Δεν αρκεί το απορρυπαντικό: Αυτά τα 2 υλικά χρησιμοποιούσε η γιαγιά για να καθαρίζει λεκέδες παγωτού από τα ρούχα

Σωτήρια λύση!
Μάθετε πώς θα εξολοθρεύσετε τους λεκέδες από παγωτό και απολαύστε το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό άφοβα! Με την ευκαιρία, δείτε το πανέξυπνο τρικ για να ξεκολλήσετε ετικέτες από ποτήρια και μπουκάλια.
Το καλοκαίρι μπορεί να μην είναι ακόμα εδώ, αλλά η ζέστη του δεν άργησε ούτε μέρα να έρθει. Επομένως, είναι λογικό να μην μπορείτε να σκεφτείτε κάτι καλύτερο από το παγωτό όχι μόνο ως απολαυστική λύση για να δροσιστείτε αλλά και για να πάρετε μια πρόωρη γεύση καλοκαιριού.
Τι γίνεται όμως αν, κατά τη διάρκεια της απόλαυσης, μείνετε… με το παγωτό στα ρούχα σας; Μην ανησυχείτε, γιατί λύση υπάρχει και είναι απλή! Αν ο λεκές είναι φρέσκος, διαλύστε 2 φλ. αλάτι σε 2 φλ. χλιαρό νερό και να βουτήξετε σε αυτό το διάλυμα το ρούχο στο οποίο έσταξε παγωτό για 30 λεπτά μέχρι να δείτε τον λεκέ να εξαφανίζεται. Εναλλακτικά, μπορείτε να μουλιάσετε το ρούχο σας σε κρύο νερό στο οποίο προηγουμένως έχετε διαλύσει λίγο απορρυπαντικό πιάτων.
Αν ο λεκές έχει στεγνώσει ή είναι εξαιρετικά επίμονος, δεν έχετε παρά να εμπιστευτείτε το αγαπημένο όπλο καθαριότητας της γιαγιάς σας. Τρίψτε την πληγείσα από το παγωτό περιοχή με πράσινο σαπούνι μέχρι ο νόστιμος αυτός λεκές να γίνει παρελθόν.
Το γλυκό «αντίδοτο» στον καύσωνα: Παγωτό με μπανάνα, ζαχαρούχο γάλα και 2 ακόμα υλικά έτοιμο στο τσακ μπαμ
Το καλοκαίρι βρίσκεται στο απόγειό του με τον καύσωνα να καραδοκεί. Πόσοι δεν αποζητούν μέσα στην ημέρα ένα δροσερό γλυκό ψυγείου, μία γρανίτα ή ακόμα καλύτερα ένα παγωτό; Με την ευκαιρία, δείτε το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου με 5 υλικά.
Η απάντηση είναι όλοι και για να μην μας τρώνε οι αποστάσεις πέρα δόθε για να προμηθευόμαστε, υπάρχει μία σπιτική συνταγή για παγωτό μπανάνα που θα λατρέψετε όλοι και ετοιμάζεται σε λίγα λεπτά.
Υλικά
- 4-5 μέτριες, ώριμες μπανάνες
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 350 ml κρέμα γάλακτος
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί. Λιώνετε τις μπανάνες στο μπλέντερ και τις ρίχνετε στη σαντιγί μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια. Χτυπάτε λίγο ακόμη μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε δοχείο κατάλληλο για παγωτό. Καταψύχετε για 2 ώρες ή μέχρι να μισοπαγώσει.
- Βγάζετε το παγωτό από την κατάψυξη και το χτυπάτε με το μίξερ για 30’’.
- Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία κατάψυξης και χτυπήματος με το μίξερ άλλες δύο φορές. Τέλος αφήνετε το παγωτό να παγώσει για άλλες 3 ώρες ή όσο χρειάζεται ο καταψύκτης σας μέχρι να σταθεροποιηθεί το παγωτό τελείως.