Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024

Φυσικά «φάρμακα» στο μπαλκόνι σας: 3 φυτά που έχουν σχεδόν όλοι σε γλάστρες στην βεράντα και βοηθούν στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης

Θαυματουργές λύσεις στο πρόβλημά σας

17 Αυγούστου 2023 10:04
Φυσικά «φάρμακα» στο μπαλκόνι σας: 3 φυτά που έχουν σχεδόν όλοι σε γλάστρες στην βεράντα και βοηθούν στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης
Από Ανθή Κουρεντζή

Σας αγχώνει η καθημερινή σας τριχόπτωση και φοβάστε ότι θα χάσετε πρόωρα τα μαλλιά σας; Σας έχουμε 3 απλά και εύκολα μυστικά για αποφύγετε την ανεπιθύμητη φαλάκρα και να θρέψετε τα μαλλιά σας.

Βασιλικός

Το γνωρίζατε ότι τα φυτά είναι φυσικά φάρμακα κατά της τριχόπτωσης; Για παράδειγμα, ο βασιλικός είναι γνωστός για αυτές τις θεραπευτικές του ιδιότητες και μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε καθώς κάνετε μπάνιο. Βράστε μερικά φύλλα βασιλικού και μετά φιλτράρετε το νερό. Αφού κρυώσει χρησιμοποιήστε το για να ξεπλυθείτε από το σαμπουάν. Με την ευκαιρία, δείτε το φυσικό μυστικό για να ζωντανέψετε τα φυτά σας.

Φυσικά «φάρμακα» στο μπαλκόνι σας: 3 φυτά που έχουν σχεδόν όλοι σε γλάστρες στην βεράντα και βοηθούν στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης

Θυμάρι

Με το θυμάρι μπορείτε να φτιάξετε μια ακόμα λοσιόν, καθώς είναι ένα ακόμα φυτό που μπορεί να δυναμώσει την ρίζα της τρίχας και να καθυστερήσει την τριχόπτωση. Αφού βράσετε λίγο θυμάρι προσθέστε ένα κουτάλι της σούπας λεμόνι και αφήστε το να κρυώσει.

Δεντρολίβανο

Αυτό το φυτό είναι το κατάλληλο για την επανεμφάνιση τρίχας. Η διαδικασία είναι η ίδια, απλά βράστε μερικά φύλλα σε ένα λίτρο νερό και αφού το φιλτράρετε αφήστε το να κρυώσει. Στη συνέχεια κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλή σας με το μείγμα αλλά μην το ξεπλύνετε. Έτσι θα επωφεληθείτε και από την μυρωδιά αλλά και θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα κατά της τριχόπτωσης.

Αυτό είναι το επικίνδυνο φυτό που προκαλεί τύφλωση εγκαύματα και ουλές – Αν το δείτε μην το αγγίξετε

Αυτό είναι το επικίνδυνο φυτό που μπορεί να προκαλέσει τύφλωση, εγκαύματα και ουλές. Ο χυμός του μπορεί να προκαλέσει επώδυνες φουσκάλες. Αν το δείτε μην το αγγίξετε! . Με την ευκαιρία, δείτε το θαλασσινό τρόφιμο που «γιατρεύει» όλες τις φλεγμονές στο σώμα

Τι είναι το γιγαντιαίο ηράκλειο το σφονδύλιο

Heracleum mantegazzianum είναι η επιστημονική ονομασία του χωροκατακτητικού φυτού γιγαντιαίο ηράκλειο το σφονδύλιο. Είναι εγγενές στη δυτική περιοχή της Ευρασίας και εισήχθη στη Βρετανία αρχικά ως καλλωπιστικό φυτό.

Μερικά από τα είδη του βρίσκονται σε ορισμένες περιοχές της Ευρώπης, των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά. Εκτός από το ότι είναι ένα όμορφο ανθοφόρο φυτό, προκαλεί στον άνθρωπο φυτοφωτοδερματίτιδα, η οποία έχει καυστικό αποτέλεσμα και πολύ πόνο. Όχι μόνο ο χυμός του μπορεί να προκαλέσει επώδυνες φουσκάλες, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει και σε μόνιμη τύφλωση.

επικίνδυνο φυτό

Αυτό το τοξικό φυτό μπορεί να φτάσει σε ύψος 5 μέτρων υπό ιδανικές συνθήκες. Τα άνθη είναι ως επί το πλείστον λευκά ή πρασινωπά, σχηματίζοντας ένα σχήμα ομπρέλας στην κορυφή του.

Συνέπειες από το άγγιγμα του φυτού

Ο χυμός του φυτού είναι φωτοτοξικός, που σημαίνει ότι μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα τρίτου βαθμού και ερεθισμό στο δέρμα. Για ένα τοξικό φυτό, είναι απροσδόκητα όμορφο και κάποιος που δεν γνωρίζει τις επικίνδυνες συνέπειές του θα ήθελε να το αγγίξει. Πρόσφατα υπήρξε έντονη ευαισθητοποίηση σχετικά με τις επικίνδυνες επιπτώσεις του.

Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι εξακολουθούν να μην γνωρίζουν τις συνέπειες του αγγίγματος αυτού του φυτού. Αφού έρθει σε άμεση επαφή με το χυμό, μπορεί μέσα σε 15 λεπτά να προκαλέσει εγκαύματα στο δέρμα κατά την έκθεση στο ηλιακό φως. Το χειρότερο, υπάρχει κίνδυνος τύφλωσης εάν πέσει στα μάτια σας.

ηράκλειο το σφονδύλιο

Οι αντιδραστικές χημικές-φωτοευαισθητοποιητικές φουρανοκουμαρίνες μπορούν να προκαλέσουν δερματική αντίδραση, η οποία είναι εξαιρετικά ευαίσθητη στο φως. Μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνια ευαισθησία στο ηλιακό φως και οι ουλές μπορεί να διαρκέσουν έως και έξι χρόνια. Εάν κατά τύχη αγγίξετε το φυτό, πρέπει να πλύνετε τα χέρια σας με ήπιο σαπούνι και να αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο το συντομότερο. Εάν είστε έξω, προσπαθήστε να εφαρμόσετε λίγο αντηλιακό στο δέρμα για να αποτρέψετε περαιτέρω αντιδράσεις.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share