Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ξεραίνονται γρήγορα τα φυτά: Το κόλπο των κηπουρών για να ανθίζουν ξανά χωρίς κόπο

Μιλάνε οι ειδικοί!

3 Ιουνίου 2023 15:49
Ξεραίνονται γρήγορα τα φυτά: Το κόλπο των κηπουρών για να ανθίζουν ξανά χωρίς κόπο
© Pexels
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σας ξεραίνονται τα φυτά και δεν ξέρετε τι να κάνετε; Σας έχουμε το κόλπο των κηπουρών για να ανθίζουν ξανά χωρίς κόπο στις γλάστρες σας.

Τα φυτά σας πέρα από χώμα, ήλιο και νερό, χρειάζονται λίπασμα για να μπορούν να διατηρούνται εύρωστα και υγιή. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό για να πάρουν ζωή τα φυτά σας με 1 μόνο κουζινικό υλικό.

Αν χρησιμοποιείτε συρματάκι για τις κατσαρόλες, μην το πετάτε όταν σκουριάζει.

ανθισμένα φυτά
© Pexels

Βάλτε το μέσα στο χώμα, κι αφήστε το να παρέχει με αυτό τον τρόπο, σίδηρο στα φυτά σας.

Το κόλπο των κηπουρών για να ανθίσουν ξανά τα φυτά σας

Αν πάλι δεν χρησιμοποιείτε συρματάκι αλλά παρατηρείτε πως τα φυτά σας αρχίζουν να κιτρινίζουν, χώστε στο χώμα 2-3 πρόκες κοντά στη ρίζα.

Εξαφάνιση στο πι και φι: Το κόλπο για να αφαιρέστε τους λεκέδες στο μάρμαρο από τις γλάστρες

Το καλοκαίρι μπήκε και το μπαλκόνι μας θα αποκτήσει σιγά σιγά την τιμητική του. Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς ταλαιπωρούμαστε στην προσπάθειά μας να αφαιρέσουμε τους λεκέδες στο μάρμαρο από τις γλάστρες με τα φυτά. Ποιο είναι το κόλπο για να τις εξαφανίσουμε στο πι και φι; Με την ευκαιρία, δείτε πέντε τρόπους να διακοσμήσετε τη βεράντα σας.

Ο καθαρισμός και η λεύκανση μαρμάρων μαρμάρων είναι μια σύνθετη διαδικασία. Σχεδόν τα περισσότερα καθαριστικά που θα βρείτε στην αγορά δεν πρέπει να εφαρμόζονται στα μάρμαρα, γιατί είναι πολύ ισχυρά φθηνοκαθαριστικά που καταστρέφουν την επιφάνεια των μαρμάρων, μωσαϊκών και γρανιτών.

Παρακάτω λοιπόν θα σας δώσουμε τρόπους καθαρισμού των μαρμάρων του σπιτιού σας:

1.Μαγειρική σόδα: Είναι αλήθεια ότι η μαγειρική σόδα είναι ένα υλικό το οποίο υπάρχει σε όλα τα σπίτια. Προκειμένου να βγάλετε λεκέδες από τα μάρμαρα, πασπαλίστε μαγειρική σόδα επάνω στις μαρμάρινες επιφάνειες που έχουν λεκιαστεί. Στην συνέχεια με ελαφρώς υγρό βαμβακερό πανί τρίβετε το μάρμαρο. Κατόπιν σφουγγαρίζετε με χλυαρό νερό και οι λεκέδες αποτελούν παρελθόν.

2. Πράσινο σαπούνι: Το πράσινο σαπούνι λόγω του υψηλού PH που περιέχει μπορεί να αποτελεί ένα φυσικό καθαριστικό για τα μάρμαρα. Μπορείς να κόψεις, ή να τρίψεις κομμάτια από την πλάκα σαπουνιού μέσα σε ένα δοχείο με ζεστό νερό. Δεν χρειάζεται να βάλετε μεγάλη ποσότητα μέσα στο μείγμα σας.

λεκέδες στο μπαλκόνι από γλάστρες

Απλά ανακατέψτε το σαπούνι με το νερό και με το μείγμα αυτό σφουγγαρίστε τις επιφάνειες που έχουν λερωθεί. Πριν στεγνώσει ξανασφουγγαρίστε αλλά αυτή τη φορά με σκέτο χλιαρό νερό και πείτε αντίο στους λεκέδες. Καλό είναι να περάσετε τις επιφάνειες με ένα στεγνό πανί αφού έχει στεγνώσει το μάρμαρο, ώστε να μην αφήσει θαμπάδες.

3. Οξυζενέ: Το οξυζενέ είναι ένα οικιακό απολυμαντικό το οποίο καταπολεμά και τους πιο δύσκολους λεκέδες. Εάν έχει στεγνώσει ο λεκές τότε το οξυζενέ αποτελεί τον καλύτερο τρόπο καθαρίσματος. Ρίξτε λοιπόν επάνω στον στεγνό λεκέ λίγο οξυζενέ. Βάλτε από πάνω μία μεμβράνη και κολλήστε την με μία χαρτοταινία. Θα πρέπει να μείνει το λιγότερο 12 ώρες καλά κλεισμένο, ώστε να δράσει το οξυζενέ. Στην συνέχεια βγάλτε την ταινία και την μεμβράνη και με ένα ελαφρώς βρεγμένο πανί σκουπίστε την επιφάνεια. Ο λεκές θα αποτελεί παρελθόν.

4. Στάχτη από τζάκι. Όπως μας πληροφόρησε η φίλη του σάιτ Μαρία, είναι και αυτός ένας τρόπος καθαρισμού των μαρμάρων μας, κυρίως όμως από σκουριές. Βάλτε την στάχτη που θα πάρετε από το τζάκι σας στο μάρμαρο και τρίψτε απαλά την σκουριασμένη επιφάνεια του μαρμάρου. Στην συνέχεια πλύντε το και η σκουριά θα αποτελέσει παρελθόν.

Tip 1: Να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι δεν καθαρίζουμε ποτέ μάρμαρα με χλωρίνη ή καυστικά καθαριστικά, γιατί χάνουν τη γυαλάδα τους ή θαμπώνουν.

Tip 2: Ενώ το ξύδι χρησιμοποιείται σε πολλές περιπτώσεις σαν φυσικό καθαριστικό, στο μάρμαρο μην το χρησιμοποιείτε ποτέ. Μπορεί να το διαβρώσει.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share