Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Μήπως τα περιστέρια κάνουν «πάρτι» στο μπαλκόνι σας; 5 tips για να τα απομακρύνετε στο πι και φι

Δώστε βάση!

8 Ιουλίου 2023 11:16
Μήπως τα περιστέρια κάνουν «πάρτι» στο μπαλκόνι σας; 5 tips για να τα απομακρύνετε στο πι και φι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν τα περιστέρια «κάνουν πάρτι» στο μπαλκόνι σας, μην ανησυχείτε! Υπάρχει τρόπος για να τα διώξετε και είναι πολύ απλός.

Τα περιστέρια γεμίζουν τα μπαλκόνια με ακαθαρσίες. Eπιπλέον, οι κουτσουλιές τους περιέχουν οξέα που χαλάνε τα πλακάκια και είναι επικίνδυνα για την υγεία μας. Για να διώξετε τα περιστέρια από το μπαλκόνι σας ακολουθήστε τα παρακάτω tips. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για να απαλλαγείτε από τις ενοχλητικές κουτσουλιές

Απομακρύνετε πηγές νερού

Μην αφήνετε λιμνούλες νερού στο μπαλκόνι σας γιατί ακόμα και λίγο νερό να υπάρχει τα περιστέρια θα μαζευτούν για να το πιουν. Τα περιστέρια ταξιδεύουν τεράστιες αποστάσεις για να βρουν νερό και φαγητό. Μην τους δίνετε λοιπόν την αφορμή να μετατρέψουν το μπαλκόνι σας στη δική τους φωλιά.

Καθαρίστε τακτικά το μπαλκόνι σας

Το μπαλκόνι γεμίζει με ψίχουλα και φαγητά, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που πολλοί συνηθίζουν να τρώνε εκεί. Σκουπίζετε τακτικά το μπαλκόνι σας για να μην υπάρχει ούτε το παραμικρό ψίχουλο σε αυτό.

Καταστρέψτε φωλιές

Αν κάποιο πρωινό εντοπίσετε αβγά στο μπαλκόνι σας, βάλτε τα σε μια σακούλα προσεκτικά και μεταφέρετέ τα σε κάποιο άλλο μέρος εκτός σπιτιού. Αν δεν το κάνετε σύντομα θα γεμίσει όλο το μπαλκόνι σας με αβγά και τότε θα είναι πολύ δύσκολο να απαλλαγείτε από αυτά.

Μήπως τα περιστέρια κάνουν «πάρτι» στο μπαλκόνι σας; 5 tips για να τα απομακρύνετε στο πι και φι

Ρίξτε μπαχαρικά στο μπαλκόνι

Τα περιστέρια μισούν τις έντονες μυρωδιές των μπαχαρικών. Ρίξτε σε διάφορες γωνίες του μπαλκονιού σας αρκετή κανέλα και μπόλικο πιπέρι. Πρέπει να ρίξετε αρκετή ποσότητα και να ανανεώνετε τα μπαχαρικά κάθε λίγες μέρες.

Βάλτε στα κάγκελα το σπιράλ παιχνιδάκι των παιδιών σας

Όλοι είχαμε ένα παιχνίδι σαν και αυτό μικροί και ακόμα και τώρα πολλά παιδιά λατρεύουν τα σπιράλ αυτά παιχνιδάκια. Τυλίξτε αυτό το παιχνίδι στα κάγκελα του μπαλκονιού και τα περιστέρια δεν πρόκειται να πλησιάσουν.

Σιχαίνονται τη χλωρίνη: Αυτή είναι η μυρωδιά που απεχθάνονται τα περιστέρια

Το να κρατήσουμε τα περιστέρια μακριά από το σπίτι μας και να τα εμποδίσουμε από το να βρωμίζουν τον χώρο μας με τις ακαθαρσίες τους αποδεικνύεται πολύ δύσκολο πρόβλημα.

Ο έλεγχος των περιστεριών μπορεί να επιτευχθεί με πολλούς φυσικούς τρόπους.

Δείτε επίσης: Εσύ το ήξερες; Αυτό είναι το χρώμα του αυτοκινήτου που προτιμούν τα περιστέρια για τις κουτσουλιές τους

Χρησιμοποιώντας βώλους ναφθαλίνης για τον σκόρο

Απλώστε μερικούς βώλους ναφθαλίνης στο μπαλκόνι σας και στην μαρκίζα ή τις εσοχές της κεραμοσκεπής σας. Έχει αποδειχθεί ότι τα περιστέρια απεχθάνονται την μυρουδιά της ναφθαλίνης, και έτσι αυτή τα κρατάει μακριά.

