Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023

5+1 φυτά που με τη μυρωδιά τους απωθούν τα μυρμήγκια μια για πάντα

Υπάρχουν συγκεκριμένα φυτά που μπορούν να απωθήσουν τα μυρμήγκια και να τα αποτρέψουν να γίνουν συγκάτοικοι μας στο σπίτι, την βεράντα ή τον κήπο

4 Ιουνίου 2023 10:24
5+1 φυτά που με τη μυρωδιά τους απωθούν τα μυρμήγκια μια για πάντα
Πηγή: pexels.com
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν θέλεις να αποτρέψεις τα μυρμήγκια από το σπίτι και τον κήπο σου, οι επιλογές είναι πολλές από το δεντρολίβανο μέχρι τη λεβάντα, βρες τα καλύτερα φυτά. Όταν έχεις μια ανεπιθύμητη εισβολή από μυρμήγκια, η αναζήτηση μιας απλής σπιτικής θεραπείας μπορεί να σε οδηγήσει στο να φτάσεις ακόμα και σε εταιρεία απεντόμωσης.

Αλλά ήξερες ότι υπάρχουν πολλά αρωματικά φυτά που απωθούν τα μυρμήγκια, οπότε στην προσπάθειά σου να απαλλαγείς από τα μυρμήγκια μέσα στο σπίτι ή στην αυλή, αξίζει να ανακαλύψεις ποιες μυρωδιές μισούν τα μυρμήγκια – και πώς μπορείς να τα αποτρέψεις χωρίς τοξικά μυρμηγκοκτόνα. Ενώ, αν σας ξεραίνονται τα φυτά και δεν ξέρετε τι να κάνετε, σας έχουμε το κόλπο των κηπουρών για να ανθίζουν ξανά χωρίς κόπο στις γλάστρες σας.

5+1 φυτά που με τη μυρωδιά τους απωθούν τα μυρμήγκια

Πριν μιλήσουμε για τις μυρωδιές που μισούν τα μυρμήγκια, αξίζει να σκεφτούμε γιατί τα μυρμήγκια μπαίνουν στο σπίτι μας εξ αρχής. Τα μυρμήγκια γενικά χτίζουν φωλιές έξω, αλλά η τροφή και η υγρασία μπορούν να τα προσελκύσουν σε εσωτερικούς χώρους, καθιστώντας την έγκαιρη αντιμετώπιση αυτών των εντόμων απαραίτητη.

Τα μυρμήγκια είναι πολύ κοινά και, όπως οι μύγες και οι σκνίπες, είναι πιθανό να αποτελέσουν ενόχληση το καλοκαίρι. Τα καλά νέα είναι ότι τα αποδεδειγμένα αρωματικά φυτά μπορούν με φυσικό τρόπο να απωθήσουν τα μυρμήγκια.

Θυμάρι

Αυτό το βότανο χρησιμοποιείται συνήθως στη μαγειρική, αλλά μπορεί επίσης να ελέγξει την κινητικότητα από τα μυρμήγκια και άλλα παράσιτα στην αυλή. Το θυμάρι, ειδικά το λεμονοθύμαρο, αποτρέπει παράσιτα όπως τα μυρμήγκια, ο σκώρος του λάχανου και οι λευκές μύγες. Το νέκταρ που παράγει το φυτό προσελκύει τις μέλισσες και άλλους επικονιαστές.

Λεβάντα

Η λεβάντα μπορεί να μυρίζει ευχάριστα στους ανθρώπους, αλλά δεν είναι τόσο δημοφιλής στα μυρμήγκια, τις μύγες, τους σκώρους, τους ψύλλους και τα κουνούπια. Μια γλάστρα κοντά στην πόρτα σας μπορεί να κρατήσει τα μυρμήγκια μακριά- η λεβάντα σε βραστό νερό θεωρείται ότι απωθεί τα μυρμήγκια- και το λάδι της μπορεί να βοηθήσει να διατηρηθεί το δέρμα χωρίς τσιμπήματα από έντομα.

Χρύσανθεμα

Τα χρυσάνθεμα για την αποτροπή των μυρμηγκιών είναι μια άλλη δημοφιλής επιλογή για την αυλή και την βεράντα. Το κοινό αυτό λουλούδι περιέχει πυρέθρο, το οποίο χρησιμοποιείται συχνά σε φυσικά εντομοαπωθητικά για την εξόντωση των μυρμηγκιών.

Δενδρολίβανο

Αυτό το υπέροχα αρωματικό φυτό έχει την εξαιρετική ικανότητα και «δύναμή» του να απωθεί τα μυρμήγκια. Ενώ το δεντρολίβανο μπορεί να μη φαίνεται ιδιαίτερα πικάντικο στην ανθρώπινη μύτη, στην πραγματικότητα απελευθερώνει μια έντονη μυρωδιά που μισούν τα μυρμήγκια.

Μέντα

Ενώ τα φρέσκα φύλλα μέντας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αποτρέψουν τα μυρμήγκια, λειτουργούν επίσης για να απωθήσουν τις αράχνες από το να εισέλθουν στο σπίτι μας. Η μέντα είναι επίσης ένα εύκολο βότανο για καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους και αποτελεί την ιδανική επιλογή για τον ερασιτέχνη κηπουρό που κρύβεις μέσα σου. Μπορεί απλά να καλλιεργηθεί σε μια μικρή γλάστρα στο περβάζι του παραθύρου, σε δοχεία στη βεράντα ή σε ένα παρτέρι στον κήπο με τα βότανα.

Βασιλικός

Το δημοφιλές αυτό βότανο είναι θαυμάσια ευέλικτο, προσθέτοντας τη μοναδική του γεύση σε πολλά πιάτα και για την ικανότητά του να απωθεί τα μυρμήγκια. Ο βασιλικός περιέχει ένα αρωματικό έλαιο το οποίο μισούν τα μυρμήγκια. Μπορείς ακόμη να φτιάξεις ένα σπιτικό σπρέι για έντομα, το οποίο είναι επίσης αποτελεσματικό κατά των αφίδων, των ακάρεων και των θριπών.

Τι προσελκύει τα μυρμήγκια

Όπου βλέπεις αφίδες, σύντομα θα δεις και μυρμήγκια. Οι αφίδες, που είναι η πληγή του κήπου, μπορεί να είναι πράσινες, ροζ, μαύρες ή γκρι και προσβάλλουν τα περισσότερα φυτά σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Εξουθενώνουν τα φυτά ρουφώντας κυριολεκτικά τη ζωή τους πίνοντας το χυμό, προκαλώντας παραμόρφωση των λουλουδιών και θάνατο των νέων μπουμπουκιών που βγαίνουν.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share