Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023

Δεν είναι μόνο τα φίλτρα: Τα 2 σημεία του κλιματιστικού που πρέπει να καθαρίζετε συχνά

Για σωστή και υγιή χρήση του

8 Ιουνίου 2023 14:54
Δεν είναι μόνο τα φίλτρα: Τα 2 σημεία του κλιματιστικού που πρέπει να καθαρίζετε συχνά
Από Ανθή Κουρεντζή

To κλιματιστικό μαζεύει μικρόβια. σκόνη και δεν έχει καλή απόδοση αν είναι βρώμικο. Σας έχουμε τον τρόπο να το καθαρίσετε με ένα σπιτικό καθαριστικό για να γίνει σαν καινούργιο. Με την ευκαιρία, δείτε τα δύο κόλπα για να μετατρέψετε τον ανεμιστήρα σας σε κλιματιστικό.

Το κλιματιστικό είναι ο καλύτερος μας φίλος όχι μόνο το καλοκαίρι που η θερμοκρασία είναι υψηλή, αλλά και το χειμώνα, όταν χρειάζεται να ζεστάνουμε το χώρο μας. Οπότε αν είσαι και εσύ μεγάλος θαυμαστής του του, τότε θα ξέρεις ότι και αυτό χρειάζεται την απαραίτητη συντήρηση και καθαρισμό για να λειτουργεί σωστά.

Αν έχεις κλιματιστικό στο σπίτι σου, σίγουρα λειτουργούσε ασταμάτητα το καλοκαίρι που μας πέρασε. Καλό είναι μετά από κάθε περίοδο έντονης χρήσης ,να πραγματοποιείται μία επαγγελματική και ολοκληρωμένη συντήρηση του air condition.

Η ιδανικότερη περίοδος για αυτό είναι όταν δεν έχει ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και δε χρειάζεται να το χρησιμοποιείς εντατικά. Όμως, όταν το κλιματιστικό δουλεύει αδιάκοπα όλο το χρόνο, μπορείς να κάνεις έναn μικρό και απλό καθαρισμό ανάμεσα στις συντηρήσεις του, με υλικά που μπορείς να βρεις στο ντουλάπι σου.

Τι υλικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις;

Για να καθαρίσεις την αγαπημένη σου συσκευή μπορείς να χρησιμοποιήσεις και απλά και φυσικά υλικά. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για καθαρίσεις το κλιματιστικό σου με υλικά που θα βρεις στο ντουλάπι σου. Ο καθαρισμός κλιματιστικού με ξύδι, με χλωρίνη, με απολυμαντικό υγρό και με υγρό πιάτων είναι στην κορυφή της λίστας.

Ανάμεσά τους, ο καθαρισμός με χλωρίνη είναι σίγουρα αυτός που χρειάζεται να αποφύγεις, καθώς είναι ένα πολύ ισχυρό υλικό που θα δώσει βαριά μυρωδιά στον αέρα κατά τη χρήση της συσκευής.

Ακόμα, ο καθαρισμός με υγρό πιάτων είναι μία εύκολη επιλογή, αλλά δεν πετυχαίνει σημαντικά αποτελέσματα. Μπορείς όμως να χρησιμοποιήσεις σαπουνάδα με υγρό απορρυπαντικό, για να καθαρίσεις εξωτερικά το κλιματιστικό σου από τη σκόνη.

Το ίδιο ισχύει και για το απολυμαντικό υγρό, που αποτελεί μία πολύ καλή λύση εξωτερικού καθαρισμού των μονάδων, αλλά όχι εσωτερικού. Το απολυμαντικό πετυχαίνει την ίδια απολύμανση με τη χλωρίνη, χωρίς να έχει τη βαριά μυρωδιά της.

Το ξύδι λοιπόν, είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις, για να καθαρίσεις το κλιματιστικό σου εσωτερικά πριν έρθει η ώρα για την λεπτομερή συντήρηση από ψυκτικό.

Ο καθαρισμός κλιματιστικού με ξύδι είναι μια αποτελεσματική λύση για να διώξεις τη σκόνη, τις άσχημες μυρωδιές και τα ακάρεα, ανάμεσα στις επαγγελματικές συντηρήσεις κλιματιστικού.