Αποθαρρύνετε τα περιστέρια να μπουν στον χώρο σας

Απομακρύνετε κάθε πιθανή πηγή νερού

Εάν αποθηκεύετε νερό σε ανοικτά δοχεία ή και δεξαμενές , βεβαιωθείτε ότι τα περιστέρια δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό.

Αποτρέψτε τα περιστέρια από του να τρέφονται με οτιδήποτε. Εάν παρατηρήσετε ότι τα περιστέρια τρέφονται με κάτι γύρω από το σπίτι σας , ξεφορτωθείτε αυτή την τροφή ή αποθηκέψτε την σε μέρος που να μην μπορούν να την βρουν. Επίσης εξετάστε μήπως αυτά τρώνε οτιδήποτε φυτά ή λαχανικά από την αυλή ή τον κήπο σας.

Εξαρτήματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τον περιορισμό των περιστεριών.

  • Γάντια
  • Μάσκα
  • Χλωρίνη
  • Αμμωνία
  • Νερό
  • Φτυάρι, μυστρί ή σπάτουλα
  • Ειδικά καρφιά για περιστέρια

Εάν υπάρχουν ακαθαρσίες περιστεριών στο μπαλκόνι σας ή στην μαρκίζα σας , βάλτε γάντια για προστασία των χεριών σας και φορέστε μάσκα πριν τα τρίψετε. Ανακατέψτε μαζί αμμωνία, νερό και χλωρίνη. Ρίξτε αυτό το μίγμα στην ανάλογη περιοχή για να μουλιάσουν οι ακαθαρσίες και μετά χρησιμοποιείστε σπάτουλα για να τα ξύσετε.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ειδικά καρφιά για περιστέρια για να τα εμποδίσετε να κάθονται στο μπαλκόνι σας. Βάλτε μερικά από αυτά τα καρφιά στις άκρες της οροφής σας και άλλα συνηθισμένα μέρη γύρω και πάνω από το σπίτι σας όπου συχνάζουν ή κουρνιάζουν τα περιστέρια και φροντίστε να τα κολλήσετε σταθερά. Βεβαιωθείτε ότι καλύψατε όλα τα πιθανά μέρη που κουρνιάζουν με αυτά τα καρφιά.

Σιχαίνονται τη χλωρίνη: Αυτή είναι η μυρωδιά που απεχθάνονται τα περιστέρια

Χρησιμοποιώντας απωθητικά περιστεριών

Βάλτε απωθητικά περιστεριών σε περιοχές όπου συχνάζουν αυτά. Αυτό κάνει τις περιοχές αυτές να κολλάνε , κάνοντας τα πουλιά να τις αποφεύγουν. Προσέξτε όμως να ακολουθείτε τις οδηγίες χρήσης όταν τοποθετείτε το απωθητικό στις επιφάνειες.

Χρησιμοποιώντας συρματόπλεγμα

Εμποδίστε την δίοδο σε αυτά τα μέρη του μπαλκονιού σας ή της οροφής σας χρησιμοποιώντας συρματόπλεγμα. Τεντώστε καλά το συρματόπλεγμα καλύπτοντας τα περβάζια και τις εσοχές όπου κουρνιάζουν αυτά. Καθώς τα περιστέρια δεν αισθάνονται άνετα να περπατάνε ή και να μπορούν να μπουν μέσα , σύντομα σταματούν να επισκέπτονται αυτές τις περιοχές.

Χρησιμοποιείστε ομοιώματα αρπακτικών πουλιών

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ομοιώματα αρπακτικών πουλιών και κορακιών γύρω ή και μέσα στις περιοχές που συχνάζουν τα περιστέρια για να τα φοβίσετε και να απομακρυνθούν.

Χρησιμοποιώντας παγίδες πουλιών

Χρησιμοποιείστε τροφή για πουλιά για να τα δελεάσετε να μπούνε μέσα στο κλουβί.

Μεταφέρετε το κλουβί με τα περιστέρια σε ένα μακρινό σημείο και αφήστε τα ελεύθερα στη περιοχή αυτή ούτως ώστε να μην μπορέσουν να ξαναγυρίσουν πίσω.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share