέσα στο νερό αφήστε το για λίγη ώρα εκεί μέχρι να δείτε τα λίπη να διαλύονται και να «έρχονται» στην επιφάνεια του νερού. Έπειτα, αναποδογυρίστε το φίλτρο του απορροφητήρα και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με την άλλη πλευρά του.

Προσοχή! Επειδή το φίλτρο θα καίει, μην ξεχάσετε να το κρατάτε με γάντι κουζίνας ή μια πετσέτα. Όταν ολοκληρώσετε τη διαδικασία, αφήστε το φίλτρο όρθιο να στεγνώσει προτού το τοποθετήσετε πίσω στη θέση του.Σε περίπτωση που δεν καθάρισαν πλήρως τα φίλτρα, επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία με καθαρό νερό χωρίς μαγειρική σόδα.

Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που η μαγειρική σόδα αποδεικνύεται θαυματουργή σε θέματα καθαριότητας, δείτε εδώ πώς θα σας βοηθήσει ο συνδυασμός της με τη ζάχαρη να διώξετε τα μυρμήγκια.

Επειδή στο εξωτερικό μέρος του απορροφητήρα συσσωρεύονται επίσης πολλά λίπη, καθαρίστε τα με ένα πανάκι μικροϊνών, νερό και λίγο απορρυπαντικό πιάτων.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share