Δεν είναι μόνο τα φίλτρα: Τα 2 σημεία του κλιματιστικού που πρέπει να καθαρίζετε δραστικά

Καθαρισμός κλιματιστικού με ξύδι σε 3 στάδια!

Το ξύδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απολυμάνεις αρκετά αντικείμενα και επιφάνειες. Ταυτόχρονα, δίνει μια αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας στο σπίτι σου, ενώ είναι αρκετά οικονομικό.

Ο καθαρισμός του κλιματιστικού με ξύδι, βοηθά στο να εισπνέεις καθαρό αέρα χωρίς να υπάρχει ο φόβος για τη δημιουργία αναπνευστικών προβλημάτων και αλλεργιών. Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει 3 εύκολα βήματα. Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά!

  1. Ο καθαρισμός των φίλτρων

Για να καθαρίσεις τα φίλτρα θα πρέπει να τα αφαιρέσεις πρώτα. Πώς θα γίνει αυτό; Άνοιξε το καπάκι της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού και βγάλε πολύ προσεκτικά τα δύο κυρτά κομμάτια που μοιάζουν με μικρές σήτες. Είναι στηριγμένα σε δύο μικρές εγκοπές. Πρόσεξε πως θα τα αφαιρέσεις διότι το πιο πιθανό είναι να έχουν αρκετή σκόνη.

Στη συνέχεια, τίναξέ τα σε ένα εξωτερικό μέρος και πλύνε τα. Βούτηξέ τα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και μισό φλυτζάνι λευκό ξύδι. Άφησέ τα για περίπου μία ώρα. Ο καθαρισμός κλιματιστικού με ξύδι θα απομακρύνει κάθε βλαβερή ουσία για τον οργανισμό.

Μόλις βγάλεις τα φίλτρα, ξέπλυνέ τα με τρεχούμενο νερό και άφησέ τα να στεγνώσουν στον ήλιο. Τέλος, μπορείς να τα τοποθετήσεις ξανά στη θέση τους με προσοχή. Έχε στο νου σου ότι ο καθαρισμός των φίλτρων θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.

2. Ο καθαρισμός των περσίδων

Η σκόνη και τα ακάρεα εγκλωβίζονται στο εσωτερικό του κλιματιστικού σου και είναι υπεύθυνα για τη μη υγιεινή ροή του αέρα. Αυτό που μπορείς να κάνεις εσύ είναι να αφαιρέσεις αυτούς τους εχθρούς ξεσκονίζοντας. Πέρνα κάθε εξωτερική επιφάνεια με ένα μαλακό βρεγμένο πανί για να απομακρύνεις τη σκόνη.

Σε δεύτερη φάση μπορείς να ρίξεις λίγο ξύδι σε ένα χαρτί και να ξαναπεράσεις τις περσίδες προσεκτικά. Ο καθαρισμός κλιματιστικού με ξύδι θα απολυμάνει κάθε επιφάνεια σύμφωνα με το douleutaras.gr .

Παράλληλα, μπορείς να ψεκάσεις το εσωτερικό του κλιματιστικού με νερό και ξύδι και στη συνέχεια να θέσεις το air condition σε λειτουργία ψύξης για να καθαριστεί και εσωτερικά. Αν φοβάσαι ότι θα δημιουργηθεί βλάβη στη συσκευή σου, μην επέμβεις περαιτέρω στο εσωτερικό του.

3. Ο καθαρισμός της εξωτερικής μονάδας

Για την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού σου, η διαδικασία καθαρισμού της είναι πολύ απλή. Είτε είναι τοποθετημένη ψηλά είτε χαμηλά, μπορείς απλώς να ρίξεις λίγο νερό με το λάστιχο. Μη φοβηθείς, δεν πρόκειται να προκαλέσει κάποια βλάβη.

Αν ακόμα παρατηρείς σκόνη, με ένα βρεγμένο πανί μπορείς να την απομακρύνεις. Ακόμα, για να επιτυγχάνεται η σωστή λειτουργία του κλιματιστικού, φρόντισε να ελέγχεις το σωληνάκι από το οποίο τρέχει νερό. Αν κατά τη λειτουργία του κλιματιστικού δεν βγαίνει νερό, τότε ενδέχεται να έχει βουλώσει και αργότερα να προκληθεί ζημιά σε ολόκληρο το σύστημα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share